от Lucifer

Много е лесно да критикуваш анонимен … много е лесно, скрит зад анонимността да искаш отчет за неща, за които нищо не си направил.

Бягаш и се криеш и искаш другите да са ти виновни.

Обвиняваш и нападаш, но стоиш скрит като малка мишка зад фалшиви самоличности, без капчица самосъзнание, като мишка … плъхче цвърчащо, скрито.

Но можеш да мяташ лайна и да изказваш лъжи. Да обиждаш и да нападаш хората застанали с името си … като подмолен червей разяждащ това, което други са градили, само защото не са ти разрешили да го разрушиш. Много е лесно да искаш отчет, от хората, направили много, но да стоиш скрит зад анонимни думи, някъде в мрака, свит от страх, пред хора излезли със име.

Но какво да се прави … няма мъжество, няма достойнство, само страх сковава сърчицата миши … да не научи някой името им, защото няма да понесат да се знае. Няма да понесат някой да разбере кои са. Мишки … сиви и страхливи, скрити във мрака …

Но цвърчете си … на никой не пречите. Но е обидно някак безлики, безименни малки гадини, да искат отчети, да критикуват … създания направили нищо, направили нула … да настояват да знаят, да обиждат, да лъжат и изопачават, само защото не знаят по-хубаво.

Но цвърчете си анонимни мишлета … защото сте сенки. Без име, без лице, само вятър …

Лесно да е критикуваш, лесно е да искаш отчет, когато приноса ти е нула, когато дори името ти го няма. Защото не можеш да застанеш с име зад думите си, защото страха сковава, онова което е останало от съзнанието ти. И когато видиш някой, достатъчно отговорен за да каже „Ето това е мое!“ занемяваш … или продължаваш да бълваш без смисъл …

Но това е …

Това е другата монета на анонимността на Интернет – безименни, безлики страхливи хора, могат да нападат тези, които застават с името си зад това което правят. Анонимността, създадена за да пази, се използва за да вреди …

Но всеки прави своя избор. Всеки избира битките си, а страхливци винаги ще има. Но поне ще има хора, които да застават срещу тях.

Ваш,

Lucifer

12 Отговори на “За анонимността … и критиката.”

 1. Г-н Атанасов. НИКОЙ НЕ се крие ПОВЕЧЕ от ВАС. КРИТИКИ има ДА и ТЕПЪРВА ще има ПОВЕЧЕ и то с ФАКТИ. Мисля и ДВАМАТА знаем КАКВИ-ТАКИВА,каквито БРУТАЛНАТА среда наречена ВАШ форум БЪЛВА. Мятате епитети за МИШКИ? Е аз СИ СТОЯ ЗАД НЕ ника а ИМЕНАТА Атанасов и КАУЗАТА ми ще БЪДЕ ДО КРАЙ! ЧЕСТИТА НОВА рима мисля я ЗАСЛУЖАВАТЕ. КРАЙНО време е да излезете от форумчето си където ревете за подкрепата на сляпо стадо и да ЗАСТАНЕТЕ като мЪЖ-ЗНАЕТЕ къде! Ако ТОВА е ВЪЗМОЖНО за ВАС..НЕЩО КОЕТО ЛИЧНО МЕН съмнява

 2. Подкрепям Красимир и каузата му.
  Тук от известно време чета за власт, отговорности, избори, достойнство – красиви думи. Само че доколкото помня, моите лични данни не бяха защитени, за да могат твоите лични приятели да упражнят „правото“ си на публично унижение, нали е БДСМ форум. 🙂
  Не разбирам защо роптаеш среку някого, който не нарушава никакви закони, за да изрази личната си гледна точка по начин, различен от дружески линч или скандали, както си го спомням да е било винаги по отношение на хората, за които вашия бардак е именно това, а не детска площадка за другарчетата от махалата и/или секс тържище?

 3. И моите снимки от личния ми фейсбук бяха развявани в чата на f-bg.org тази вечер(и то от най големия психопат във форума), и децата ми бяха споменавани, и заплахи бяха отправяни, а админа г-н Атанасов стоеше и наблюдаваше безучастно… Иначе много обича да полза като причина за бан изнасянето на лична информация и отправянето на заплахи, но само когато се отнася за неудобни за него потребители..
  И аз заставам с името си Данина Ал-Мусауи, и не се крия! Крие се г-н Атанасов зад някакъв измислен екип, само че всъщност решенията ги взема той еднолично, а „екипа“ най-вероятно се състои от многото гласове в главата му!

  • Госпожице Ал-Мусауи, само да попитам – тези ваши снимки общодостъпни ли са? Може ли да се разгледат свободно? Ако да, то не виждам къде става дума за изнасяне на лична информация. Нека не прилагаме двоен стандарт моля.

   • Снимките ми бяха достъпни във фейса да, но никъде във форума ви не съм си публикувала фейса и не желая той да се обявява във чата ви, и потребител пишещ мнения за рязане на ръце и крака и вадене на всички зъби, да ме заплашва персонално.. Това вече ми идва в повече..

 4. Красимир а.к.а Sinister
  Мисля,че ЛИЦЕТО Станислав Атанасов ЕДВА ли може да падне по-ниско. Той и шайката му ДОКАЗАНО болни ама МНОГО сериозно БОЛНИ потребители ( сами вижте стената ни във фейсбуук-(“НЕ НА ЕДНОЛИЧНАТА ДИКТАТУРА ВЪВ ФОРУМА ф-бг“)докъде стига ИЗРОДСКИЯ им театър. Е АТАНАСОВ аз за СМЕТКА на ВАС съм МЪЖ и мисля АКО съответните органи НЕ поемат ситуацията адекватно САМИЯ аз да потърся СВОЯ ЛИЧНА СПРАВЕДЛИВОСТ ВЪВ ВАШЕ ЛИЦЕ. Приемайте го за заплаха ако желаете ЛЕСНО Е. НО просто ВИ показвам ВАШЕТО БЪДЕЩЕ, ТАКОВА КАКВОТО ВИЕ САМ ЗАСЛУЖИХТЕ подмятайки шит по мой адрес година и нещо. НЯМА къде да избягате от ОТГОВОРНОСТТА, която ще ВИ търся ДО КРАЙ. Ако имате въпроси или ако има други засегнати от казуса ф-бг(НЕЩО,което МНОГО хора вече мислим да изискаме ОФИЦИАЛНО сваляне от всякакъв ефир) ето и НЕанонимната ми ЛИЧНА поща- evilink@abv.bg

 5. А г-н ЛУЦИФЕРЕ- СТАНИСЛАВЧО да те попитам и аз ТВОИТЕ СНИМКИ ВЪВ ФЕЙС НЕ СА ЛИ СЪЩО ОБЩО ДОСТЪПНИ МОМЧЕНЦЕ? А КОЙ РЕВА КАТО МОНАХИНЯ В СЕКС ШОП ЗА СНИМКАТА ТИ НА стена ТАМ а НЕ извън МРЕЖАТА? МИСЛЯ ИМА ОГРОМНА разлика ИЛИ САМО КОГАТО НЕЩО КАСАЕ ТЕБ ТО Е НЕПРАВИЛНО А ТИ САМИЯ СИ БОГОПОМАЗАН! ОБОСНОВИ СЕ МОМЧЕНЦЕ И ОТГПВПРИ НА МЕН! Зашщото АЗ ЩШЕ ТИ ТЪРСЯ ОТГОВРНОСТ ДОКРАЯ. Колко от ПРОФИЛА МИ, който да кача ли мейла ти от преди година изисках да се изтрие ОТ ФОРУМЧЕТО ти ВСЕ ОЩЕ СЕ РАЗМЯТА ТАМ-В ЛИЧНИЯ ТИ КОМП? Е АЗ НЕ ЖЕЛАЯ да съм част от ИЗВРАТЕНИЯ ТИ ТЕАТЪР. ВЗЕМИ се в ръце и ПОМИСЛИ( ако го МОЖЕШ) ПРЕДИ да философстваш да не се ЗАТАПИШ КАТО С КОНФИГУРАЦИЯТА ЗА 1000лв и “ПРОБЛЕМА“ В ЛИПСАТА НА ЧАТ-“ТЕРМО ПАСТА“ И “ЧЕТКА С МЕК КОСЪМ“-всеки средно технически грамотен човек ще падне от смях четейки излеянията ти..е НЕ ВСИЧКИ СМЕ ОВЦЕ като във форума ти. ВЗЕМИ ПОРОВИ и в НЕТА НЕ САМО за гейм И ВИЖ ЕДИН КАЗУС ОТ ПРЕДИ 4 МЕСЕЦА В ГЕРМАНИЯ-подобен И МНОГО по-софт от ИЗРОДЩИНИТЕ, КОИТО НАЙ-ВЕЧЕ ТИ САМИЯ налагаш в СВОБОДНОТО Порстранство, тровейки го с помийната яма ф-бг, ВИЖ И МЕРКИТЕ…ПРОУЧИ В МОМЕНТА КАКЪВ ЗАКОН СЕ ПРОКАРВА И ТУК-В РБ( знаеш къде живееш надявам се?) и си ЗАДАЙ ВЪПРОСА ГОТОВ ЛИ СИ? На ДУМИ е ЛЕСНО младежо. УВИ ТИ ОТДАВНА СЕ ИЗТЪРКА!

 6. Мисля вече се видя ясно кой е мишката и страхливеца – „великия“ блогър Луцифер, който мълчи като г.з и не отоговаря на отправените към него въпроси!

  • Всъщност единствената причина да не отговоря на „запитванията ви“ е защото са неоснователни.

   Ако се запознаете с този документ: https://www.facebook.com/legal/terms и по специално точка 2 Sharing Your Content and Information.

   Подточка 3 гласи:
   When you publish content or information using the Public setting, it means that you are allowing everyone, including people off of Facebook, to access and use that information, and to associate it with you (i.e., your name and profile picture).

   Имайте на предвид, че тези снимки никога не са се намирали на територията на f-bg, освен когато бяха качени от вас във самият форум и после премахнати. Имайте предвид, че споделянето на връзка към снимките по никакъв начин не нарушава правилата на Facebook или правилата на форума, защото това не може да се смята за изнасяне на лична информация, след като тази информация е общодостъпна.

   Колкото до използването на мои, лични снимки, моля имайте предвид, че аз все още държа правата върху тях и не могат да бъдат употребявани без изричното ми съгласие, както беше направено. Не веднъж, а два пъти. Използването без изричното ми позволение нарушава правата за ползване на Facebook, както и правата ми като автор на съдържанието. За това поисках премахването на снимката.

   Поздрави,
   Станислав Атананасов

   • Смешник си АТАНАСОВ смешник.По-известен НЕ само във Фейс група като ТЪПУЦИФЕР-ВИДНО е ЗАЩО. От всичко разбираш нека те тествам на ЧИСТА АНАТОМИЯ-предполагам ти е СИЛА-НЕ женската разбира се,че ти докато си стоиш седнал на лявата ръчичка и чакаш да изтръпне спамиш,че си с жена(което няма общо)та…В двете твои ръце има точно 23 ОТДЕЛНИ кости и хръщяла. Сппоред теб КОЛКО могат да се счупят на един път? Ако ти е ИЗГОДНО приемаг написаното за заплаха НО мисля ЗНАЕМ и двамата към какво бъдеще си се насочил.И минимум МЛАДЕЖО дължиш ИЗВИНЕНИЕ НЕ само на ЕДНА БИВША потребителка. СПАМИШ ми тема в блога си днес за РАЗУМА-помисли добре,четейки ВЪПРОСА ми ТУК-въпрос КОЙТО ти ПОСТАВЯМ ЗА ТРЕТИ И ПОСЛЕДЕН ПЪТ публичо.
    С уважение: Красимир Ангелво или както
    ме бе писал ШУМЕНСКИЯ ШЕКСПИР моя ЛЮБИМА музо

 7. Първо, както се вижда по-горе, 3-ма човека изразиха мнението си, защо само аз съм удостоена с „честта“ да получа отговор??

  А за снимките, не разбирам, и моите и вашите са публично достъпни във фейсбук, как става така, че моите снимки могат да бъдат използвани, развявани и коментирани в чата на форума Ви, а Вашите не могат, и държите правата върху тях. Да не говорим, че вашите бяха със замазани лица и изобщо не ставаше ясно кои са хората ня тях, докато моите си бяха съвсем натурални и необработени! И докато снимките ми се развяваха и бяха отправяни заплахи към мен, Вашата единствена реакция като админ наблюдаващ чата беше да кажете:
  • Lucifer▸жената седи до мен
  • Lucifer▸ще си помисли че си падам по такива изроди
  …….

 8. МНОГО интересен ик ОТНОВО в стила еи ортговор АТАНАСОВ. Явно САМИЯ ти НЕ си запознат с ТОВА,което предоставяш като аргумент. ДВОЕН СТАНДАРТ-правиш нещо изнасяйки профили и снимки от ЕДНА социална мрежа във ЛИЧНИЯ си форум младежо а,че НЯКОЙ качва ТВОИ СВОБОДНИ снимки от и в самата мрежа а ти РЕВЕШ по-точно караш познати да докладват защото може би самия ти( ПОКАЗА ГО ЧАКАЙКИ ден за отг) НЯМА как да изложиш аргументи е ПОКАЗАТЕЛНИ:-) Не е ЛОШО освен да копираш правила да вземеш и да вникнеш в материята и ако обичаш вниамвай с ТОНА си към МЕН-по-горе мисля съм ти НАПИСАЛ ИЗЧЕРПАТЕЛНО ясно отношението си към теб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.