от Lucifer

1826068069_b02c196b48Всеки от нас има онзи момент в който среща някой, който му става симпатичен. Заприказвате си … оказва се, че имате общи гледни точки за много неща. Но в някакъв момент разбирате, че имате фундаментални разлики по важни за вас въпроси (и не егоцентриче мое, не пиша за теб (извинете лиричното отклонение)). Какво се случва от тук на татък?

Отдръпвате ли се от човека?

Спирате ли да го смятате за интересен?

Или и вие като мен, умеете да харесвате части от хората, с които сте заобиколени?

Как така части, ще попитат някои … ами така – части. Харесвате някой защото ви е интересен, но не можете да се примирите с някоя негова гледна точка, за това просто не я приемате. Не спорите с него, защото той е достатъчно убеден за себе си. А уважението към другия все пак е най-важното нещо което имаме. Така – харесвате само части от него – не искате да навлизате в безсмислени спорове, приемате гледната му точка по наболялата тема, макар да не я разбирате.

За мен никога не е било трудно да го направя … никога не е било трудно да харесвам части от някого … или да уважавам хора, които не харесвам. Някак си успявам да погледна на тях, като на многопластни създания – не само това, което ме е накарало да се заприказвам с някого ами и другото. За мен не е толкова важно да убедя другия в правотата си … единственото, което ми се иска е да не се опитват да убедят мен.

Хората все пак сме многослойни създания – не сме само черни и не сме само бели. Не сме само добродетелни и не сме само зли. И толкова ли е трудно да мислим за другите по този начин?

Да успяваме да фрагментираме представите и отношенията си за хората, защото е твърде просто да кажеш „Той е идиот, защото това и това“, пропускайки хубавите неща в него – онези, които са те накарали да се заприказваш.

Да приемаме хората такива каквито са, напълно с това, което не ни харесва, не е никак лесно … не мисля и че е правилно. Ние сме различни – всеки един е индивидуален и да приемеш някого напълно е много много трудно. Не невъзможно … и не не говоря за интимни връзки – там не може да има половинчатости …

Може би разделянето на човека от среща на части е най-добрия вариант. Може и да не е …

Не знам, но хората са различни … и да уважаваш събеседника си е едно добро начало. Въпреки че има мнения за които ти се иска да крещиш …

Ваш,

Lucifer

Пост 51 от 60

 

Снимка: _boris

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux