от Lucifer

Не мислех, а и никак не исках да пиша за гей парада за втори път преди него. Имах намерение тази година да заявя позицията си и после да го отразя. Чисто, просто и лесно. Без да се паля и без да забелязвам злобната помия, която бях сигурен, че ще се излее … но за мое съжаление, не съм от хората, които могат да преглътнат.

Ок. Успях да се сдържа и да не коментирам (в началото) позицията на онзи … нека го наречем отец (за да не изредя една серия небогоугодни епитети), който искаше обществото да замеря парада с камъни. Все едно сме в древна Галилея … отче Евгени, сина на твоя Бог, според твоята Библия е казал „И нека този, който не е съгрешил хвърли първия камък“. Ти, можеш ли да кажеш, поглеждайки към себе си и използвайки вярата си като ориентир, че не си съгрешил? Моля те, кажи го … кажи го за да ти навра думите там де слънце няма да ги огрее.

Българската православна църква има лошия навик да бърка времето в което съществува. Някъде в главите на духовенството се върти идеята, че църквата има власт в обществото. Не че искам да ви разбивам надеждите, но живеем в светска държава, където мнението на църквата не е нищо повече от повей на умиращ глас в пустиня. Защото единствените пъти когато обществото се сеща активно за вас е когато се направите на гъзове и изложите Църквата. Българската църква, като институция е оцеляла и е помогнала в тъмните времена, но в днешно време, ваши представители да излизат пред медиите, съвсем забравили смирението на божия служител и да призовават към насилие … това е лицемерно, грозно и подло деяние и само доказва, че или хората в нея са избрали грешния работодател или са до толкова глупави, че за тях „прошка и любов“ са равнозначни на насилие. Ако е така – моля да се гръмнете някъде.

Опитах се да си замълча и да не коментирам този случай … наистина. О, колко се опитах, но мисля че покрай другото изявление … позиция … каквото искате го наречете, не мога да не отделя и няколко думи на това.

А какво е това друго? Ами –

„Позиция на Младежки Консервативен Клуб относно планирания на 30 юни 2012г. гей-парад в София“ 

Ако ви се губи време – седнете и го прочетете. Позицията на МКК, мога да определя с термини започващи от откровено смешни и абсурдни, и достигна до противоконституционни и нарушаващи човешките права и свободи.

За моя радост „Младежите“ спадат само към смешно-абсурдната част.

От МКК напомняме, че Конституцията и законодателството на Република България не допускат дискриминация по пол, възраст, етническа и религиозна принадлежност, както и на база сексуална ориентация.

Благодаря ви, момчета и момичета, че ми го казахте. Не го бях забелязал. Бихте ли били така добри да го повторите на гей двойката, която иска да живее на семейни начала и да си осинови дете? Или хайде да не съм толкова напредничав за вас, закостенели изтърсаци, обяснете тази позиция на убития от скинари младеж, защото им изглеждал на гей. Ако искате, можете да го обясните на другите, страдащи от дискриминация по всеки от признаците, описани в конституцията. Моля ви, обяснете го …

Солидаризираме се с позицията на БПЦ, според която хомосексуализмът  е страст, която не е в помощ на личността, семейството и обществото.

Много ви благодаря и за този цитат. Тоест за вас, хора които се обичат и искат да имат семейство, дейна част от обществото са и са много по-развити личности от вас, не са от полза, а? Или какво? Казвате ми, че това с кого си ляга някой и кого обича, го прави втора ръка гражданин? Или по някаква причина го изключва от обществото?

Затова не считаме, че улицата е мястото, а дрогата и сексуалната небрежност са формата, чрез която някой може да протестира срещу накърненото си личностно право на щастие и свобода.

Тук чисто смешните части продължават. Никъде не се говори за дрога и сексуална небрежност. НИКЪДЕ! Мисля си, че при толкова полиция, трудно някой ще се занимава с наркотици или във вашите еротични фантазии приличат на големи хедонистични оргии?

Добре, че МКК не са представителна извадка за българската младеж, че тогава трябваше да се откажа съвсем от поколението си (защото още се смятам за младеж).

Аз лично си правя планове да се прибера, да поспя и да се замъкна на парада преди работа.

Защо?

Ами защото, докато има такива позиции, от този парад ще има смисъл. Докато хората не разбират защо, до тогава трябва да им се напомня.

Ваш,

Lucifer

Снимка: http://www.ofrevolt.com/

 

Пост 74 от поне 100

Един отговор за “Парад на глупостта …”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux