от Lucifer

Онзи ден някъде из мрежата попаднах на дебат, дали ваксинацията да бъде задължителна или въпрос на личен избор.

Първата ми реакция беше да се изнервя значителано на всички онези „проповядващи“ срещу ваксинацията … после обаче реших да обмисля въпроса … обмислям го вече 2-ри ден … и мнението ми … никак не се е променило. Все още смятам, че всичките там заблудени души, които смятат, че ваксинацията не трябва да се прави са умопомрачени дебили.

Моля имайте предвид, че това е мнението ми като мислещ човек, който има само общата си култура. Не съм специалист, не съм дори медицинско лице. Просто човек с лично мнение хванал се да попрочете.

Какви са мотивите на тези които застават срещу задължителната ваксинация?

„Ваксините причиняват детски паралич!“

„Ваксините не помагат, само вредят!“

„Ако всички сте ваксинирани, какво ви пречат моите деца, да не са!“

Както и чисто идиотското, според мен, хомеопатично – „Ваксините не са естествени в природата и за това са вредни!“

Да ме извинявате, но това са глупсоти. Както казах – не съм медицинско лице. Досега ми с медицината дори е много бегъл, но имам, поне според мен самия, широка обща култура. Това с причиняването на детски паралич от ваксини … са си пълни глупости – „изследването“, ако може така да се нарече, е проведено от 1, подчертавам ЕДИН, доктор, сред група от 8 – 10 деца, всички с детски паралич и всички ваксинирани … WTF??? Аз съм гадно IT, но дори аз знам, че за да имаш изследване или експеримент, трябва да имаш няколко основни неща – контролирана среда на провеждане и КОНТРОЛНА ГРУПА!!!!! Нещо, което е трудно да имаш при 8-12 субекта, всички с еднакви базови условия … човека си направи гаврата с модерното общество, написа си книгите, взе си парите … сега вие му сърбайте попарите на „изследването“.

Ваксините вредели … глупости на търкалета … целта на ваксината, мили ми противници, е да даде на организма ви познание и оръжия за борба със вирусите срещу които е предвидена, но ваксината не е панацея. Тя не може да ви даде 100% имунизация. Целта на ваксината е да ви даде шанс. С някои заболявания е успяла да се справи – помните ли такива мили болести, като Бубонната чума и Морбилито? Не ги помните? Ами да … защото имаме ваксини срещу тях и почти сме ги унищожили … та кажете ми за кое не ви помагат ваксините?

Следващия, често изтъкван аргумент ме уморява от смях … и от бяс – „Ако всички сте ваксинирани, какво ви пречат моите деца да не са!“ … ето тука се сещам за много хубав епизод на доктор Хаус. Бяха го пратили да работи в клиниката и му дойде една майка като вас. Репликата му беше „Много е модно да не ваксинираш … а знаеш ли кое е още по-модно? Ковчези, малки детски, черни ковчези!“. Ако имам късмет, моите деца да са в онези 99%, които ваксините ги хващат, няма да ми пречат, но не искам да ме занимавате с погребенията на вашите.

Но ако нямам късмет, и децата ми са сред онези 1%, за който ваксините не работят … повярвайте ми, ще ми пречите много. На много места се говори за нещо, наречено групов имунитет. Нека да ви го обясня така – ако имаме група от 100 ваксинирани деца, и знаем, че ваксините хващат в 99% от случаите, то значи имаме 1 дете, което е податливо на болестите, срещу които другите са ваксинирани, следователно няма от къде да ги прихване. Но ако вашето дете не е имунизирано, процентите стават 2 или 3 или 5 … така напълно здрави деца, се налага да боледуват от болести, които са можели да им бъдат спестени, ако тъпите родители на приятелчетата им ги бяха ваксинирали … О и да не забравя нещо забавно – нали знаете, че болестите мутират (все пак мутацията е основна движеща сила на еволюцията). Следователно с повече не ваксинирани „цели“ имат повече място за мутация, която накрая може да доведе до щам, който заобикаля ваксините на другите … И какво се получава тогава? Нова вълна Influenca? Нов щам Морбили? Бубонна чума, за която нямаме предпазни средства.

Стигнах и до любимия ми довод – „Ваксините не са естествени в природата и за това са вредни“. Като го чуя това и издивявам. Сериозно – до скоро не вярвах, че може да има такива плиткоумни създания. Какво е имунитета, ако не майката на всички ваксини? Имунитета, това толкова естествено нещо, е начина по който тялото се автоимунизира … Това, че ваксината е произведена в лаборатория, не означава, че не е естествена …

Съжалявам, но избеснявам, когато хората се показват като пълни идиоти … ваксинацията е спестила на мен и на роднините ми много проблеми и болести. Ако вие искате да обречете децата си на тях – моля заповядайте, но ако заплашите живота на близките ми … тогава вие сте не по-добри от кой и да е убиец … по-лошо – отнемате животи от глупост и немарливост.

Ваш,

Lucifer

 

3 Отговори на “За ваксините сериозно …”

 1. Hi,
  аз съм за ваксините, само да ти обърна шнимание, че срещу бобонената чума за съжаление все още няма ваксина, нея я борим с хигиена и да не се среща вече толкова често, но дори този век има изолирани случаи в Индия и Китай … http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=380556

  • Това не го знаех.
   Благодаря, за информацията. Все си мислех, че сме я преборили, ама май info-то ми е грешно …

 2. Тия дни ми пратиха линк към филм за ваксините, но още не съм смогнала да го гледам, щото поради гадния ми нет, се сваля вече 2 дена;
  може би ще ти е интересен 🙂
  предполагам обаче, че ще чуя и видя такива неща в него, които много да ме шокират, но иначе ще потвърдят това, което е отдавна известно..
  ето: Vaccine Nation/ Нация на ваксините (2008)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.