от Lucifer

Image_5480579_411Няколко групи хора, винаги са ми били много странни как мислят. Едните са „комунистофилите“ – онези хора под 35, които хем не са живели по време на социализма хем дават мило и драго за комунизма. Онези, които се убиват да възхваляват СССР, БКП и други имагинерно велики организации. Винаги ми е било чудно в какъв сън точно живеят и каква история точно са учили, че да се кланят на кървави идоли.

Рано или късно някой се сеща да изведе довода, че Русия ни е освободила от турско робство и за това трябва да сме и признателни до живот. Не искам да пукам малкото ви балонче, но Русия никога не е искала да ни освободи. Когато започва войната с Османската империя, Руската империя иска да разшири територията си, за да заеме по-голяма част от Черно море и още повече да се контролира това, което в модерно време се нарича коридор номер 9. Русикят цар не е имал намерение да ни освобождава, поне не и напълно – руския цар е искал да разшири империята си или в най-лошия случай да създаде слаба, васална държава, която да се използва за плацдарм за по нататъчни операции.

Единственото нещо което Руската империя не отчита, е че това българите сме толкова неконтролируемо племе и че дори да сложи свой човек за владетел, той или ще бъде корумпиран за да стане по-българин или ще бъде свален. За това и обединението между Княжество България и Източна Румелия се провежда въпреки желанието на Руската империя (не ми вярвате – прочетете си историята).

Но хайде да не говорим за това, дайте да минем към СССР и любовта, която толкова много хора изпитват към червеното чудовище на изтока. В повечето случаи говорейки за Втората световна война, чиято победа се преписва на СССР, винаги става дума за това как съюзниците нападат България, бомбардират София и други големим градове, а руските войски идват и ни „освобождават“, е да де, ама се оказва че не е точно така. На скоро от разсекретени документи, става ясно че бомбардировките над София са били не само съгласувани с Москва, но и СССР са изискали продължаването им отвъд желанието на съюзниците. За тези които не вярват – цък.

А сега да се върнем в по-ново време – вчера. Вчера в няколко български града, Български паметници. Паметника на Левски в Ловеч, паметника на генерал Владимир Вазов и мемориала в докторската градинка в София осъмнаха с надписи с червена боя „Слава на СССР“. Защо били избрани тези паметници е повече от смешно. Трагично е. Съжалявам да го кажа, но трябва да си много ограничен в главата за да направиш такова нещо. Да оскверниш паметник на велик Българин в идолопоклонничество пред една империя, която никога не е имала някакво друго отношение към България, освен желанието да я направи васал … и така вече над 150 години.

Чудя се кога ли червените тролове ще се събудят от съня си и ще прозрат, че червеното чудовище, което почитат не е спасител, а поробител? Всичките там комунистофили, които очакват някакво чудо е време да се събудят. Ако зад гърба на Гордия български Лъв стои Московската мечка, стъпила на опашката му, какво развитие искате? Какво оправяне?

Погледнете Русия, но се вгледайте в нея, не само с розовите очила на популизма – корупцията, бедността, липсата на свобода. Погледнете великата си мечта и се замислете добре. За мен всички тези хора са родоотстъпници. Предатели. Хора, които са срам за България. Защото един родолюбец не би осквернил български паметник, защото един родолюбец не би се кланяла на чуждите такива.

Защо, като са такива големи биещи се в гърдите Болгар Болгар не отидоха като екипа на Терминал 3 да почистят паметника на българските войски загинали във същата тази война, която направи Руската мечка велика? Да не би собствените им предци да не са достойни за оказването на такава чест? После защо имаме такива безродници …

Битката на паметниците е и битка на паметите. Помнете историята си, защото иначе сте обречени да я преживеете отново. Помнете какво се казва в учебниците по история за годините след войната, за народния съд, за масовите гробове, за лагерите, за побоите. Помислете дали желаете да живеете в такава страна? Защото чуждопоклонничеството е това, което ще донесе точно това черно бъдеще или настояще – цикъла от черното ни минало!

Някой някога в нашата история беше казал, че най-големия проблем, като нация ни бил, че имало твърде много русофили и твърде много русофоби, но не достатъчно българофили … аз предпочитам да смятам, че спадам към последните. А вие се замислете къде лежи верността ви.

Ваш,
Lucifer

Изображение: Труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux