от Lucifer

Тъй като явно днес е тематично, смятам да ви представя една малко по-различна гледна точка към Свети Валентин – един от най-комерсиалните празници в световния календар.

Комерсиален е нали? И наистина не е съвсем Български, да не кажа изобщо?

Поредния празник, чиято единствена цел е да ви накара да харчите, нали?

Захаросан и подсладен …

Но, когато махнете всичко това, какво остава?

Аз не съм от хората, които имат нужда от специален ден, за да кажат на специалният човек в живота си, че го обичат. Напротив. Не мисля, че това ме прави слаб или уязвим, но много хора няма да се съгласят с мен.

А Свети Валентин, махайки всички покрити с шоколад заврънтулки и пухкави червени сърчица, е точно такъв, социално и обществено насърчаван дори, специален момент. Един ден в който можеш спокойно да кажеш, на специалния си човек, че го обичаш.

Както казах, аз не вярвам в нуждата от специален повод. Напротив, мисля че тези 2 думи трябва да се казват възможно най-често, и дори още по-важно – да се доказват ежедневно, дори ежечасно – било то с нежно докосване, било то с гушване или целувка, с един нежен момент на човешки контакт който да пренася едно единствено послание – Обичам те!

Много от вас се противят на Свети Валентин, по една или друга причина, но си мисля, че причината този празник да стане толкова световно популярен е точно тази – едно извинение да кажем „Обичам те!“ без да излезем слаби. Един ден в който да си нежен не е „мекушаво“, да обичаш не е „загубеняшко“ и най-вече – няма да изглеждаш като пълен идиот, ако кажеш „Обичам те!“.

Може да плюете празника, че е претрупан, нагласен, безвкусен и комерсиален, но не забравяйте, че преди всичко друго е перфектното оправдание. Може да е тотално експлоатиран, но може би това му е целта …

Възползвайте се!

Ваш,

Lucifer

P.S.: И за да не съм голословен и специално за едно момиче:

Обичам те, кучко проклета! Обичам те, коте! Просто си те обичам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux