от Lucifer

cancel_atakaИдват избори … интересни избори идват. Първите избори през последните години, в които си нямам на идея за кого бих гласувал, ако можех да гласувам. Първите избори за които се радвам, че не мога да гласувам поради административни спънки.

Избягвам да пиша за политика, но след като преди няколко дни ми попадна предизборния клип на хАтака, нещо не мога да се сдържа. За мое най-голямо съжаление не мога да ги дам под съд за неправилно използване на национални символи, а така ми се искаше да ги осъдя, за това което са натворили. В края на този материал ще публикувам връзка към клипчето, което така ме разпали.

Искаше ми се да мога да ги дам под съд за това, което са направили … за съжаление не мога. Не са нарушили никой закон … или дали не са?

Основния закон на нашата държава гласи няколко много интересни неща, но кой ли го чете?

Ами – аз.

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

[…]

Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

[…]

Чл. 44.
(1) Гражданите могат свободно да се сдружават.
(2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.
(3) Законът определя организациите, които подлежат на регистрация, реда за тяхното прекратяване, както и взаимоотношенията им с държавата.

Ха сега да видим … това клипче ваше … ще извадя само един ред … и ще го коментирам само към тези два члена от най-основния закон на тази България за която се борите:

„Народа тях обича, не онез говна!“ – Директно нарушаване на член 39 от Конституцията на Република България. Конкретно (2). Прочете го по-горе.

За мое голямо съжаление това е единственото място където директно се нарушава конституцията. Всеки може да перефразира останалите думи както си поиска. Аз лично ги разбирам като подбудителство към бунт. Като директно заявяване на желание за отмяна на свободи, гарантирани от същата тази конституция и залегнали в основата на същата онази България за която тези лумпени се представят, че се борят. Трудно иначе може да се приеме голата сабя, кръстосаните револвер и нож. Всяко едно от тези неща на мен ми крещят БУНТ! БУНТ! Смърт за всички, които не ни следват. Това не е моята България, Боленчо. Не е и Българията на Левски и Ботев.

Тук мога да изразя само собственото си мнение и моето мнение е, че тази организация трябва да бъде забранена, както и всяка друга партия, движение или сдружение, чиято дейност е насочена срещу „единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите“.

Изобщо не ми се иска да коментирам неонацисткия поздрав и цялостната „хитлеристичност“ на Боленчо … Не ми се иска, но се налага. В Австрия имат закон според, който притежаваш 3 нацистки каски те осъждат за хулиганство. Изобщо не споменавам отдаването на нацистки поздрав. Не мога да проумея даже, как интелигентни хора, могат дори за момент да се вслушат в тези … брътвежи … вопли … болни мечти, на този … на това създание.

За съжаление, ако тази партия някога получи властта в нашата страна ще ме принуди да направя нещо, което никога не съм смятал да правя – да напусна България. Не желая да живя сред общество, което допуска луди (използвайки този термин в смисъла на ненормален, откачен) да управлява. И докато глупостта в управлението, която видяхме през последните години, по някакъв начин може да бъде оправдана, макар и не от мен, то ако допуснем този болен нещастник, за първи път през 28 годишния си живот ще ме срам да се нарека българин и да бъда отъждествяван с тази държава и най-вече с хората, които са допуснали или още по-лошо – направили са този избор.

Аз съм Българин. Заявявам го гордо и винаги съм бил горд с това. За това и не искам национални светини, като флага ни, или като лицата на Ботев и Левски, да бъдат използвани от някакви … псевдополитици.

За последните години направихме много грешки, допуснахме да сътворим не една и две политически и социални глупости, но никога не сме били толкова близко до това да загубим собственото си уважение, колкото сега … колкото в този момент, когато един откачен има дори и бегъл шанс да вземе властта …

Идват избори …

Идват избори на които аз няма да гласувам, поради административни пречки, но вие се замислете кого ще изберете. Аз лично не виждам алтернатива … във всяка политическа посока в която погледна виждам само сенки, но единственото място на което не виждам дори грам надежда е това, което ни кара да се срамуваме от държавата си. Аз лично ще се срамувам, ако трябва да кажа, че народа ми е избрал откачен и ненормален кретен.

Ваш,

Lucifer

P.S.: Преди да ме наречете мекере или руски феодал или каквато и да е друга обида, помислете, че това е мое мнение. Едно от правата ни е да изразяваме мнението си.

P.P.S.: Ето и клипчето – цък!

4 Отговори на “А(й)така сиктир от тука ве!”

  1. Освен Конституцията, има и чл. 162 от Наказателния кодекс (на практика е много трудно някой да бъде осъден по него, но го има), има и Закон за защита от дискриминация и Комисия за защита от дискриминацията (КЗД), която съблюдава дали този закон е нарушен.. Ако имаш желание да действаш, според мен е най-добре да подадеш сигнал в КЗД.

      • Доколкото разбирам, в случая става дума за дискриминация по политически признак. Но да, предполагам, че и сами могат да се защитят, ако искат 🙂

  2. Отделен въпрос е дали може да се докажа, че самата „Атака“ има връзка с клипа, а той не е правен от някакви фенове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux