от Lucifer

ВНИМАНИЕ: Въпреки, че самия сайт е под CC:SA лиценз, този пост е забранен за копиране и разпространение, без изрично мое съгласие!

  1. Що е то BDSM … Извратеност for Dummies (Част 1)
  2. Фетишист такъв … Извратеност for Dummies (Част 2)
  3. Вържи ме … Извратеност for Dummies (Част 3)
  4. Садо-мазо … Извратеност for Dummies (Част 4)
  5. Да си поиграем … Извратеност for Dummies (Част 5)
  6. Унижи ме … Извратеност for Dummies (Част 6)

Едно докосване в черната тишина …

Резкият контраст на нечии стъпки в тъмнината на собственото съзнание …

Хората казват, че ако загубиш едно от сетивата си, другите се изострят. Ами ако ти отнемат 2? Нима тогава всяко докосване няма да е цяла вселена от усещания или нежния шепот да разкрива хиляди картини, реални и измислени?

Да. Днес ще си говорим за ограничаването на сетивата. Завързването на очите, запушването на ушите, отнемането на осезанието, дори отнемането на обонянието. И как всяко от тези отнети усещания носи по-силно другите …

Едно от най-красивите неща на BDSM е, че се случвай най-вече в съзнанието на „жертвата“ и на „хищника“, и то в много по-голяма степен от всички други видове „отношения“. А какъв по хубав начин да изостриш „усещанията“ в главата на „жертвата“ си от това да и попречиш да види какво ще и причиниш?

Освен изостряне на възприятията, ограничаването на сетивата дават и по пълен контрол върху партньора – ти си този който решава какво ще види, какво ще види, какво ще усети, дори какво ще вкуси и помирише. Всяко едно от сетивата може да бъде ограничено и да послужи за награда или наказание.

Представете си потрепването на жертвата, която не вижда и не чува при докосването на ръката на доминиращия … шока от извитото зърно или нежното мъркане от погалването. Представете си сладостно извитите устни, протягащи се да докоснат нещо, което кожата усеща на близо, но очите не виждат. Изненадата от стоварването на камшика който нито е чула, нито е видяла …

Или невъобразимото усещане, на отнемането на всички сетива на куп … и интензитета с който ще усеща партньорката ви всичко което решите да направите с нея. И колко по страшно ще е очакването на това да решите какво да я правите?

Лично за мен ограничаването на сетивата носи една наистина неописуема красота – допълнителния интензитет на нещата които решиш да правиш, както и контрола над усещанията на партньорката. Свиването при всяка капка восък … при всеки удар с камшик …

Но все пак как да ограничим сетивата? Тук има много начини, най-вече за зрението и слуха, но все пак:

1. Зрение – тук можете да използвате всичко, от шалове до специални маски, създадени със изричната цел да ограничат зрението

2. Слух – тук често се допуска много интересна грешка – тапите за уши не спират заглушават звука напълно, тялото ни предава някои от вибрациите и те достигат до вътрешното ухо, където ги „чуваме“. За да имате пълно изолиране – използвайте някакъв статичен шум – да кажем генератор за White Noise.

3. Докосване – тук на помощ идва латекса. Въпреки, че не можем да „забраним“ на кожата да усеща, то можем да изолираме усета. Латекса е много хубава материя която изолира самата кожа от усещанията.

4. Мирис – тук нещата отново не са толкова прости, но проблема се решава с единичен мирис, към който нова „притръпва“ след време и спира да го усеща

5. Вкус – това е може би единственото сетиво, което не знам как да огранича (за мое съжаление)

Малко по-горе споменах защо ограничаването на сетивата ме привлича, като игра, но ми се иска да споделя и мнението на тези, които завършват с завързани очи:

Да си представя, че съм вързана, с вързани очи и тръпнеща в очакване какво ще се случи.. мм.. това винаги е била една от най-силните ми фантазии.. да не знам какво ще ми се случи, да разчитам само на слуха си, да се опитвам само с него да разгадая какво ми предстои.. дали съм била послушна и ще получа някакво поощрение, или съм била непослушна и ще бъда измъчвана.. всичко това много ми харесва.
Ограничаването на сетивата дава едно ново измерение от усещания, развиване на останалите сетива, развиване дори на шестото чувство и интуицията. Самото усещане е много добро за  прилагане в БДСМ аспект. Никога не знаеш какво ще ти се случи, тръпнеш в очакване. И не само това.. когато камшика докосне тялото ти, усещането е много по-силно и вълнуващо, вместо да виждаш свистящото му приближаване. Усещането от допира на ръката на Господаря по тялото е много по-наелектризиращо, когато дойде непредвидено, не видяно. Oстаналите сетива се изострят и това в BDSM е много вълнуващо и възбуждащо. Когато не можеш да видиш.. (или чуеш, в по-редки случаи). Да не говорим, че доминиращият може да заблуждава. Може да чуваш как изкарва и размахва камшика приближавайки към теб, а да те очакват щипки или някакъв нагорещен предмет. Тогава изненадата е още по-голяма.

Ограничаването на сетивата носи много нови усещания и не двете страни и засилва самата връзка между партньорите. Промяната в интензитета на получените „стимулации“, промяната във възприятието на околната среда като цяло, това е нещо което само може да се изпита. Забавлявайте се, но моля ви не забравяйте основните постулати на BDSM – SSC.

Ваш,

Lucifer
8. Ела тук, животинче … Извратеност for Dummies (Част 8)
9. Да се поизцапаме … Извратеност for Dummies (Част 9)
10. Да си поиграем на чичо доктор … Извратеност for Dummies (Част 10)

5 Отговори на “Sensory deprivation … Извратеност for Dummies (Част 7)”

  1. вкуса, лесно можете да ограничите с капки за уши фуроталгин… те съдържат обезболявщ агент, който ако е перфорирано тъпанчето достига до устната кухина. Усещането е все едно сте под упойка… не усещате вкус… ако се храните, усещането е побъркващо… една малка капчица ще е достатъчна за цялата уста… но уверявам ви усещането при хранене е … ммм.. безсмислено!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux