от Lucifer

ss_85722bf2b5d1acded1d7eb78ac8d896e42336192.1920x1080

За малко да пропусна да си напиша поста за днес! Добре, че на време се усетих, че преди полунощ трябва да си подменя едни сертификати … и покрай тях се сетих че имам да пиша …

Но защо това забравяне?

Колегата вчера ме зариби по Battlestation: Harbinger – представи ми го като новото FTL … а вие не знаете, колко време загубих на тази малка изометрична инди джиджафка. Който не е играл FTL: Faster then light много е пропуснал. Battlestation: Harbinger е нещо подобно.

Става дума за rouge like игра, в която вие управлявате космически кораб натоварен с някаква мисия и трябва да се изправите пред силни и опасни врагове … да прилагате някаква тактика и стратегия и като цяло да се стараете да натупате лошите, преди те да натупат вас.

Battlestation: Harbinger наистина носи духа на FTL, но колкото е еднаква, толкова е и различна. И тъй като не съм специалист в писането на игрови ревюта, а и защото бързам да се върна към играта, само ще изброя къде BS:H е по-добра и къде FTL държи първенството.

Battlestation: Harbinger превъзхожда FTL в:

  • Повече кораби – корабите, които отключвате са много повече на брой и на вид.
  • По-комплексни битки – тук освен статистиките на оръжията можете и вие да повлияете на битката – корабът може да бъде местен, можете да се криете и да стреляте с определени оръдия.
  • Можете да управлявате повече от един кораб – в FTL можехте да пилотирате само един кораб и от него зависеше изхода на мисията. В BS:H можете да се разхождате с цяла армада. Всеки въоръжен и натъпкан до зъби (което няма да ви помогне когато гадните нещастници ви се изсипят на бедната глава).
  • Eye candy – BS:H е малко по-красива от FTL. Не е толкова важно, но хей …

А FTL превъзхожда BS:H в това че:

Няма абордаж и не можете да управлявате екипажа – кораба е единицата ви. С нея работите и ако го разрушат … еми това е. Няма как да вземете на абордаж чужд съд, няма ръкопашен бой.

Корабите се отключват линейно – в FTL за да достигнеш до определен кораб, трябваше да направиш нещо специално. Тук, корабите се отключват с grind.

Няма я цялата механика с енергията – избора между това какво да имаш и къде да разпределиш силата на двигателя си правеше FTL велика rouge like игра … тук имаш слотове, които трябва да въртиш.

Не бих могъл да избера коя от двте игри ми харесва повече, но за сега се връщам на Battlestation: Harbinger …

Отивам да бия извънземни.

Ваш,
Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.