от Lucifer

Един от големите ми проблеми, като ходя някъде по разни празници, винаги е бил какъв да е подаръка. Приятелите ми от мъжки род са лесни – купуваш му бутилка пиене, а ако и вържеш панделка дори ще се посмеят. Но виж при женските не е толкова лесно.

Имам сред приятелите си такива, на които мога да се обадя и да ги питам какво искат – познаваме се достатъчно за да знаят, че щом питам, значи ми е по-лесно и да си изберат там нещо, за да не се занимавам да се чудя какво да им купувам. Ми така де – хем те получават каквото искат, хем аз не губя 2 дни обикаляне по магазините за да им харесам нещо, което после ще забият на някой рафт и няма да ползват .. the hell with it – да си кажат какво искат за да си спестим взаимно неудобството – аз, че не ми харесват подаръка и тя, че трябва да се прави на впечатлена. Достатъчно добре се знаем.

Има го и онзи тип, жени, за които просто знам какво да им взема. Независимо дали ще е книга, игра или някаква компютърна джаджа. Обикновено тях ги познавам много добре и не са ми толкова сложни – знам с какво да зарадвам всяка една от същностите им.

Но до тук с лесната част … какво става ако трябва да избирам подарък на някоя, която не познавам толкова добре или не сме до толкова близки, че да знае, че при мен „Не искам нищо, ти просто ела!“ не важи?

Проблема си беше сериозен. Часове и дни на обикаляне, до последно не сигурност какво да вземеш, онова изобилие от опции на които трябва да се подчинява подаръка – да е хубав, но не претруфен, да не е много скъп, но не и много евтин, да издава привързаност, без да е интимен … знаете как е. Трябва да намеря нещо, което хем да се хареса, хем да не крещи „Искам да те чукам“ (не че в повечето случаи не искам, просто не е нужно подаръка ми да го казва). И винаги го има онзи момент, да не ти харесат подаръка. Знаеш, че това изражение тип „Da FUCK?“ не е лично, просто надали девойката е очаквала да и подариш цялата Фондация на Азимов, пък тя чете любовни романи, например (не този номер не съм го правил, но е удачен пример).

Преди няколко години, обаче, благодарение на една от жените, спадащи към лесните категории попаднах на The Ultimate All Purposses All Occasions подарък. Направо не знам, защо сам не съм се сетил …

Приемете го на доверие, мъже. Върши работа. Изпробвано е в последните няколко години – отивате в някоя от тези магазини в които продават ароматни сапуни и свещи, тип Casipeya или Refan (лично аз предпочитам Casiopeya), има ги във всеки Mall. Та замъквате се вътре и ще видите, че има готови подаръчни комплекти, най-често включващи ароматен сапун, свещ и с повечко късмет някакъв крем за тяло. Това е The Ultimate.

От една страна това е козметика, скучна и банална, но в следващия момент е оригинално, защото ги няма тежките флакони, а включва и свещ … подаръка е едновременно интимен, без да е натрапващ. В зависимост от „състоянието“ на получателката, може да се сметне като подарък за нея или за тях … въпрос на поднасяне.

Ако имате проблем в избиране на аромата, просто се приближете до някой от сапуните и го помиришете. Мислете си как бихте искали да мирише жената в леглото ви, защото най-често тогава получателката на подаръка ще го използва – на саме с някого (може да не сте вие, ама направете услуга на друг).

Bitches love smelly things …

И да не кажете, че не съм ви помогнал!

Ако имате по-добри идеи за подарък подходящ за всички случаи и всички социални нива на взаимоотношения с жена – моля споделете го?

Ваш,

Lucifer

Снимка: fizzee*

 

Пост 68 от поне 100

5 отговора на “За подаръците …”

  1. Нищо не казва „не ми пука достатъчно за теб, че да седна да се постарая да измисля някакъв хубав подарък, затова ти взех това шаблонно нещо, колкото да отбия номера“ така добре, както свещ/козметичен комплект. Сериозно, такива подаръци са приемливи само на коледното парти от колеги, с които почти не разговарям. 🙂

  2. Всъщност най-трудно е да избираш подарък за непознат, защото за него трябва неминуемо да използваш шаблон. Въпросът е какъв да бъде шаблона – козметика, изкуство, сувенири, дрехи, музика, книга. Аз лично залагам на изкуство що се отнася до непознати. Малка уникална маслена картина или идейна скулптура,или красиво ръчно изработен предмет. Такива нещица, които казват „Искам да е уникат, за да се сещащ за мен по-дълго време“….всъщност скоро не се е налагало да подарявам неща на непознати, с приятелите не е толкова трудно, защото им познаваш привичките и слабостите 😛

    • Аз не говоря толкова за непознати, а по-скоро за добри познати, но не такива които познаваш до там, че да знаеш какво им харесва.

      Ето, Нора е пример – познаваме се от не малко време, но убий ме, не знам какво да и подаря ако се наложи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux