от Lucifer

devicesДоста пъти се каня да седна да обяснявам какво не HabitRPG. Не че и сега сигурно ще успея, но все пак да опитам.

Най-просто казано, HabitRPG е начин да превърнете живота си в игра. Просто, семпло и много много удобно.

Винаги съм твърдял, че имам нужда от цел. Дали ще е важна или второстепенна – важното е цел да има. За това и HabitRPG помага много. Като цяло играта обръща внимание на изпълнението на задачи – дали ще създавате навици (различни неща, които можете да правите повече от веднъж на ден), дали ще изпълнявате дневните си задължения (така наречените dailies – задачки, които могат да се изпълняват само по веднъж на ден или просто ще използвате прекрасното To-Do.

Идеята е че с всяка изпълнена задача, всяко приключено дневно и всеки път когато правите някакъв навик получавате пари и точки опит. Точките опит, както можете да предположите вдигат нивото на аватара ви, а парите – позволяват да си купувате разни неща. Играта има и социален момент – можете да си правите партита и гилдии … В някакъв момент героя ви става определен клас и може да участва в битки с босове и чудовища. Можете да използвате магии, да яздите животни да си имате домашни любимци … абе истинско RPG.

Но лично аз не използвам HabitRPG във формата му на игра. Не че не се ядосвам, като не мога да си изпълня всички дневни точки и аватара ми отнесе поражения …

За мен е много по-важно да имам някаква цел. Както и конкретен списък с неща, които трябва да свърша. Дали за ден, дали за седмица …

Извършването на ежедневни занимания за мен лично е много много скучно. Понякога това е единствената причина която ме спира да не ги правя. Не защото не искам, а просто защото толкова много ми е втръснало и ми е скучно, че няма на къде. точно тук ми помага Habit RPG – идеята че прането или простирането, ще ми дадат еди колко си точки опит и еди колко си злато ме кара да свърша каквото трябва.

Хубавото на играта е че browser базирана и можете да я играете от където си искате. Има клиенти (както официални, така и неофициални) за повечето големи платформи, но по-важното е че е така направена, че можете да я играете от всякъде.

Ако решите да разведрите деня си и да пробвате един по-различен начин за правене на нещата. Или ако просто ви трябва хубав to-do лист, достъпен от всякъде – HabitRPG е за вас.

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux