от Lucifer

291735_269137796460145_268785113162080_872645_1676251318_nИскам да по rant-я малко.

Не може да има такива безумни условия за ползване на Интернет в хотел. Да, знам, че българите сме разглезени и искаме безплатен Интернет в хотела … че и го искаме бърз. Но на започнаха да се срещат всякакви безумия за използването на Интернет-a …

Но все пак …

Първото нещо, което правя в един хотел е да си вържа, каквото там устройство имам към мрежата на хотела, за да разбера дали може да се ползва или ще трябва да използвам мобилния … няма проблем … проблема идва със странните изисквания за използване на „безплатния“ Интернет …

Ето трите най-безумни „изисквания“:

Номер 3 – само едно устройство на стая.

Настаняваме се в един хотел в Самоков. Всичко е хубаво … малко хотелче, приятно такова, уютно … първата ми работа разбира се е да си вържа телефона, към отворената мрежа … хубаво … готино такова … сигнал има … и нъцки интенернет връзка!

Разбира се – изхлузвам се до рецепция за да питам, аджеба какво не правя като хората. При което ми бива обяснено, че има web базирана идентификация, в която трябва да въведа номера на стаята си и в стаята може да има вързано само едно устройство (може и кабел да ми дадат, но резултата е същия). Зе фък? Аз съм с лаптоп и телефон. Сестра ми – и тя. Аз хайде имам мобилен, ако толкова, но какво правим ако трябва да свържем всичко към мрежата … все пак удобство си е …

Ами … мога да ви дам още един резервен номер … с другата стая, която е на родителите ви, ще станете с 3 точки за достъп … трябва да ви стигнат.

ОК! Нямам проблем, но на мен ми трябва достъп до VPN, на сестрата – също … тогава какво?

Ами … аз не разбирам!

Номер 2 – Кабел, ама във вашия апартамент няма …

Отново хотел, но този път в Пловдив. 3 звезди … или 4 … не помня. При резервацията изрично съм попитал за Интернет и за спалня! И в двете съм убеден, че има.

Настаняваме се … Спалнята е там. Но от Интернет-а няма и помен. Няма мрежи (отворени или затворени). Слизам до рецепция да попитам, при което съм уведомен, че Интернет-а е по кабел.

Супер! Дай ми един. По-длъжък за да стига до леглото …

Разбира се! Коя стая?

А2 …

Аааа … ами то в апартаментите няма. Нещо не работи онова трасе. От целия хотел само в апартаментите няма.

Дайте ми тогава друга стая със спалня и Интернет …

Ами съжалявам, ама със спалня са само апартаментите … а там интернет няма.

Номер 1 – Разбира се, че има – на рецепция!

И разбира се фаворита ми – 4 звезден хотел на Слънчев бряг в който се провеждаше team building-а на предната фирма. Прекрасен. Голям хотел. Лъскав отвън и във фоайето. Ресторанти, барове, мини голф. Всичко, което можеш да поискаш. Освен разбира се нормална връзка към мрежата … и ток в стаята.

Как така ток ще попитате … много просто – за да има ток в стаята, картата, която е ключодържател, трябва да стои в процепа до вратата … neat huh?

Въпроса ми към рецепционистката беше – А интернет?

Да! Разбира се! Тук и в лоби бара …

Перфектно! А контакт?

Ами съжалявам, но няма!

Е как мога да ползвам интернет?

Ами тук или в лоби бара …

А ако ми трябва ток?

Ами ще се качите да си заредите устройството в стаята …

 

Може и да съм разглезен, но лично аз очаквам като ми кажат интернет … ами да получавам интернет в стаята си … да мога да използвам всички услуги … или поне повечето необходими … но какво да се прави …

Не знам при вас как е, но аз се оправям с малко – ток, интернет, душ и легло … в този ред.

Ваш,

Lucifer

Пост 9 от 60

Един отговор за “За безумния Интернет …”

  1. Имала съм идентичен проблем № 1 в един 4 звезден хотел в Сандански преди 2 години. Само че вдигнах ужасен скандал на Рецепцията и ми прекараха кабел след около 2 часа!
    Като видяха, че с мен на глава не се излиза ми угодиха. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux