от Lucifer

Да започна с малко предистория – този материал ми се върти и все ще го пиша от понеделник – 15.09. Защо? Защо толкова време го апзя преди да го напиша и защо толкова искам да го напиша?

На 15.09, прибирайки се от работа рано рано сутринта, реших да си направя един малък ego search относно подкаста, който правя. Търсейки името на подкаста, попаднах на някакъв материал от 15.05 (4 месеца по-късно) написан от някой си „философ“ Ангел Грънчаров, в който уважаемия си позволява да ме нарича извратен, болен и човек нуждаещ се от лечение на сексуалността …

Простия ми въпрос тогава беше „Кой, ДГЕ*, е „философа“ Ангел Грънчаров?“.

Но може би по важните въпроси, които ме карат да избухвам са, защо и как някой, още повече изживяващ се като психолог и философ си позволява да нарича който и да е болен и извратен?

Макар и да се чувствам лично засегнат, това което наистина ми бърка в здравето е не друго, тоталната липса на разбиране у този господин за нещата, за които говори.

Не може някой, който до сега не е чувал за BDSM и единственият му досег до теорията на тази материя се изчерпва с прочитането на една страница текст, да си пзоволява да окачествява хора, които се занимават с това, като извратени.

Господин Грънчаров, нека ви напомня нещо, казано от един от основоположниците на психологията – „Единствената извратена сексуалност е липсата на такава“.

Четейки самият материал, за който няма да поместя линк тук, ми правят впечатление няколко неща, като изключим пълната неграмотност, свързана със сексуални девиации от автора.

Да започнем с това, че материала представлява своего рода консултация поискана на господин психолога/философ от младеж, който явно е загрижен за своя приятелка. Никъде, обаче не видях разрешението на заявилия тази консултация, това … интервю … допитване … консултация, да бъде поместена в Интернет, въпреки че в съответния разговор се разкриват детайли за събеседника на г-н Грънчаров, които сериозно могат да навредят на момчето.

Ако, не поместено на страницата, има такова разрешение то проблема вече си е а младежа, решил да рискува да разкрие всичко това в Интернет.

Друг голям проблем за мен се явява използването на текст, взет директно от началната страница на форума. Копиран дословно и едно към едно от началната страница на форума на f-bg.org. Този текст стои там от години, от много повече години от колкото можете да си представите, г-н Грънчаров и въпреки, че аз не мога да си припиша заслуги за създаването му, от не малко време се занимавам с опазването му като интелектуална собственост както на създателя му, така и на редактора му. Никъде не видях да се споменава от къде е взет текста, така изтипосан в един от вашите блогове. Но стига съм се заяждал на дребно …

Това, което наистина ме кара да искам да пиша, са някои ваши „думи“ увековечени в това … творение на ограничен ум. Цитирам:

Х. каза: Какво може да предизвика такова влечение или това е наследствено? Няма ли някаква диагноза? Защото някои наистина достигат до крайности.
Х. каза: Да, това е перверзия, извратеност, ненормално, неестествено развитие на сексуалността, много е трудно да се обясни защо възниква, тъй като има много фактори.
Х. каза: И това те го обясняват като нещо нормално.
Ангел Грънчаров каза: Да, това е болест.

Господин Грънчаров, не мисля че нещо ви дава право да окачествявате напълно здрави психически и психологически индивиди (каквито са повечето хора, които познавам) като болни. BDSM не е болест, по същия начин по който вашето влечение към женските гърди или мъжките пениси не е. Изразеното сексуално влечение към определен „предмет“, за ваша информация се нарича фетишизъм.

Това, което наистина ме притеснява във вашата консултация е пълната липса на разбиране на проблема. Цялата ви информация се базира на няколко стотин думми текст, написани от човек, за който BDSM е не само начин на живот, но и философия … И вашата единствена реакция е:

Ангел Грънчаров каза: Ами изглежда им харесва, но наистина е извратено. По моя лична преценка. Ала има хора всякакви.

Много ми е интересно точно от къде идва правото ви да класифицирате нещата?

Но хей, всеки има право на мнение, дори задръстени задници …

Една друга реплика ми се набива така леко на очи:

Ангел Грънчаров каза: Не й казвайте засега че знаете. Абе бих ви посъветвал да се захванете да „ремонтирате“ не компютъра, а… сексуалността й. 🙂
Х. каза: Вие как бихте постъпил?
Ангел Грънчаров каза: Този е начинът, този е верният подход. Много може да й помогнете в тази посока.
Х. каза: Добре. Благодаря за съвета!
Ангел Грънчаров каза: Можете да я спасите по този начин, щото всеки има нужда от истинска любов, а като я няма продължително време, може да попадне при извратеняци.

Защо ли думите „ремонтиране на сексуалността“ толкова много ми бъркат в здравето … а да, защото предполагат, че на човек занимаващ се с това с което се занимаваме ние, нещо не му е наред и има нужда от лечение! Да ви кажа, аз не се чувствам повреден. Не се смятам за аутсайдер или за човек имащ нужда от лечение. Смятам се и се самоопределям като завършена, пълнофункционална личност, приела себе си и странностите си и то странности само базирайки се на това, което в обществения модел в момента минава за странно. Лично аз съм високоефективен член на обществото, според чиито стандарти смятате че имам нужда от лечение. Такива, съвсем между другото, и повечето от останалите членовем на това което е започнало да се оформя като BDSM общност вБългария.

Не знам кой сте вие, защото до сега не бях чувал за вас, но не смятам че имате каквото и да е право да окачествявате, което и да е човешко същество като извратено, само защото има малко по-различна сексуална ориентация от вас или само защото не притежава същите еротични тригъри и катализатори (фетиши) каквито вие.

Ваш,

Lucifer

*ДГЕ – Да го ебам!

4 Отговори на “Кой, ДГЕ*, е …”

  1. „Ремонтиране“ на сексуалност. Леле, леле. По негова „лична преценка“, ама я налага като експертно мнение, без никой да му е дал тапия за това.

  2. П.п. Сега намерих въпросния текст. Най-веселото е, че „философът“ първо пита: „BDSM – какво е това?“, след като му разясняват, изведнъж става много експертен, а накрая публикува това и на сайта си.

  3. Ангел Грънчаров е философ, а когато блоговете бяха актуални, беше философ-трол. Понякога ми е тъжно за такива като него.

    Забавлявай се с него. Прегледай някой от блоговете му, в един беше обяснил как са го заплашвали с убийство, защото е от новият тип будители, без които ще тънем в мизерия. 🙂

    P.S. Мой роднина е бивш ученик на Грънчаров. Като преподавател си бил на мястото.

  4. Грънчаров е човек с някакви реални психични отклонения, като цяло, няма много смисъл да му се отделя внимание и енергия на него и на писанията му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux