от Lucifer

lgПреди няколко дни Strangera писа за нов мод към добрия стар Portal 2 – Portal Stories: Mel. И тъй като Portal поредицата е една от любимите ми, нямаше как да го пропусна.

Portal Stories: Mel е community мод (за тези, които не са на ти – събрала се групичка фенове на Portal 2 играта и създали 20+ нива). И е много добре направен. Като цяло историята се развива директно преди сблъсъка на Chell и GLaDOS в Portal 2. Историята е занимателна …

Но кой ти играе Portal заради историята! Дайте ни Portal Gun-а и ни оставете да решаваме пъзели излезли от главата на Ешер!

И наистина, сякаш повечето от пъзелите в PS:M са излезли от главата на Саймън Ешер или ако не от неговата, поне на някой подобен на него. Ако сте свикали с пъзелите на оригиналните портали, тези ще ви се сторят една идея по-сложни. В нито един момент пъзелите не изискват ninja skills или някакви странни комбинации. На всякъде има много логичен начин за минаване … или поне така твърдят авторите на играта. Като човек който за 2 дни мина Portal и Portal 2 (макар и за втори път) имаше моменти когато ми идваше да си скубя косата и да крещя от това как е конструирано нивото …

Колкото и да е странно обаче когато веднъж схванете какво иска нивото от вас и оставите на страна как сте играли в предните нива … се оказва, че вярно има начини за минаване, които не са толкова сложни … само ще спомена че не всяко място подходящо за пускане на Excursion Funel е мястото за пускане на Excursion funel! И не всяко копче което вдига Emancipation grill е правилното копче … или че това е правилния grill.

О да … и смятайте че всеки куб е expandable (загубих 30 минути на едно ниво опитвайки се да прекарам куба при мен, вместо да го унищожа и да получа нов на по-удобно място от Cube Dispenser-а).

Лично аз прекарах почти 18 игрови часа (и знам че пише между 4 и 12, но имаше места, които просто от недоглеждане или умора – зациклях) (от които последните 2 в преиграване на отделни нива, опитващ се да си взема загубените achivements (да знам, че това не говори добре за мен, но какво да се прави – като има achivement, трябва да го взема)).

Та, ако си падате по странни 3D пъзели, в които гравитацията, ускорението и лазерите имат влияние (или си падате по оригиналната Portal поредица) – засилвайте се към Portal Stories: Mel. Мода е безплатен. Единственото условие е да имате оригиналния Portal 2.

Цък линкче към Steam

Нещо друго?

А да – графиката. Аз лично не се впечатлявам от eye candy като става дума за игри, за това не мога да кажа нищо за графиката на PS:M. Използва Valve Source Engine … значи е на читаво ниво (поне според мен). Има си нов оригинален соундтрак … абе хубаво си е модчето.

Ще се радвам да споделите впечатления …

Ваш,
Lucifer

P.S.: Ако някой му се играе Portal 2 в мулти – пишете да се добавим в Steam и да поцъкаме, когато и двамата имаме време!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux