от Lucifer

bw_and_redПускайки един от постовете през тази година, @isavkov ме попита в twitter къде са изчезнали BDSM постовете. Ето – задават се с пълна сила, макар да не става въпрос само за постове.

През ноември реших да направя един малък експеримент – да взема проект, който отлежава изключително много време в графата идеи и да го превърна в реалност. Така се появи пробната версия на „Извратеност for dummies“ като събитие. И въпреки, че се появи точно един човек, решихме с хората, които ми помагат в изпълнение на откачените ми идеи, наистина да превърнем този род събития в ежемесечни … събитието за януари ще обявим малко по-късно, но ще има такова.

Добре, но аз с малко не се задоволявам. За това реших да рискувам и да изкарам още една идея от „шкафа“ и да я превърна в реалност.

За какво все пак става дума?

На запад го наричат Open Space, тук … тук май също използваме тази дума – място където хората да се събират и да обменят опит … Но какво общо има това с BDSM? Ами решил съм с помощта на Ludvig да организирам един такъв Open Rope Space.

Каква е идеята?

Като цяло идеята възникна преди няколко години в един от многото разговори за това какво може да се направи за … изваждането на всякаква алтернативна сексуалност от „сектантската“ фаза – криене, потайност, слухове … Тогава нещата не бяха толкова добре развити у нас и за това в продължение на няколко години тази идея и идеята за семинарите остана на заден фон. Разбира се, после нещата узряха, но аз нямах време или желание … до сега … но това е в страни от темата.

Идеята на този род събития е обмяната на опит. Не курс, а възможност да наблюдаваш и питаш, да показваш и да обясняваш. Да упражняваш това което знаеш или това, което виждаш. Да задаваш въпроси и да получаваш отговори, докато правиш нещо което харесваш. Решили сме (поне за момента) да си наемаме едно местенце поне по два пъти на месец, където да се събираме в извънработно време (за момента сме се спрели на срядаот 19:00 до 22:00) и за няколко часа да се отдадем на любимо хоби … или тренировка. Разбира се всеки е добре дошъл – дали за да гледа, дали за да пита.

Защо точно въжета – шибари или както искате така го наречете?

Защото в момента е популярно … защото в момента общественото мнение не пада толкова лошо върху него. Все по-често се виждат изображенията на вързани хора (говоря за сексуално вързани) и това не предизвиква смущението, което на времето предизвикваше … А и може би защото, въпреки, че нещата изглеждат прости, връзването е едно комплексно начинание, което ако объркаш може да създаде проблеми. За това и трябва, поне според мен едно място където да можеш да получиш някаква информация …

А и защото, лично според мен, е време да спрем да мислим за всякакви еротични и сексуални неща, като за табу. А шибари/кинбаку/връзване е точно там – на границата на еротиката. Едновременно изкуство и сексуална практика. Един вид мост, между случващото се в леглото и абстракцията на творението …

Разбира се, ще обявим събитието утре … сигурно. Ако се споразумеем върху текста, който да присъства във FB event-а … и върху наименованието на събитието, като такова.

Да – Open Rope Space звучи много добре и вълнуващо, но все пак трябва да измислим нещо, което да звучи интригуващо и на родния ни език. Сигурен съм, че все някой ще измисли нещо …

Иска ми се това събитие да бъде прието като това, за което е мислено – отворено място. Място за споделяне, на което да дойде всеки заинтересован, не само хора „занимаващи се с BDSM“.

Надявам се всички желаещи да се включат.

Ще се радвам да се видим там, ако не първия път, то някой от следващите.

Ваш,
Lucifer

P.S.: По този повод – търся си модел за връзване. Нищо сексуално, но много еротично. Разбира се търся жена, за да не се получи някоя … грешка.

5 Отговори на “Open Rope Space … или по-скоро нещо с такава идея.”

  1. Здравей, по повод публикацията, само исках да споделя моето мнение, че аз всъщност адски се дразня на комерсиализацията на тия неща /в случая връзването/…. Все по-често го срещам в музикални клипове, снимки и т.н…. То просто става модерно, но без всъщност да се познава смисълът му… идеята за комерсиален/модерен бдсм всъщност е в тотален разрез на същността на нещата. Предпочитам да си е скрито, неизвестно за масите и неосъзнатите…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux