от Lucifer

 

Нека да цитирам коментара си за Avatar – Този филм е ебаси филма!

Рядко съм бил изненадван положително в кино салон. Дори тогава е било малко. Отидох да гледам Sucker Punch с идеята, че това е поредния касов и тотално безсмислен екшън. Експлозии, хубави жени … и толкова …

Малко след началото на филма бях зяпнал екрана и се чудех на какъв филм съм се замъкнал. Да, вярно е че преобладаваха екшън сцените с много експлозии и кръв, но те сякаш бяха допълнение към самия филм, който се оказа много по-смислен и дълбок от това което очаквах.

За момента, мисля че няма филм, който наскоро да съм гледал на голям екран, който да попадне в групата на любимите ми филми. И то от първо гледане. Филма разказва историята си много пленително, грабва те от първите 3-4 минути и не те пуска до последното „Ти имаш всички оръжия. Само ти можеш да направиш каквото трябва. Бий се!“. По-някакъв начин те завладява.

Въпреки, че не е прехваленото 3D е изпълнен изключително красиво, музиката му прониква в теб и допълва сцените по начин, който рядко съм срещал във филми. И въпреки цялата си красота, музика и бой или заради тях, във филма има сценарий и замисъл, които се простират много отвъд простия касов хит. Замисъл, който е изпълнен по един блестящ начин. В един момент наистина се чудих дали съм гледал началото на филма.

По някакъв начин този филм беше едновременно гениален и изключително прост. Филм в който можеш да намериш смисъл или да загубиш час и нещо в красиво снимани/нарисувани експлозии и битки.

Ако ви се отдаде възможност – гледайте го. Аз със сигурност ще си го прибавя в колекцията на ред с Boondok Saints и The man from Earth.

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.