от Lucifer

Май отдавна не съм писал за практическата част в BDSM, а?

Време е това да се промени. Този материал го предвиждам за тук и за f-bg.org … който също позанемарих, за мой голям срам.

296150377_c37c52379c_zВчера за първи път от много време отидох целенасочено да си купя екипировка за BDSM и по-специално – въжета. В София има един магазин специализиран точно в това – продажба на въжета. В Интернет и във форума ни, можете да намерите много хубави и подробни материали за избора на въжета, можете да се запознаете с предимствата на една или друга материя и защо различните автори избират различни. Днес съм решил да ви дам критериите по които аз си избирам екипировката.

В някакъв по-късен момент, ще прехвърля прекрасната статия на madlady, която подробно описва всичко, което можете да искате да знаете за връзването. Да кажем тя предпочита изцяло естествените материали. Въжета без изкуствени примеси, докато за мен е много по-важно друго … но както са казали хората – всичко е въпрос на вкус. За мен е много по-важно самото усещане за въжето … как се приплъзва по ръцете ми …

Имам и използвам различни въжета, в зависимост от това за какво ми трябват – меки и твърди найлонови, които са изключително издържливи и лесни за поддръжка, памучни – които са меки по презумпция и не оставят чак толкова лоши следи по кожата …

Този път се спрях на покупката на 20 метра памук, 6 мм, разбира се плетен. Личните ми предпочитания падат на плетените въжета, защото те са много по лесни и по малко капризни от усуканите. Докато усуканото въже трябва да си по-внимателен в прибирането и складирането, плетеното можеш да си го навиеш на по стандартния начин и да си го метнеш в гардероба.

Избора на въже за връзване си е индивидуален. Лично аз предпочитам между 5 и 8 милиметра дебелина. Не са твърде тънки за да претриват и режат и не са толкова дебели, за да са трудни за връзване и да нямат гъвкавост, за да следват извивките на тялото. Разбира се предпочитам меки на допир, защото с тях не се притеснявам да не прежуря и одера „жертвата“ си, а и е много по-лесно самото връзване и проследяването на извивките на тялото в ръцете ти. Също така ги предпочитам и (както вече казах) плетени – поддръжка.

Както забелязвате не казвам материя. Това е така, защото лично за мен материята е без чак такова значение. Важно е усещането … допира … поне за мен.

Разбира се всеки, който се занимава с връзване ще ви каже нещо различно – едни предпочитат по-дебелите въжета, други по-тънки. Едни държат на усещането (като мен), други на това да са от изцяло естествена материя … Но няма човек който да ви каже „Това е правилното“, защото за всеки е различно – да кажем познавам човек, който обича да използва „свински опашки“ – широки, но бързи и лесни. Имам познат, който не можеш да го накара да хване памук или коноп или юта, за него по-добро от найлона няма!

Аз … аз използвам каквото усетя, че ми приляга … каквото „почувствам“ в ръцете си. Сега съм решил да се пробвам с 6 мм усукана юта. Дори наскоро разбрах какво е това (онези въжета, които използват по порнотата, кафявите, които приличат на коноп). Усетих ги на допир и за това смятам да го употребя при първа възможност …

Та … ако сте тръгнали да си търсите въжета и да се занимавате … по както трябва – това са моите насоки. Дано ви помогнат.

А и като казах по-както трябва – все още не съм зарязал идеята да взема да спретна един два курса за начинаещи … но нека мине лятото и ще го мислим за есента – ако искате да видите как се прави преди всичко безопасно.

Ваш,

Lucifer

Пост 49 от 60

 

 Снимка: Courtenay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux