от Lucifer

Тъй като днес, веднага след ставане не ме осени прозрение за тема, а нямам време да мисля много много, за това се допитах до @NoraNaydenova, която ми даде 2 много добри предложения. Сега ще разпиша едното, а утре или до няколко дни – другото (което е много по-сериозно).

Какво слушаш?

Това е може би един от най-трудните, за мен да отговоря, въпроси. Знам, че повечето хора, ще си помислят, че съм някакъв върл метъл или из нас се носят някакви псевдо-окултни ноти, но истината е много по-семпла от това: Аз съм музикална свиня.

За тези, които не са запознати с този термин – слушам всичко.

И като казвам всичко – имам предвид всичко. По-принцип слушам музика винаги, когато съм някъде по улиците (освен ако не съм решил да се поглезя с някоя Аудио Книга) и когато имам да върша нещо, което не изисква мислене – чистене из нас, разни физически дейности и в повечето случаи когато си правя ежедневните упражнение, за които вече писах.

И все пак – какво слушам?

На компютъра си слушам музика най-често от Groovshark. Playlist-ата ми там е разнородна (ето тук можете да я видите – цък). За тези от вас на които не им се занимава да минават през музикалния ми бълвоч – листата включва много неща – Вивалди, Бах, Metallica, Кипелов, Nirvana и така на татък. Всичко, което в един или друг момент ми е допаднало, гледам да съм го добавил там.

Разбира се, понякога вадя тежката артилерия – 30 GB-товата папка Music на компютъра ми, където се съхранява цялата музика, която някога са ми давали, свалял съм, както и всеки стил и песен, които някога са ми харесвали (Гумени глави и Черно фередже, Замунда и Джо Кокър, NightWish и Metallica, дори чалга и гръцко), но това се случва много рядко.

Но може би най-често, както казах, слушам музика на телефона си. Когато съм на път или из града, винаги гледам да съм със слушалките в ушите и да звучи нещо. Ситуацията в телефона ми не е по различна от тази в Groovshark-а ми … Дори напротив. Благодарение на shufle-то съм имал много странни комбинации (Я свбоден на Кипелов, последвана от Слави Трифонов, последван от Metallica или Bleck Eyed Peas …).

В телефона си в една или друга степен гледа да добавям музика, която съм чул в момента и ми е харесала, например Joker Song на Miracle of Sound, 2 песнички от новия албум на Leonard Cohen – Amen и Darkenss, дори Cello Guys с техните Cello Wars и Peponi (remake на Cold Play – Paradise). Почти не съм махал музика от него. След над 18 месеца използване все още могат да се намерят парчета качени от предния собственик: Руския химн, Дунавко хоро и разни други такива … странни неща.

Така и така заговорихме за музика: преди няколко дни хората в автобуса ме гледаха много странно – в слушалките ми звучеше Пролет на Вивалди, а аз си свирках и „дирижирах“ във въздуха, докато си включвах лаптопа, за да седна да напиша нещо. Почти съм сигурен, че успях да шибна някого на една от извивките на мелодията …

Но тук идва още един момент – защо слушам музиката?

В повечето случаи хората я слушат, защото им харесва или ги зарежда с нещо положително. Най-важната причина за мен е, че музиката не ми позволява да се съсредоточа и да мисля. Както вече споменах – имам лошия навик да премислям нещата, а музиката струяща от слушалките, докато вървя ми помага да не изпадам в дълбоко-философските размисли, в които изпадам когато остана на саме със себе си (за това и не слушам музика докато пиша или докато човъркам по машините си).

Искам да благодаря отново на @NoraNaydenova за темата … и се надявам отговора каква музика слушам да и харесва.

А вие какво … и защо слушате?

Ваш,

Lucifer

 Снимка: tim geers

 

Броячът показва 93 дни 18 часа 28 минути и 44 секунди, а това е пост 10 от поне 100

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.