от Lucifer

galaxy-gifts-for-the-samsunge284a2-galaxy-s6

Та, значи преди малко Марто Тонев – Strangera пусна материал за това как да си вземете бонус декове и card back за притежателите на Samsung Galaxy S6 (цък статия).

Всичко хубаво в каченият от него материал, но по една или други причина някак си не успях да си сваля програмката за емулция на телефон (сайта им май се е сгънал). Но се зачетох в материала. Обективно погледнато Heartstone взима под внимание 2 стринга в конфигурацията си – ro.product.brand и ro.product.model.

Та, ако не ви се занимава с емулатори или регистрации и имате рутнат андроид device на който си играете Hearthstone-а и без това (и този device не е Galaxy S6), ето кратко ръководство как става.

 

ПРЕДИ ВСИЧКО – ТРЯБВА ВИ ROOT! Ако не знаете, какво е това или не сте си root-нали телефона – върнете се на емулатора. Не си губете времето да четете по-долу. (или помолете някой познат с някой от начините да се логне от вашия акаунт)

Единственото нещо което ви трябва е Root Explorer или който и да е друг File Manager позволяващ remount на системната файлова система с права за запис. В ES File Explorer някъде има настройка за позволяване на root функции.

Маунтвате си /system папката с RW права (четене и запис). Вътре в нея трябва да намерите фаил наречен build.prop.

Бекапирайте си го, после го отворете за редакция и вътре намерете двата реда, които споменах по-рано (трябва да изглеждат горе долу така):

 

[няколко реда] ro.product.brand=ProizvoditelqNaVashiqTelefon
[няколко реда, които може и да ги няма] ro.product.model=VashiqPrekrasenDevice
[няколко реда]

Ако случайно ви липсва ro.product.model (което също е възможно – просто си го добавете).

build.prop – а ви, след промяната трябва да изглежда така:

[няколко реда] ro.product.brand=Samsung
[няколко реда, които може и да ги няма] ro.product.model=SM-G920F
[няколко реда]

Рестартирайте си телефона и сте готови. Стартирате Hearthstone, получавате си наградите … после връщате build.prop-а към оригиналния му вариант (нали помните стъпката с бекъпа?). После пак рестарт … и приятна игра.

(от тук на долу следват обяснения за любопитните защо това работи, ако не ви се четата – затворете страницата и бягайте да играете)

Защо това работи?

Обективно, build.prop представлява сбор от променливи, които се задават от системата на телефона. Тук са производителя, модела, процесора (поне при мен). Тези променливи се използват от множество приложения, за които не е добра идея да имат пряк достъп до хардуера (и май е по-лесно от писането на access api).

Когато devicе-а ви се стартира, той зарежда тези променливи. По подразбиране build.prop се намира в /system което е папка в системната област и за това е достъпна само за четене (това по принцип) и не се предполага да може да се променя от потребителя.

За наша радост root-a оправя този проблем.

Та ако имате Root-нат Андроид и ви се занимава – забавлявайте се – на мен ми се паднаха няколко яки карти!

Ваш,
Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux