от Lucifer

Днес с удоволствие следих развоя по мнението на Енея за порното.

Представата и за феминистко порно ми е много интересна. Наистина. Порно представящо равноправието между половете, без насилие и без принуда за участниците. Звучи … интересно. Може би бих го гледал от чисто лубопитство … по същия начин по който гледам порното с животни – любопитна девиация от навиците и предпочитаняита ми.

Честно казано от целия и пост, както и последвалата дискусия почти нищо не разбрах, освен за това, че тя иска феминистко порно – това май е като да иска да види еднорог. Според нейното описание това било нещо в което се показвало удоволствието от секса и жената не се омаловажавала, нямало принда и жените в порното не го правели, защото нямали друг избор. News flash – порно актрисите са едни от най-добре платените. Погледни цените на Kink.com модели. Признавам, че има случаи в които жените го правят поради липса на алтернатива, но в много от случаите парите са просто допълнителен бонус.

Но да се върнем на представата на Енея за феминистко порно и най-вече за липсата на принуда или натиск. Някъде по на долу в коментарите, авторката споменава следните причини поради, които „жертвите” можело да се снимат поради нея (цитирам по памет) – защото са необразовани или защото нямат други преспективи. Ето тук аз се възмущавам от самата идея за това. Точно това мила ми Енея е експолатация. Експлоатира се липсата на алтернатива и възможност. Точно това е истинското насилие, а не това което гледаш да кажем дори в продукцийте на insex или TortureGalaxy (питай чичко Google за второто и си намери документалния филм за първото (не че не съм възмутен от PD, но това е друг въпрос)). Точно това което ти смяташ за допустимо е истинското изнасилване, а не да кажем продукцийте на ZXF, защото тогава се изнасилва възможността за алтернатива. Повярвай ми, ако си го закъсала и наистина това е единствената ти алтернатива ще си готова да направиш всичко за да ти платят. Това, което ти предлагаш е много много по отвратително от 90% от consensual porn което можеш да намериш в Интернет.

Аз пак казвам, че съм за порното. За мен то е заместител на секса, само до тогава, докато нямам партньорка. Аз съм силно сексуално създание и тези които ме познават интимно ще го потвърдят, но колкото и да съм го „закъсал” никога не бих отнел правото на избор на актрисите да се снимат или да не се нисмат. Това което Енея предлага е точно това – липса на избор! Липса на алтернатива. Липса на каквато и да е възможност.

Колкото до другите зачекнати в спора теми – това за порното предизвикващо или намаляващо насилието – то е фантазия и като всяка фантазия може да служи на хората, които и се поддадат. Едни бягат в нея и се страхуват от собствената си тъмннина, други и се наслаждават и и се отдават, има и такива, които обсебва и се опитват да я превърнат в реалност. Това е не по-различно от ситуцията в една детска градина преди години, когато детенце след като е гледало Том и Джери, удря другарчето си в главата с лопатата на работещия на близо градинар и после се чуди, защо другарчето му не става като по филмчетата.

Насилието не се поражда от порно, игри или филми. Насилието се поражда в нас. Ние решаваме, дали да му придадем форма различна от тази на една мисъл зародила се в главата ни.

Искам да обърна вниамние, че говоря за насилие. Не намесвам BDSM, защото BDSM НЕ Е НАСИЛИЕ! BDSM е взаимност и доверие, преди всичко останало.

 

Ваш,

Lucifer

2 Отговори на “И пак за порното от мен …”

 1. Чукча писател, не читател. 🙂

  Тъй, никъде, ама никъде в моя блог няма да видиш (до този момент) твърдения от мен, че порното е причина за сексуалното насилие.
  Най-малкото, защото няма доказателства поддържащи тази теория.

  Енея (сиреч аз) писа, че е ОК с феминисткото порно, т.е. феминистко порно включващо участници, които имат алтернатива и филми алтернативи на мейнстрийма. Всичко останало са доизясняване.

  Аз обясних моят основен проблем с порнификацията – липсата на алтернатива.

  Впрочем, осъзнаваш, че да кажеш на жена ‘добре че повечето красиви жени не смятате насилието в порното за ок, че щяхме да го закъсаме’ е супер creepy, нали?
  И най-малкото, показва неуважение към чуждото мнение, което аз не съм проявявала към никой от вас.

  Колкото до непоказващите се мнения, да сте чували за Аксимет, една малка, сладка джаджа в wordpress, която спира коментари на база линкове или на съмнителни проксита? 🙂 Сега са ви видими съобщенията.

  Ако беше чел текстът ми И дискусията под него, доста неща щяха да са ти ясни.

  • За Акисмета се сетих късно. Спокойно може да премахнеш едно то двете мнения, тъй като те са едно и също.

   Всъщност порното си Е алтернатива. Почти няма да намериш порно филм в който да нямат алтернатива да участват. За това не мисля, че липсата на алтернатива е изобщо причина. На всякъде, където се снима порно си имат много много сериозни закони относно договрни отношения, хонорари и други такива.

   А колкото до моят, леко не точен, цитат – не съм казал това което си мислиш. Нека се изясня – „Добре, че повечето красиви жени нямат твоето цялостно отношение към която и да е тема.“ Съжалявам, но някак си все не успявам да възприема крайните хора (визирайки и теб самата). Никъде не казвам, че не уважавам мнението ти, нито по някакъв начин се подигравам заради него. Дори напротив. Това с което се подигравам е крайната ти позиция и липсата дори на опит (съдейки по отговорите на коментрите) да си отговориш на основния въпрос – Защо?.

   За теб порното е липса на алтернатива. За мен всичко е алтернатива …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux