от Lucifer

Снощи, в началото на нощната ми попадна от чуруликъра материала от „Темата на Нова“. (самите репортажи можете да видите тук и тук)

Не съм вярващ. Това съм го заявявал много пъти от страниците на този блог, но това което видях е потресаващо.

Близо 2000 години след като Христос е изгонил фарисеите от храма, те пак са там, но този път са дори още по-нагли – не търгуват с дрънкулки и не предлагат мирските си стоки на вярващите. Този път фарисеите продават вяра на вярващите. Продават религия на религиозните.

От сега искам да кажа, че не всички свещеници са такива, но показаните в тези два репортажа заслужават не само да ги анатемосат, но и да ги дадат под съд.

Аз самият съм изтъкан от грехове, обичам си ги всички и им се наслаждавам, но тези … създания, ме карат да се възмущавам.

Не мога да разбера как един човек може да говори за смирение и доброта, за вяра и човещина, и в следващия момент да се обърне и безсърдечно да заяви, че загиналите хора са божие наказание … Не ми се мисли дори какъв е този Бог, който отнема животи. Не мога и да си представя, що за измамник може да се представя за свещеник, още повече да стане владика и да нарече една трагедия божие наказание. Защо ли ми се върти в главата една картинка от библията? Една картинка свързана с дъга и обещание на Господ към Ной, че не ще отнеме повече животи? Или смъртта на един човек на един кръст, отново с обещанието, че така изкупва всички грехове.

Чудно ми как някакъв, там, с часовник за 12 000 лв. може да проповядва за смирение и отказване от земните блага.

Но още по-чудно ми е какъв е този игумен, който иска 10 лв. за изповед. Чудно ми е що за синод позволява на търговците на вяра да продават вярата на хората.

Това ли е църквата? Магазин? Мол за продажба на вяра? Мафия, търгуваща с душите на своите „клиенти“?

На времето папската индулгенция е била „удобна“ на църквата, но днешната Българска православна мафия дори не предлага сигурно място за духа ви, а само желае да се възползва от тялото ви.

Не ме разбирайте погрешно, не отричам правото на вяра, пък била тя и християнска, този път дори няма да ви трия сол на главата за това, че вярвате в божество, което е арогантно и себично. Не. Този път иска само да ви покажа каква е Българската православна църква. Гледайки репортажите, се благодаря, че не съм вярващ.

Ако мерилото за чистота на душата ми е тази сквернна локва от поквара и алчност …

Съжалявам ви, всички вас, вярващи в тази църква, които ще ме нападнете. Този път няма да споря с вас – ако аз видя в какво се е превърнало мерилото ми за чистота на душата, сигурно и аз ще се нахвърля върху тези които ми го показват.

Поздрави,

Lucifer

4 Отговори на “Българската православна мафия … или тътрговците на вяра.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux