от Lucifer

snimka_asd223405:45 сутринта … на 01.01.2016 … какво друго мога да правя освен да взема да напиша една равносметка за изминалата година … и може би да взема да реша какво ще правя през тази?

Не, това не е някаква сълзлива равносметка и да, ще има някакви псевдо new year – new me лайна, но … няма да са нещо важно …

Нека започна с малък поглед към изминалата година …

Не мога да кажа, че и липсваха емоции … дори напротив – понякога имах повече от колкото мислех, че можех да понеса, но въпреки всичко мога да кажа, че предната година беше успешна. Дали много, дали малко, няма значение. Някак не съжалявах, че я изпратих.

Направих някои неща за първи път:

  • Организирах събитие … при това успешно. Е, разбира се, за да съм честен, трябва да кажа и че организирах едно, което не беше толкова успешно.
  • Превърнах в традиция едни други събития … от които няма две еднакви …
  • Направих нещо с ръцете си (над леглото ми има рафт за книги, който измайсторих сам, макар че ми трябваше помощ с перфоратора за монтиране на нитовете) и смятам тази година да продължа да създавам физически неща

Развих и някои неща:

  • Блога си има нова тема, съобразена с повечето модерни заврантулки.
  • phpBB Gallery е на финалната права (ако не срещна някоя пречка в понеделник трябва да пусна RC).
  • Лично смятам и че задобрявам във фотографията (но хей, аз все пак съм пристрастен)

Постигнах някои цели:

Надминах си книгите, поставени като цел в Goodreads

  • Не спрях да пиша тук, макар че занемарих това местенце от към ново съдържание (смятам да обърна внимание в частта от този пост, която говори за тази година).
  • Не спрях да правя подкаста
  • … и да развивам F-BG като отделен проект.

Разбира се … имаше и неща, които не се развиха точно както ми се искаше:

От „Честни разговори за мръсни теми“ излязоха само 6 епизода … въпреки че трябваше да са поне 11 …

Намалих новото съдържание тук … просто защото в някакъв момент се разпилях твърде тънко по толкова много проекти …

Както казах – измина една не лоша година за мен … година през която научих неща, подобрих неща … и като цяло не гледам на нея като на заубено време …

А сега може би е време да обърна внимание на следващата …

Няма да си обещавам – никога не съм се справял особено успешно дългосрочни планове … за това няма да има резолюции/обещания, няма да си давам зор да чертая пътя по който ще вървя през следващата година.

Не, по скоро смятам да нахвърля няколко точки какво искам да направя.

Като за лек отскок смятам да направя малко хубави неща още в началото на годината – няколко нови идеи, които най-накрая срещнаха подкрепа от други ентусиасти, които ще ми помогнат да ги осъществя … неща планирани от доста време, за които вече смятам че ми стигат възможностите за да превърна в реалност.

През следващата година смятам да направя едно от онези 100 дневни досадни предизвикателства тук в блога – 100 дни да пиша по един пост … не съм сигурен дали ще го почна от днес или ще го оставя за рождения си ден, но имам нужда от предизвикателство за да не изоставям новия материал тук. Ако събера желание … може това да е първия пост … ако не … ами ще видим кога.

Смятам, че ми е време да се взема в ръце … или по-скоро да започна да правя някакви неща с ръце … физически … неща, които не могат да се оправят с няколко реда код или скрипт. За сега имам едно малко проектче, с което искам да се заема като се пооправи времето … но обещавам да го споделя като го завърша.

Тази година смятам да я започна на пълни обороти. Да скоча в нея и да я хвана за гушата. И както и през предната смятам да правя това, което мога и смятам, че трябва …

Не искам след 365 дни да напиша как съм загубил една година … а вие?

Ваш,
Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux