от Lucifer

ВНИМАНИЕ: Този пост само прави сравнение между посочените приложения. Няма да намерите съвети как да си ги свалите или използвате!

На скоро открих stream приложенията … е не е много на скоро – от както имам Raspberry Pi използвам някакви stream допълнения към Kodi (последното, което използвам е Exodus). Идеята е да не свалям нещо ако ми се гледа към момента. Единствения минус, който мога да покажа е липсата на субтитри.

Покрай работа обаче, позадълбах в разни други приложения, чиято цел е да дадат достъп до мултимедия без да ми се налага да я свалям. Изключително е удобно. И трите продукта са тествани на виртуална машина с 2 физически процесора и 3 GB RAM. Операционната система е Slackware 64 Current. Само Kodi не съм си сложил, но наблюденията ми върху него се базират на инсталацията на Uubuntu и Raspberry Pi.

Програмите

Strem.io

Според сайта си Stremio е програма която позволява да организираш колекцията си от филми и да го гледаш във всеки един момент. Обективно – това е просто единен front end за агрегиране на мултимедийно съдържание, предлагащ достъп до множество начини за гледане – платени или не – чрез така наречените add-ons. Има такива за лицензирано съдържание, като например YouTube. Както и няколко партньора – Filmon TV, GuideBox … но също така има и „потребителски“ add-on-и за които Strem.io не носят отговорност, като например  Juan Carlos Torrents, StreamFeed и дори Popcorn-Time.

Popcorn-Time CE

Popcorn-Time CE (Community Edition) или както TorrentFreak го нарекоха – NetFlix for Pirates е друга програма, която позволява stream-а на филми и сериали директно от Интернет, без да си губи времето в сваляне (все пак не можем, а и не искаме да сваляме всеки филм който гледаме). Има три работещи разновидности на Popcorn-Time – едната използва по-стар код и незнайно какви stream сървъри. Другата е Popcorn-Time CE Edited – това е оригиналния Popcorn Time CE 0.3.8, но с променени адреси за API и пубилчни дистрибуции на самото API …

Третия и използвания от мен в това сравнение е Popcorn Time CE 0.3.9-xx (към момента 11) – Hail Hydra release.

"Библиотеката" с любими сериали ...

„Библиотеката“ с любими сериали …

Календар с този месец в сериалите добавени в "библиотеката"

Календар с този месец в сериалите добавени в „библиотеката“

Така изглежда списъка в Popcorn-Time CE

Така изглежда списъка в Popcorn-Time CE

Така изглежда списъка с филми в Popcorn-Time CE

Така изглежда списъка с филми в Popcorn-Time CE

Първо общите неща

И двете програми позволяват да гледате филми и сериали без да ги сваляте. И двете програми позволяват да синхронизирате това което гледате с Trakt.tv, поддържат субтитри и позволяват картината да се stream-ва към външно устройство чрез Chromecast или DLNA . Както и поддръжката на почти всички устройства, на които човек може да реши да гледа нещо.

О и да не забравя, че и двете програми позволяват да си пуснете директно Magnet Link на това което ви се гледа.

Плюсове и минуси

Strem.io

Плюсове

Едно от наистина хубавите неща на Strem.io е по-пълната интеграция с услуги за следене на гледаните от вас неща. В Strem.io можете да си добавите сериалите към колекцията и да видите на календара кога излиза следващия епизод, както и да бъдете нотифицирани при излизането му.

Библиотеката е направена наистина красиво и позволява да се разглежда по няколко различни начина … и има ясна индексация за нови епзиоди.

Минуси

Системата е бъгава.

Не винаги приема натискането на менютата, понякога не маркира епизоди като гледани.

За разлика от Popcorn-Time не можеш да избереш дали да стартираш видеото вътре в приложението или да използваш външен player. За външни player е ограничено само до VLC. В последната версия има неприятен бъг (поне във виртуалната машина, защото не съм пробвал на реалната), който кара някои типове да правят приложението черно – няма картина, а контекстното меню, дори да го отворя извън самото приложение също е черно и трябва да налучкваш къде ти е копчето Play in VLC (и дори то не винаги сработва).

Друга забележка, която имам е липсата на ясна индексация какво вече си гледал в общия изглед на филми. Тук няма да слагам липсата на stream-ове за някои неща – това не зависи от приложението.

Popcorn-Time CE

Плюсове

На първо място – възможността да си избираш в кой player да си пускаш това, което ще гледаш. Тук избора не е сведен само до VLC, а приложението индексира всички които са инсталирани (на Slackware-а хваща VLC и MPlayer).

После идва ясната индексация на това което си гледал – всички вече гледани филми са леко „потъмнени“ за да може човек спокойно да си скролва и да не се налага да се чуди дали нещо е вече гледано. Което е перфектно …

Цялостаната стабилност на приложението също трябва да сложа тук. Изключително рядко дава някакви проблеми.

Минуси

Липсата на по-пълна интеграция с Trakt.tv и невъзможността за следене на излизащи епизоди.

Добавянето на нещо към към favourites е много хубаво, но не може да се сравнява с колекцията на Strem.io. Няма нотификация за нови излезли неща …

Заключение

За съжаление нямам голям опит нито с Strem.io, нито с Popcorn-Time в друга среда освен във виртуалната машина, но от това което наблюдавам – няма по-добър. И двете приложения имат своите силни и слаби страни. За това и смятам да си ги ползвам и двете.

В никакъв момент не ви приканвам да използвате софтуер нарушаващ авторските права. Просто споделям наблюдения върху две приложения.

Надявам се да съм ви бил полезен …

Ваш,
Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux