от Lucifer

Днес от ставането, ме е налегнал един много голям мързел. Цял ден не съм свършил нищо и дори бях стигнал до идеята да се възползвам от един от трите си възможни дни в които да не пиша, просто защото … ами защото до сега не измислих нищо, а мързела в мене нашепваше да опъна пред филма с чиния сандвичи и да не се занимавам с глупости. Добре, че имам верни приятели и хора с гениални идеи, като @NoraNaydenova, на която винаги мога да разчитам за добри идеи. И този път не ме разочарова (въпреки, че и другите и предложения за днес не бяха зле, макар и неприложими: съвети за сваляне на мацки (Какво разбирам аз от това?) и да разкажа за някой сконфузен момент с жена (Да бееее! И после да ме убият в съня ми …).

И така … кои са 5-те ми любими компютърни игри и защо?

1. RTS фаворитът ми е StarCraft.

Една от първите игри, които играх (първата беше Age of Empires). Но ме грабна от първата мисия. После първия мулти … и от там на татък не ме е пускала. StarCraft 2 беше и първата комерсиална игра, която си купих (после ми напомнете да ви кажа нещо). Защо ме привлича – защото самата игра идва и винаги е идвала в две отделни части – Singleplayer кампания, която проследява една много пленителна и майсторски разказана, чрез мисиите история и Multiplayer – един безкраен и вечно променящ се фън! Няма еднозначна тактика за спечелване на която и да е карта. И всяка тактика и стратегия си има слабо място и начин да бъде преодоляна. Всяка игра и срещу всеки противник трябва да откриеш нов начин по който да водиш битките си. Понякога 100 пъти можеш да приложиш една тактика и да спечелиш срещу 100 противника, но на 101 да загубиш позорно. Всеки си има индивидуален начин за водене на битка и от теб се иска да намериш правилния.

2. TBS фаворит – Heroes 3

Не съм играл 5 и 6, но знам, че 4 беше ужасна боза, а и аз съм винаги носталгично настроен и за това винаги гледам да имам под ръка един Heroes 3. Все пак съм загубил безбройни часове в опити да надхитря приятели или компютри. Събирали сме ресурси и армии и сме се мачкали във финални битки от епични пропорции … Часове приятно прекарване. Имаше моменти, когато знаех абсолютно всички статистики на абсолютно всички единици, знаех кой герой с какви умения и точки започва, какви са шансовете му да придобие дадено умение. Беше пълна лудница. Можех да предвидя развоя на дадена битка преди да я проведа, но това беше в доброто старо време, когато имаше компютърни зали или се събирахме в някого да играем …

3. RPG фаворит – Baldur’s Gate

Старо, много старо заглавие на Black Isle. Нещо, което дори сега сядам да преигравам от време на време. Много грозно за днешните стандарти, но е ненадминато по история. Може би тук щеше да стои Fallout, ако го бях играл, но не съм. Baldur’s-a е една от най-добрите игри които са ми попадали през тези 9 години през които имам компютър, защото тази игра, повярвайте ми, не можете да я играете по зали … не и ако искате да и се насладите.

4. MMORPG – Lineage 2

Не ми хвалете WoW или нещо друго. Нищо не може да замени L2 като фаворит за мен. Вярно е, че само пиратски сървъри съм играл, но тази игра винаги ме е връщала в добрите стари времена, когато нещата бяха други. Цели нощни на работа 10 човека бягаме да събираме части за SLS за да направим dual за бъфъра ми. Ех … спомени, спомени. Едно от нещата, които ми харесват в L2 е че не е толкова шарена, колкото е WoW … аз си падам по по-семплите графики за това и не ми хареса първия ми досег с WoW и се насилих да играя Perfect World. За това и казах, че се страхувах да не направят и Diablo 3 шарена, като WoW.

5. Всичко друго …

Трябваше да са 5, но просто не мога да реша коя игра да сложа или да не сложа тук.

MDK2 – откачения 3rd person shooter, който те кара да се ядосваш и да се смееш с идиотските си персонажи?

Carmagedon – кървавото рали, с всичките му катастрофи и летящи тела?

Oni – култов 3rd person shooter, на който съм загубил дни от живота си (и много пари от джобните си)?

Unrel Tournament 2004 – динамично FPS което за мен винаги ще си остане един от най-добрите multiplayer екшъни.

Black & Wait – супер оригиналната стратегийка?

Airfix Dogfighter – симулатор на радио управляеми самолетчета, преиграващи 2-та световна война?

Толкова са много, а няма да ми стигнат и 15 поста да напиша за всички.

А кои игри са вашите?

 

*Относно StarCraft 2: Търся си colector’s нещата. Всичките книжки, флашка, дискове и кутия. Не ми трябват in-game нещата. Ако някой ги има запазени и не му трябват да свирка да се разберем за цена, а ако някой иска да си купува самата игра – нека каже – аз ще му добавя парите за colector’s, а той ще ми даде кутията и всичките неща в нея.

Ваш,

Lucifer

Пост 38 от поне 100

Един отговор за “Моите топ 5 игри … (Geek Time)”

  1. Как мога да кача игра в списъка с игри в STEAM като съм а купил и ми я пратят на пощата,какво да направя?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux