от Lucifer

10457892_10201745588316238_8787097237766533698_nАз не съм един от най-културните хора, които можете да срещнете, но днес искам да ви поканя на едно културно събитие.

В Сохо, тази сряда ще се проведе поредното събитие от поредицата SoReadable. Този път озаглавено – Ева и Par Avion – музика и поезия.

SoReadable е поредица от поетични четения, които се организират в Soho – Работно арт пространство за споделено ползване. Този път обаче аз имам личен интерес да ви поканя – поетесата, която ще представят е млада, талантлива и красива.

Ето какво пише в самият event:

SoReadable e поредица литературни четения в уютна атмосфера и любима част от културната ни платформа.

Като за последно събитие за сезона сме ви подбрали нещо нежно, нещо поетично и музикално.

Ева не е първата жена. Тя е последната. С много нецелунати любовници и един мъж. Не пие. Но е цинична. И прилича на ябълково дърво през май- казва Рени Бакалова за своята Ева, новата Ева, която прилича на всички жени и на никоя. Горда е с двете си поетични книги – „Сънят на цигулките“ и „Елиза, но не по Бетовен“ (и двете отпечатани като награди в литературни конкурси). Пише просто защото иначе не може. Думите й не претендират за нищо, само се надяват да танцуват красив танц с мислите на четящия.

Но Ева не бива да бъде сама, просто не бива. Затова тук са и Par Avion, музика и думи, поезия и звуци. Малко песни, малко стихове, и много красота, създадена от Петър Чухов и Емануил А. Видински.

Петър Чухов е автор на 11 книги, преведен е на 17 езика. Пише музика и текстове, свирил е в различни рок-групи,сред които и LaТext.И не на последно място е почитател на бирата.

Емануил А. Видински е автор на три книги, последната от които е стихосбирката „Par Avion“, водил е поредица за романи в изд. „Алтера”, към момента е главен редактор на изд. „Панорама”, бил е журналист в радио „Дойче веле“

Група Par Avion (по едноменната книга на Е. А. Видински) е най-новият проект на двамата поети и писатели Петър Чухов и Емануил А. Видински. В нея те правят основно свои парчета.

Вход свободен и водещ към градината

Бар: домашна лимонада, сангрия, студена биричка и току-виж още нещо.

Рядко бих отишъл на такова събитие – те не са за мен, но на това искам да поканя и вас. Тези, които ме четете и си падате по красиви неща. Поетесата е прекрасна (имах възможността да прочета двете и стихосбирки, а аз не чета поезия). Думите и са едновременно нежни и пламенни … и успява някак да докосне това във вас, което се вълнува все още.

Та … ако ви се слуша прекрасна поезия и хубава музика ( да си призная Par Avion не съм ги слушал, но ми казаха хубави неща за тях) елате на 16.07 от 19:30 в Soho.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux