от Lucifer

 

Нека да цитирам коментара си за Avatar – Този филм е ебаси филма!

Рядко съм бил изненадван положително в кино салон. Дори тогава е било малко. Отидох да гледам Sucker Punch с идеята, че това е поредния касов и тотално безсмислен екшън. Експлозии, хубави жени … и толкова …

Малко след началото на филма бях зяпнал екрана и се чудех на какъв филм съм се замъкнал. Да, вярно е че преобладаваха екшън сцените с много експлозии и кръв, но те сякаш бяха допълнение към самия филм, който се оказа много по-смислен и дълбок от това което очаквах.

За момента, мисля че няма филм, който наскоро да съм гледал на голям екран, който да попадне в групата на любимите ми филми. И то от първо гледане. Филма разказва историята си много пленително, грабва те от първите 3-4 минути и не те пуска до последното „Ти имаш всички оръжия. Само ти можеш да направиш каквото трябва. Бий се!“. По-някакъв начин те завладява.

Въпреки, че не е прехваленото 3D е изпълнен изключително красиво, музиката му прониква в теб и допълва сцените по начин, който рядко съм срещал във филми. И въпреки цялата си красота, музика и бой или заради тях, във филма има сценарий и замисъл, които се простират много отвъд простия касов хит. Замисъл, който е изпълнен по един блестящ начин. В един момент наистина се чудих дали съм гледал началото на филма.

По някакъв начин този филм беше едновременно гениален и изключително прост. Филм в който можеш да намериш смисъл или да загубиш час и нещо в красиво снимани/нарисувани експлозии и битки.

Ако ви се отдаде възможност – гледайте го. Аз със сигурност ще си го прибавя в колекцията на ред с Boondok Saints и The man from Earth.

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux