от Lucifer

Снощи, докато наваксвах набързо с нещата от деня попаднах на поредната изцепка на един от детските ми идоли – Мишо Шамара. Признавам си – навремето с Гумени глави много им се кефех. Даже се бях добрал до автограф докато играеше в една компютърна зала.

В момента ме е срам да си признавам това, защото … ами заради последните действия на Биг таШак. В някакъв момента Мишенцето се появи на „спонтанния“ контрапротест в подкрепа на правителството. Не че не го недолюбвах и преди това, но от този момент нататък, нещата взеха рязък завой надолу. От лека неприязън директно към отвращение, а от там крачката към силното желание да му разбия мутричката беше твърде лесна.

Онова там е станал дупи … нещо като барманчето с лице на дупи – емблематичния персонаж, не актьора, който го изпълняваше. Надявам се колкото и пари да взима за тази кампания, да му стигнат да си покрие загубите от това, че е мозъчно увреден. Докато да си „рапер“ е призвание, Мишенцето е просто недорасляк. Неуспешна солова кариера, но въпреки това се смята за велик. Не знам от коя Варненска чалготека са го изкопали Пеевски и компания, но само са си дали парите на вятъра.

Шамарчиту трябваше да си остане в забвение. Да си умре тихо, никому непотребен, а не да излиза и да се опитва да бъде коректив на едно общество, от което той и без това не е част.

Всеки има право да протестира. Всеки има право на искания. Не знам до колко контрапротеста е легитимен, но изваждането на таШакчо за лице на протеста беше най-грубата грешка, която организаторите можеха да направят. Мишенцето е живото доказателство за това  колко заблудени типажи може да има.

Всяка втора дума му е за Бате Бойко, а всяка трета, как всички ние всъщност сме 200 човека, платени, подкупени и манипулирани. А всяка четвърта как всичко това било план на Сорос за дестабилизиране на „Kleta majka BaLgArIa“.

И като споменах Сорос – абе някой ще ми каже ли кой е той и защо толкова много ни обича или мрази, че иска да смени правителството на една стабилна, но малка и изградена от комплекси дъжавица, като нашата. Защо например не се насочи към Сиера Леоне … или някоя богата на петрол държава от където ще има повече печалба, ако я управлява? Но това е off-topic въпрос.

Мишенцето ли беше най-доброто, което правитеслството успя да изкара като лице на протеста? Музикантчиту с лице на дупи ли намериха за да изправят срещу Явор Бахаров, Валентин Танев и Мария Каракушева? Майкооо … страх и провал, ако това е най-добрия представител на българското изкуство, с който сте успели да се сдобиете. Ако Мишито и 50-100 пенсионери е най-доброто, което можете да предложите, то сте по-зле.

Ако още не сте разбрали – време ви е да си ходите и като си заминавате, вземете си Раперчиту с дупи вместо глава. Защото него като вас не искам да го виждам вече в социалния, културния и още повече политическия живот. От кога някакъв псевдо музикант, може да се прави на политически анализатор. Да се гмурка… по възможност с лицето напред … в паважа … от втория етаж. И без това има лице като на маймуна, така поне може да го разкраси.

Срам ме е, че някога го слушах, но с Гумени глави имаха хубави песни …

Ваш,

Lucifer

Един отговор за “Псевдомузика за псевдополитика”

  1. Споделям напълно написаното за т.н.Мишо Шамара. Това копеле ми е било винаги противно, но с последните си изцепки се осра съвсем. Питам се- до него ли опряха политиците и той ли е лицето на тези пенсионерски „контрапротести“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux