от Lucifer

От няколко дни ми вади очи коментара на Нора за номинацията ми за Liebster Blog Award. И по няколко не съвсем важни причини до сега се правех на ударен и се скатавах с отговора. А и не е като да обичам да ми висят разни … писателски ангажименти. Я да видим сега, какви мога да ги сътворя …

С Нора се знаем от не малко време. Ще ми се да вярвам, че освен за Twitter съм я зарибил и блогването … макар, че не знам дали я нямаше тази страст преди да се запознаем. Това в което съм сигурен, е че тя винаги има уникална гледна точка за нещата. На моменти малко хейтърска, на моменти малко кифленска, но винаги уникална. За това и всеки път е такъв кеф да си приказвам с нея … само да не се случваше веднъж на високосна година, както се казва.

Но първо – за какво иде реч?

Liebster Blog Award е идеален начин да зададеш 11 въпроса на 11 човека (това 11 ме убива, а и не знам дали мога да изчета 121 отговора на моите 11 въпроса). Но да оставим сметките на страни. Номинацията се извършва от вече номинирани блогъри и се отправя към автори на блогове с по-малко 200 последователи … тук искам да попита – Последователи къде? Но това е един друг въпрос… които са им интересни. Има и едни скромни правила, които трябва да се спазват.

1. Публикувайте връзка, която води до блога на Вашия номиниращ с някаква информация за него/нея в блога си.
2. Споделете 11 факта за себе си.
3. Отговорете на 11те въпроса, зададени от Вашия номинатор.
4. Напишете 11 въпроса за Вашите номинирани.
5. Номинирайте 11 блога, с по-малко от 200 последователи, като публикувате връзка към техните блогове в своя.
6. Уведомете номинираните за това, оставяйки коментар на блога им.
7. Не можете да номинирате номиниращият.
8. Добавете картинка на Liebster Blog Award на вашия сайт.
9.Не забравяйте да кажете на другите за какво е тази награда.

След като номера 1, 7, 8 и 9 са изпълнени, да започна да изпълнявам и другите, а?

2. Споделете 11 факта за себе си.

Това, ще е трудно. Все пак в този блог има много повече от 11 неща за мен, но нека се пробвам.

1. Имам не много голям atention span, което ми позволява да се занимавам с много проекти на куп, но активно ми пречи, когато трябва да ги приключа. Мога да работя по нещо в продължение на дни и седмици, но последните 2-3 часа работа за довършването да се случат след 10 месеца.

2. Аз съм човек, който си държи на обещанията, но поради казаното в точка едно се случва да забравя какво съм обещал, за това не е лошо да ми се напомня.

3. Здравейте, казвам се Станислав и съм пристрастен към информацията. Не мога без информация. Не само постоянното ми присъствие в Интернет, но и книги, вестници … всичко, което може да ми даде дозата информация, от която се нуждая всеки ден.

4. Падам си леко параноичен, когато става дума за достъп до компютрите с които работя, но нямам проблем целия Интернет да ме познава, като човека който съм.

5. От време на време ме избива на nerd-щина и правя някои наистина странни неща – играя board games и card trading games. Дори зарибих сестра ми на Magic: the Gathering

6. Не мога да понасям да имам някаква електроника, която да не може да прави каквото си искам. За това и първото нещо, което се случва с всеки нов телефон, компютър или каквато и да е джаджа е да я накарам да работи както аз искам. Това не винаги значи стабилно или добре, а както аз искам.

7. От време на време ме обзема желанието да си купя нещо. Просто непреодолимото желание да отида някъде и да изхарча едни пари за нещо. Най-често електроника или някакви ненужни джаджи. От 5 дни се боря с неистовото желание да си купя ASUS PadFone-а за който писах и давам всичко от себе си за да не го направя. Обикновено успявам да контрирам такива импулси с купуването на нещо малко – последния такъв импулс беше след сблъсъка ми с ASUS Transformer Prime … но тогава успях да уталожа това желание с купуването на готина секс играчка … която още стои неизползвана.

8. Обичам да човъркам разни неща, но съм изключително несръчен. Мога да се заровя в хиляди редове код, само за да разбера как работи една програма и да я променя така, че да прави каквото аз си искам, но не мога да запоя 4 жици …

9. Не обичам да ползвам чужд хостинг. Винаги съм обичал да мога да си пипна сървърите.

10. От време на време ме хващат лудите, мятам си лаптопа в някоя раница и отивам до някъде на стоп. Пиша някой пост и се връщам.

11. Искам да си сменя сферата в която работя …

3. Отговорете на 11те въпроса, зададени от Вашия номинатор.

1. Правиш ли това, което винаги си искал да правиш?

Да … и да ти кажа не е такъв фън.

2. Чувстваш ли се щастлив?

Не. Аз рядко успявам да запазя чувството на щастие, но за сметка на това съм доволен.

3. Какво те мотивира/нахъсва?

Много неща. Но честно, май най-често ме мотивират гнева и когато някой ми каже „Не можеш!“ – независимо дали, че не мога да направя нещо или че не ми разрешава да го направя … аз ще ви покажа аз на вас.

4. Какво те обезсърчава?

Човешката глупост и не желанието да поемат отговорност за действията си. Понякога имам усещането, че се давя в човешката глупост и това как винаги отказват да поемат отговорност за действията си. Аз съм човек, който лъже и маже, но никога не съм бягал от отговорност, когато това е било важно. Викам му чест … не знам как му викат другите.

5. Какво би ме посъветвал?

Давай все така. Нямаш нужда от съвети. А и кой от нас ти е в главата за да знае за какво мислиш.

6. Коя е най-голямата грешка, която си правил?

Най-голямата грешка … това е труден въпрос. Грешките са много. Толкова много, че не мога да ги преброя. И всяка една от тях е голяма.

7. От какво се страхуваш най-много?

Да не мога да живея. Най-големият ми страх е да не остана „цветенце“ вързан на някоя машина … дори за момент не ме е страх да умра. Страх ме е да съществувам.

8. С какво искаш да бъдеш запомнен?

С това какво съм направил за другите. Искам приятелите ми и хората, които съм докоснал да си спомнят един ден – „Да, той някога направи нещо. Не помня какво, но ми помогна, когато имах нужда!“

9. Какво искаш да оставиш след себе си?

Само хубави спомени.

10. Кое е най-красивото и ценно за теб нещо, което си направил със собствените си ръце?

Оу … тук нещата са малко по-сложни. Има две неща, които никак не са красиви, но за това пък са ми страшно ценни и това са двете ми „отрочета“ – този блог и www.f-bg.org – BDSM форума, който поддържам.

11. Ако можеше да живееш в някое друго време/епоха, кое щеше да е то и защо?

Честно казано – не бих. Предпочитам тук и сега. Време в което науката е на ръба и винаги открива нови неща. Това е момента да си жив – последните 2 десетилетия и от тук на татък, когато ще става само по-интересно!

4. Напишете 11 въпроса за Вашите номинирани.

1. Защо блогваш? Това е въпрос, който съм задавал и преди.

2. Коя най-често е първата ти мисъл сутрин?

3. Колко Draft-a имаш в момента?

4. И защо тези Draft-ове още не са станали на постове?

5. Ако можехте да промените едно нещо в историята на света – какво би било то?

6. Защо?

7. Какви според вас биха били ефектите от тази промяна?

8. Ако къщата ви гори, кое ще изнесете от къщата си? (този въпрос го има в Маскарад на Пратчет, но въпреки това аз ще отговоря грешно всеки път)

9. Кое ви дефинира?

10. Чудно ми е какъв е най-големият ви страх?

11. А най-голямата надежда?

5. Номинирайте 11 блога, с по-малко от 200 последователи, като публикувате връзка към техните блогове в своя.

Тук отново ще се запъна леко, но нека да видим. Из ръкава ми се мотаят няколко човека, които ще сами интересни като реакция.

1. Диди. Тя е добра душа и няма да се сърди много, че я набутах между шамарите – http://blog.didito.eu/

2. Боби и той, но предполагам, че ще ме прати на майната ми – http://11-am.org/

3. Събина, стига да не насъска онзи неин звяр – http://www.sabinap.com/

4. Яна, макар, че май вече са я поканили – http://vendellablog.blogspot.com/

5. Иван, защото всъщност се чете много приятно – http://spurch.wordpress.com/

6. Leonoraa, защото си мисля, че от нея би излязъл добър блогър – http://leonoraa1.blogspot.com/

7. Деница, защото и бъдещите журналисти заслужават лично мнение – http://arketa8.wordpress.com/

8.

9.

10.

11.

За съжаление за сега не мога да запълня последните 4 места. Не че не ми идват на ум с кого, но по една или друга причина, не искам да ги включа тук.

А сега ще се заема с точка 6.

Надявам се това доста пространни излияние да ви е харесало …

Ваш,

Lucifer

2 отговора на “Liebster Blog Award … или Нора пак се закача …”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux