от Lucifer

Малко по малко и тази година започна да се изнизва. За равносметки ще има време в оставащото време, простете тавтологията.

Едно от нещата, които постигнах, обаче, трябва да отделя и да поставя на специално място. През тази година на два пъти името ми се появява в различни публични пространства.

Едно от нещата, които винаги съм се стремял да направя е да се опитам да започна един смислен разговор за BDSM и сексуалността като цяло. Опитвам в този блог, опитвам в F-bg. Опитвам чрез събития и unКонференции … Но всеки такъв проект има ограничена публика и то такава, която вече говори по повдигнатите от мен теми. Тази година обаче имах късмет … може би късмет е най-точната дума. По един или по друг повод успях да започна някакъв диалог и извън строго профилираните проекти с които съм се заел. Успях да се опитам да поговоря и да достигна до по-широка публика с идеята да си поговорим сериозно за що е то BDSM и що е то сексуалност. До колко успешни бяха тези опити, само времето ще покаже.

И за да не се загубят и да ги търся всеки път реших да ги обединя в този пост – малко да поначеша нарцисизма си, но и за да имам правилната референтна точка, когато се налага да си търся участията и интервютата.

Защо ми е да правя нещо такова?

Защо ми е да се показвам, да говоря открито за неща, които хората ги е срам?

Защото така съм решил преди много години, когато започнах този блог. Защото някой трябва да го прави. По-важния въпрос е колко иронично е аз да съм трезвия и сериозен глас, който да повдига разговора за сексуалността? Колко иронично е аз да съм трезвия поглед? Все трябва да има по-добри от мен, по-знаещи и по-можещи …

Но хайде стига. Този пост е просто да споделя 2 линка с кратко обяснение.

Първият е към епизод 21 на предаването „Провокативно“ на Милена Фучеджиева, където бях поканен да си поговорим като цяло за BDSM. Надявам се да съм се справил добре. Моята част започва във втория клип от 09:48 до 25:40. Като за човек спал 3 часа и между две нощни мисля, че минах метър.

Вторият е интервюто което дадох за електронното издание Актуално.

Мисля, че това е едно добро начало. Основа за някакъв бъдещ съдържателен разговор.

Ами … това е от мен за днес … надявам се да не ме съдите твърде строго за това, което казвам, но все от някъде трябва да се започне. Все от някъде трябва да тръгне онзи разговор, който никой не иска да води, а именно че сексуалността в тази държава е табу.

Ваш,
Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux