от Lucifer

В последно време, леко избягах от една от основните си теми – секса, но за това пък писах лични, социални и дори едно, две geek неща. За това и днес толкова се зарадвах когато си намерих темата пльосната като цитат от книга на стената на едно хубаво момиченце във Facebook. Те цитатите са 2 де. От сега си признавам, че не съм че съм чел цялата статия от където е извадката, още по-малко книгата, за това и не знам дали това, което ще кажа не е изложено там.

Българинът е циничен и брутален или безкрайно затворен в себе си, защото неговата непохватност и срам от сексуалността, не са породени от някакви религиозни или морални съображения, а от първичност, недовършеност, несигурност, невежество, изцяло погрешен и първобитен подход към сексуалността. Всъщност затова е толкова рядко романтичен или изискан в интимните отношения. Грубостта компенсира душевната му непохватност.

 „Защо сме такива? В търсене на българската културна идентичност“,

Иван Еленков, Румен Даскалов

 

От една страна, това е едно от най-точните наблюдения, за нашата сексуалност на което съм попадал, но от друга страна смятам, че все още остава леко непълно и не точно, но може би най-големия ми проблем идва от обобщаването. Винаги когато срещна такова генерализиране, като „Българинът“ и ми поникват зъбите, защото не можеш ей така с лека ръка да зачеркнеш целия ни народ. От всяко правило си има изключения.

Имам късмета и шанса да познавам достатъчно хора, които всъщност са много наясно със сексуалността си. Сексуалните им желания са ясно дефинирани и не изпитват срам от това, което са в леглото, като тук дори не включвам такива индивиди, като себе си, за които дори нормалните „морални“ задръжки не важат.

Но да, не мога да отрека, че наблюдението е много правилно за една голяма група хора … добре де, ако започваше с „Повечето българи …“ изобщо нямаше да роптая срещу него. Защото повечето българи попадат точно там – в това определение. Секса в модерното общество ни заобикаля от всякъде: телевизия, реклами, Интернет … дори докато вървиш по улицата – всичко в средата в която се движим крещи СЕКС! СЕКС! СЕКС!, но всъщност много малко от хората, разбират какво е секса – бях писал за разликата между сексуално активните и еротично активните, защото разликата между това да правиш секс и да знаеш как да правиш хубав секс е много голяма.

Секса е разменна монета. Секса в момента, за повечето хора е нагон и начесване на нагона. Малко от тях знаят и търсят как да направят секса нещо повече от това. Секса продължава да е тема табу в модерното ни общество, защото поколението, което трябваше да научи настоящото, не знаеше какво да ги учи. Нали знаете онзи разговор за птичките и пчеличките?

Когато става дума за секс, повечето хора наистина стават цинични или се дърпат и затварят в себе си, защото в обществото е наложено мнение, че секса е нещо, което трябва да остане интимно. Някакво сакрално тайнство, за което можеш да говориш с приятелите си, но не и да го обсъдиш с партньорката си.

Не веднъж ми се е случвало да говоря с двама партньори относно секс и да получа оплакването „Ама той/тя не знае, че аз искам … „. Проблема в комуникацията не идва от липсата на желание, а от табуто, което е наложено, което се изразява в някакви вътрешни задръжки от сорта на: „Ако му кажа, че обичам да ми свършват на лицето ще ме сметне за курва …“ срещу „Ако и кажа, че обичам да и свършвам на лицето ще ме сметне за перверзен …“ казано от момче и момиче, които са двойка в рамките на 72 часа … да фак!

Но го има и момента с грубостта и цинизма, когато секса е само задоволяването на нагона. В момента в който, човек разбере, че секса е един вид интимност между партньорите … някаква връзка, целяща да доставиш и получиш удоволствие (забележете реципрочността), тогава не може да си позволи да бъде груб и циничен. Но това изисква усилие, изиска да оцениш другия, но за да го направиш, първо трябва да си опознал себе си. Да си загърбил кроманьонското си поведение и да разбираш секса. Не да знаеш как да го правиш, защото рефлексите не са секс, а да разбираш … да осъзнаваш какво правиш. Да можеш да оцениш, че за тези минути, преди да си доставиш удоволствието, няма свят извън тези с които го правиш. И че преди да получиш своето удоволствие, трябва поне да се опиташ да доставиш удоволствие на другия.

Но секса е табу … секса е рефлекс … секса нещо за което говориш с приятели на по чашка … секса се разбира като да го ръгнеш и да се изпразниш …

Не е това, но какво ли съм седнал аз да ви уча …

А какво е за вас секса?

Ваш,

Lucifer

Снимка: danielito311

 

Пост 64 от поне 100

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux