от Lucifer

413737_4324555757184_2081018067_oЗдравейте, здравейте …

И днес имах намерение темата да е друга – искаше ми да споделя моите 5 стотинки за така наречената „net neutrality“ дискусия, която тече в страните на запад от нас … онези по-западналите като мрежи и условия за ползване на Интернет …

Да но плановете ми се промениха, когато в стрийма ми най накрая попадна позицията за тази година на Българската Православна Църква (БПЦ) относно гей-парада тази събота. Ако искате да се запознаете с позицията на брадатите мъже в рокли – можете да я намерите тук.

Мислех си че тази година ще пропуснат и няма да ми се налага да пиша втора статия от поредицата Парад на глупостта за тази година … но как ще се откажат! Няма как.

Позицията на БПЦ, и тази година е лицемерна, нравоучителна и без грам връзка с реалността или книгата, около която се върти религията им.

Позицията на БПЦ започва с три въпроса, които ще си позволя да копирам тук и да им отговоря, базирайки се на библията.

Трябва ли да бъде изкривявана любовта към Бога и ближните?

Полезно ли е празната похот да шества безпрепятствено в нашия живот?

Откога безчестието „не е срамно” и „не е опустошително” за нас и за хората около нас?

В Новия завет, на пресветата християнска книга е заложен един основен морален закон – той е дефиниран от учителя на тази религия. Техния месия – морала, дефиниран в тази книга е само един – „Обичай ближния си, така както обичаш себе си!“. Не няма да извъртя думите така, както могат да бъдат извъртени. Нека се придържаме към библията – и библейската любов, която се изразява в това да помагаш и да подкрепяш човека до себе си. Да си добър и разбиращ. Да подадеш ръка и да запазиш съда си за Господа, бога християнски, защото той е извечния съдник.

В гей-парада и в гей връзките не виждам изкривяване на любовта към ближните, дори напротив – виждам едно приемане. Силата да приемеш че различния от теб ти е ближен и можеш да го наречеш свой брат, така както проповядва точно библията, на която се позовава позицията на БПЦ. И точно в същата тази библия от същия този техен първичен учител са думите „И Бог е любов“. Църквата много удобно проповядва мир и любов между човеците, защото бог е един, но си затваря очите за първата част от тяхната духовна книга … нали помните – Стария завет? Завета на отмъстителния, ревнив бог, наказал всички онези, които не вярват в него … помните ли го – око за око, зъб за зъб и наказания до девето коляно на поколението … но хей – това не Бога, който почитат Християните – те предпочитат другия, онзи от стария завет – любовта и опрощението … стига да не се налага да обичаме и опрощаваме на хора, които се различават от нас, защото тогава, това не е богоугодно … много хубав избор на позиция …

Колкото до въпроса за похотта …

Какво трябва да се дефинира като похот? Ама точно – коя част от гей-парада може да бъде наречена похотлива? Парадната част? Музиката? Веселите хора?

За годините в които съм ходил на този прословут гей парад, не съм видял нещо, което да не мога да видя във всяка дискотека … като да ви кажа, нещата случващи се в в някои дискотеки са в пъти по-похотливи от платформата на която денсят някакви педерасти (използвам педерасти като закачка). Но нека поговорим за похотта … за лъстта и желанието … нека си поговорим за часовниците за хиляди долари, красящи ръцете на определени висши духовници. Да си поговорим за колите, земите и парите … да си поговорим за един Линкълн … или да не си говорим за това? Може би трябва да си поговорим за едни други неща – за скандалите … за едни чудеса, които не били точно чудеса? За едни пари, които разцепиха Христовото тяло преди едни години? Или и за тях да не си говорим, защото това са неща от които ние, простолюдието не разбираме … като не разбираме как можеш да кажеш че едни смърти са божие наказание за един концерт.

Защо наказание? За какво ни наказва „човеколюбивия“ бог на вашата вяра? Нима той не изпрати сина си на заколение точно за да изкупи всички грехове, минали и бъдещи. Нима смъртта на Христос не беше точно кръвта изкупваща греховете … да разбира се тук за мен изниква въпроса пред кого са тези грехове … пред Бога … онзи пред когото ги изкупва смъртта … по-добре да не продължавам, че ще влезем в една морална шрьодингерова кутия, от която никога няма да излезем.

И накрая нека си поговорим за третия въпрос – Откога безчестието „не е срамно” и „не е опустошително” за нас и за хората около нас?

Кое, мили мои църковни мишки, наричате безчестие? Дайте да се разберем от сега – любовта между хората, чадата бога, който проповядва любов? Чакайте сега … нали трябва да обичаме ближния си, да се грижим за него и да го подкрепяме в името господне …

Църквата винаги е проповядвала двоен стандарт … винаги и във всичко. Морала, който се опитва да проповядва, не е морала, който самата църква следва. Винаги съм твърдял, че църквата е надживяла полезността си във вида в който съществува в момента. Църквата, от много дълго време, не може и не трябва да се смята за институция в светските работи на една държава. Вярата е лична. Всеки е свободен да вярва в своите си самозаблуди, но организираната вяра не трябва да има място в обществения живот, като нещо повече от свобода.

Църквата от много дълго време не е мерило за морал, защото самата тя не е морална. Загубила е това право в момента в който е поставила властта над хората над грижата за тях …

Аз лично на 21.07 ще присъствам на това сатанинско покварено шествие … ей така, за да подкрепя хората …

Ваш,

Lucifer

Един отговор за “Парад на глупостта 2 vol. 2014”

  1. Тези за които пишеш са едни долни лицемери. Религията няма общо с църквата и те го доказват.Там има пари,пари и пак пари и нищо друго…е да и разврат да не забравя- точно този срещу когото излизат ,застават пред народа и обясняват какво зло е. Не ги е срам точно тях морал да проповядват дето се избиват за пари един друг, дето там цари разврата и оргиите и дето ако ги питаш нещо, което не им изнася ти показват вратата на църквата. Това са служители да, но не и на Бог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux