от Lucifer

Следващият материал е лично мнение, не съдържа нищо друго освен личния ми анализ на информацията разпространена в медиите.

10363399_10152495499765275_7759985971160651145_nИма ли изненадани? Има ли някой който да не e очаквал това което се случи в КТБ? Някой да е вярвал, че проверката на БНБ ще направи друго освен да констатира липсата на едни пари, дадени като кредит на едни хора?

Аз лично не съм. Няма от какво. Добре де – може би малко. Явно ще се окаже, че и този заподозрян ще избяга, ама какво да се прави.

Нали се сещате, че тези пари, които ги няма всъщност ги няма от много време?

Едни хора си купиха едни медии, после едни други хора си направиха едни партии … това не е нещо, което се прави без пари. То беше явно от къде идват тези пари и на къде отиват. Пак имахме късмет. Дупката в КТБ така като гледам няма да де стабилизира твърде много сигурния ни банков сектор. За съжаление не мога да предвидя какво точно ще се случи, но ако погледнем назад във времето можем да видим начина по който такива неща са се случвали:

  • Правителството ще си измие ръцете
  • Контролните органи ще си измият ръцете
  • Правните органи ще си измият ръцете
  • Ще се появи дребен политически скандал, който ще се раздуха за да се замаже общественото внимание
  • Ще има някой виновен … но ще го съдят дълго и после може и да не го осъдят

Какво стана вчера?

Правителството си изми ръцете, казвайки, че това не е тяхна отговорност. Забравиха разбира се да споменат, че тези пари бяха използвани за да дойдат на власт. Същите хора, които получиха едни кредити от една банка и не можеха да ги обезпечат, за да си купят едни медии … които да направляват общественото мнение … Един човек в една партия, който за малко да му се размине.

БНБ си изми ръцете, твърдейки че нямало как да знаят и че те са си свършили работата с одита и отнемането на лиценза … ама тея 3.5 милиарда лева … просто ги няма. Няма досиета за тях. Сигурно са били унищожени …

Прокуратурата и полицията седят с пръсти в носа, като деца полу-идиотчета и си гледат от страни. Чудно ми е тези пари за наблюдение и онзи бюджет за полиция, къде точно заминаха? Защо всеки малко по-интелигентен човек може да направи връзките и то само четейки пресата, а полицията и прокуратурата не могат? Толкова ли е трудно? Нали имат правозащитна и правораздавателна власт? Или тук ВЛАСТ е ключовата дума? Не ми казвайте, че за това цялото време никой не е направил връзките, които са обществено ясни за всички …

Има ли все още изненадани?

Някъде видях, че това била криза, по-мащабна от тази която причиниха измамите в Лехман брадърс (онези, които започнаха кризата) … е да ама не. Обективно погледнато, тези пари са в обръщение – с тях е било платено. Били са купени хора, партии, идеи. Били са използвани за оказване на натиск и придобиване на някакво „дистанционно“ с което да се опитват едни хора да контролират народа …

Всичко хубаво и за много дълго време им се разминаваше, но някой май стана алчен. Не ясно ми е кой, но това не е важно. Важното е че балона се пукна. Ако се обърнете назад ще видите множеството малки сатресенийца … за това не виждам защо трябва да има изненадани.

Но има едно хубаво нещо в това с КТБ – сега поне не се залъгваме вече. Все пак това бяха държавни пари. И не, не смятам, че някой може да си позволява да краде държавни пари, защото не са мои. Това е част от икономиката ни … сега поне ще знаем, че в икономиката на страната има 3.5 милиарда по-малко оборотни средства … но не това е важното. Важното е че парите свършиха. Хранилката затвори.

Да, ще се опитат да направят нещо. Да придобият друга банка, да се насочат към друг начин на печалба, може и до някъде да успеят … но във водата има вече кръв, а в българският политически океан всички са акули … Сигурността, които имаха някои хора, подкрепени с някакви пари изчезна … да, предполагам че все още имат някакъв капитал, който ще им помогне да не бъдат изядени твърде бързо, но рано или късно и той ще свърши … и притока е спрян … и акулите кръжат … перките им се виждат все по-близо и по-близо … и рано или късно ще усетят зъби …

Единственото нещо, за което мога да съм оптимистичен е, че докато ги ядат ще успеят да ранят други акули … и самозабравата и канибализма в политиката ще се погрижат да се появят нови политици, които да знаят най-важното нещо – как се краде.

Не да не крадат. Не ставайте идеалисти. Няма как – този свят се върти около сивите сделки … важното е не политиците да не крадат, а да се научат как да обогатяват себе си, докато обогатяват и народа …

Та не разбирам, защо сте изненадани от случилото се …

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux