от Lucifer

1017375_10201501459043458_1707568719_nЕдин от доказаните постулати за тълпата е, че тя е толкова интелигентна, колкото е най-глупавия човек в нея. Друг важен постулат е че тълпата е стадо.

Последните 7 дни успяхме да разбием тези постулати. Вярно е, че не съм бил на всички протести, но хей, аз работя и вечер, а и имам и гадже, което не му се отразява добре да го мъкна по слънцето, а не мога да я оставя сама в къщи. Все пак, когато можех бях там.

Това което отличава #ДАНСwithme от тълпата и стандартния протест е … че не е тълпа. Някога попадали ли сте сред много хора … ама много. Всеки един от тях обаче е целеустремен и с ясна идея за какво е тук. Не говоря за концерт, където си отишъл да се забавляваш, а говоря за друго събиране на хора …

Представете си тези хиляди … които имат идея и желание … те не са хора отишли да рушат, а напротив – отишли са да искат градивна промяна. Тези не ни харесват – сменяме ги. Ако следващите не ни харесат – и те ще си отидат и ще ги въртим до тогава докато дойдат такива, които ни харесват или такива, които са си научили урока.

Градивна тълпа … това не се вижда всеки ден. Високоинтелигента … неорганизирана, но саморегулираща се тълпа. Опитайте се да направите зулум в нея и ще видите как ще се окажете на остров … обграден от полицаи с повече късмет или от хора, които нямат никакво желание да ви търпят, защото децата им са с тях, ако нямате. Препоръчвам ви да ви хванат полицаите … те ще ви арестуват …

Когато преди няколко дни пуснах клипчетата, от протеста протичащ покрай мен ви казах, че това е едно от най-страшните неща, които съм правил. Но защо? Това са само хора … десетки, стотици, хиляди … десетохиляди хора, които имат обаче цел. Всеки един от тях има знанието, необходимо да се извърши промяната.

Тълпата, която не беше тълпа … странна идея … странна е наистина. Странно е да крачиш сред толкова много различни хора, хора, които извън това сборище сигурно нямат нищо общо, но сега са обединени от една идея … от едно желание за промяна, което няма как да се пребори.

Тълпа в която, се чувствам единица, а не част от цялото … голямо чудовище с 10 000 глави, всяка една от които разумна и желаеща. Имаща цел и целенасочена.

Ако бях на мястото на тези, които стоят срещу нас щях да съм изплашен. Много много изплашен, защото най-малката грешна стъпка може да обърне тези хора срещу вас, а не искате това. Наистина не го искате. Хората на протеста са тези, които движат нещата, които си плащат осигуровките, които си плащат тока и движат икономиката. Не само те, сигурен съм, но и те не са малко …

Тълпата, която не е тълпа … това е #ДАНСwithme и се надявам да не продължи още дълго. Не защото ще сте спечелили другари политици, а защото вече загубихте играта … само още не сте го осъзнали. Българите сме търпеливи … спокойни хора, но това е до време … до тогава, докато не прекалите … и после … после лъва се събужда …

А сега вече е буден …

Та … Довечера няма да съм на #ДАНСwithme, защото съм на работа, но #ignorevolen и #УСМИХНИСЕБЕ!

Ще се видим следващия път, когато мога. Днес ще ви подкрепям виртуално.

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux