от Lucifer

Рядко сядам да пиша за филми, защото рядко нещо, което съм гледал на кино си струва да бъде отбелязано, но последния филм развиващ се във вселената на Marvel е едно от тези редки събития.

Ако си падате по смислени, сериозни филми, този филм не е за вас.

Ако си падате по трагични истории от какъвто и да е тип … този филм не е и за вас.

Ако си падате по зрелищни екшън сцени и малко специализиран шантав хумор, то това е филма, на който трябва да отидете.

На 3D с хубаво качество, това е един малък празник за окото … (макар и от превода на субтитрите да има още какво да се желае). Хубав звук и изпълнен с патос soundtrack … Ярки, зрелищни експлозии, стрелба, кръв и смърт, доставени в големи дози.

Това е филм, който си заслужава да се гледа.

Както винаги подходих към филма без особени очаквания. Екшънче, зрелище … малко 3D отрова за очите. Винаги съм харесвал филмите за супер герои. Кой не е искал да има някакви сили, но на такива филми отивам по една единствена причина и тя е да погледам малко зрелище и да се порадвам на красивите измислени гледки, но The Avengers пренася това на едно съвсем различно ниво.

Макар самият филм да си е направен за да е зрелищен в него има много приятни изненади. Вселената ни е позната, героите – също, злодеят – и той. С какво може да ни изненада този филм, че да ни накара да го … ами нека си го кажем – харесаме?

Лесно – с хумор. С много, много, много хумор. Дори трагичните елементи са натъпкани с толкова хумор, че няма на къде! От много дълго време не се бях смял така на екшън, още по-малко на екшън за супер герои … Както казах – познаваме героите. Знаем поведението и начина им на изразяване. Гледали сме ги, чели сме за тях. Но това което е постигнал режисьорът Джос Уеедън е нещо невероятно. Има моменти в които се смееш със сълзи, без хумора да е пресилен, показен и вулгарен. Отделни реплики. Поведение на героите … все малки трикове. Размяна на реплики в напрегнати моменти и диалози между добрия и лошия … Гледали сте трейлъра, където Локи казва „Имам армия!“, а Старк отговоря с „Ние пък си имаме Хълк!“, нали? Почакайте да стигнете до този момент – това е само бегла извадка от една от най-остроумните и находчиви размени на реплики, които съм гледал в последните години.

Брилянтно … просто брилянтно!

Филма надали някога ще попадне в категорията класики или сериозно кино, но точно това е очарователното – отиваш очаквайки малко, а се наслаждаваш на толкова много повече. Един от малкото пъти, когато мога да кажа, че филма си струва.

Ако искате нещо сериозно – този филм не е за вас.

Ако искате нещо любовно – този филм не е за вас.

Ако искате приятно разтоварване с неангажиращ филм, на който да се насладите и да се посмеете на воля – отидете и гледайте The Avengers – струва си!

А и това е задължителен филм, за всеки фен на Марвел вселената … Все пак след Iron Man, Thor и Captain America … това е едно приятно допълнение за geek-а в мен. А и да видя летящия щаб на SHIELD … онзи от анимацията на Spider Man … красота … просто красота!

Лично аз го препоръчвам с 2 ръце! Няма да съжалявате … поне аз не съжалявах де.

Ваш,

Lucifer

Пост 43 от поне 100

Един отговор за “The Avengers”

  1. Хахахаха, филма си е поредната „холивудска боза“, както и поредния тип комерс кино, от което прелива в последните години. Според мен филма трябва да се гледа с определена степен преднамереност. той определено не е от сериозните филми.Но ако сте любители на екшън играта, специалните видео ефекти и технологии може би ще се накефите. Само да отворя една малка скоба. Кагота говорим за MARVEL трябва да се има в предвид че става въпрос и за нещо различно от игралното кино. А имено една от лидерските компании в областта на комикса и класическата анимация. И понеже си имам „професионално заболяване“ гледам на Марвел с определена степен на респект. Единственото което мога да дам като оценка е че с този филм компанията затвържада тенденцията си на професионално развитие и нищо повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.