от Lucifer

ss_85722bf2b5d1acded1d7eb78ac8d896e42336192.1920x1080

За малко да пропусна да си напиша поста за днес! Добре, че на време се усетих, че преди полунощ трябва да си подменя едни сертификати … и покрай тях се сетих че имам да пиша …

Но защо това забравяне?

Колегата вчера ме зариби по Battlestation: Harbinger – представи ми го като новото FTL … а вие не знаете, колко време загубих на тази малка изометрична инди джиджафка. Който не е играл FTL: Faster then light много е пропуснал. Battlestation: Harbinger е нещо подобно.

Става дума за rouge like игра, в която вие управлявате космически кораб натоварен с някаква мисия и трябва да се изправите пред силни и опасни врагове … да прилагате някаква тактика и стратегия и като цяло да се стараете да натупате лошите, преди те да натупат вас.

Battlestation: Harbinger наистина носи духа на FTL, но колкото е еднаква, толкова е и различна. И тъй като не съм специалист в писането на игрови ревюта, а и защото бързам да се върна към играта, само ще изброя къде BS:H е по-добра и къде FTL държи първенството.

Battlestation: Harbinger превъзхожда FTL в:

  • Повече кораби – корабите, които отключвате са много повече на брой и на вид.
  • По-комплексни битки – тук освен статистиките на оръжията можете и вие да повлияете на битката – корабът може да бъде местен, можете да се криете и да стреляте с определени оръдия.
  • Можете да управлявате повече от един кораб – в FTL можехте да пилотирате само един кораб и от него зависеше изхода на мисията. В BS:H можете да се разхождате с цяла армада. Всеки въоръжен и натъпкан до зъби (което няма да ви помогне когато гадните нещастници ви се изсипят на бедната глава).
  • Eye candy – BS:H е малко по-красива от FTL. Не е толкова важно, но хей …

А FTL превъзхожда BS:H в това че:

Няма абордаж и не можете да управлявате екипажа – кораба е единицата ви. С нея работите и ако го разрушат … еми това е. Няма как да вземете на абордаж чужд съд, няма ръкопашен бой.

Корабите се отключват линейно – в FTL за да достигнеш до определен кораб, трябваше да направиш нещо специално. Тук, корабите се отключват с grind.

Няма я цялата механика с енергията – избора между това какво да имаш и къде да разпределиш силата на двигателя си правеше FTL велика rouge like игра … тук имаш слотове, които трябва да въртиш.

Не бих могъл да избера коя от двте игри ми харесва повече, но за сега се връщам на Battlestation: Harbinger …

Отивам да бия извънземни.

Ваш,
Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux