от Lucifer

13162533153_0f686ca16d_bВчера, докато се прибирах се зачетох в интервю с водещия на рейда в Троянския манастир за изгонване на содомитите (по негови думи). На кратко – националисти, подкрепени от монаси, нахлуват в манастир и правят чистка, за да открият „содомитите“ …

Интересен беше отговора на един от въпросите към младежа:

„Мислите ли, че това, което сте направили е законно?“

Отговорът е:  „Да! Ние наложихме църковния закон!“

Самата идея за това ме кара да настръхвам … създаването на такова чудовище като това. Националисти, използващи хитлеристки тактики и названия, влизат в църковна обител и налагат църковния закон. Какво ще следва?

Налагане на църковния закон в околните села?

Насилствено налагане на църковния закон в цялата държава?

И всичко това под претекст, че се защитават „християнските добродетели“ и „църковните закони“. От много дълго време твърдя, че религията е опасна и вредна, ако не се модернизира и не последва развитието на обществото … но тази модернизация не е това което трябва да се случи.

Сливането на църквата със силова организация е нещо, което не трябва да бъде допускано. Това е единствено рецепта за завръщане на тъмните векове – мракобесна инстанция, следваща древни, архаични правила, разполагаща със силата да ги прилага и да гони всички инакомислещи.

Днес започваме с рейд за налагане волята на игумена, утре какво следва?

Волята на патриарха, наложена насилствено над държавата? Стъпката не е толкова голяма, ако всяко нещо бъде обосновано с „Волята господня“, което е маскировка за чисто човешките щения и мания за власт. През историята на този свят не веднъж сме виждали човешки желания облечени в идеята за волята на единия бог, който уж всички трябва да изповядват. Бог, чиято воля бива представяна на земята от човеци, с нищо по-добри от всеки друг, а в много случаи, дори по-лоши от повечето сред нас.

Винаги съм смятал, че религията е надживяла времето си и ако не се модернизира, то тя се превръща в опасност за цивилизацията. Религията, в настоящия си вид, е спирачка за развитието … а религията разполагаща със сила, това вече е заплаха. Заплаха за всичко за което хората сме се борили в продължение на толкова хилядолетия.

Готови ли сме за този мутант, който видяхме да се заражда?

Религиозни националисти? Две идеи, преплетени с една цел – да се противопоставят на всеки, който не мисли като тях. Основани само и единствено на вяра и на желание, с пълна липса на трезва преценка или съобразяване със законите на държавата в която живеят. Готови ли сме да се срещнем с такъв мутант? Облечени във вяра престъпници, защитавани от организация основана на лъжи?

Не мисля, че такова изчадие трябва да се допуска. Това ще е вредно за всички нас. За свободата, за мисълта и за знанието ни.

Ваш,

Lucifer

Снимка: Lorenzoclick

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux