от Lucifer

Някога мислили ли сте си какво би било да се разходиш из нечия мечта?

Да разгледаш едно от съкровените желания на някого, превърнато в материя?

Знам, че ако се залутате из моите ще се озовете в уютно, тъмно място.

От както се познавам с Елена, винаги е говорила за своя голям проект. За своя magnum opus. Лицето и направо светваше, когато разговора стигнеше до темите за бъдещето, за това как един ден … как ще … и още повече, когато вложи всичко в този свой проект и започна да придобива реалност. За може би 6 или 7 години, честно казано, не помня колко, винаги съм я смятал за приятел и всеки път когато се прибера към Варна, гледам да отделя поне половин час за да се видя с нея. Тя е един от двамата човека, на които имам доверие за да ми прави масаж, защото като всяко IT и аз имам много неприятен плексит от който болезнено се „вдървявах“.

И като приятел с най-голяма радост приех да ме разведе из това свое творение …

Ако можете, някога да се разходите из нечия мечта, пожелавам ви тази …

Едно студио за красота, в края на цивилизацията. На ръба на боровата гора в покрайнините на квартал Аспарухово във Варна. И да – казах студио за красота. Едно място, на което съм обещал на самия себе си, да се върна.

Има нещо наистина невероятно в това да се озовеш в нечия сбъдната мечта. В … отражение на това, което е човек който толкова дълго си познавал. Да видиш спокойствието. Аз съм неспокоен човек, човек за който отпускането е съзнателен акт. И все пак, дори мен ме завладя спокойствието на това място. Красотата в простотата на нещата. Наречете го както искате: фън-шуи, енергия, вибрация, подсъзнателни предложения, подбор на цветове, но факта е един и същ – дори аз останах запленен от мястото в което попаднах, а аз не съм от най-впечатлителните. Дори аз се отпуснах, попадайки там, а аз не съм от тези които се отпускат.

Ненадминато е усещането да видиш успехите на приятел …

А аз знам, че тя ще успее – освен перфектното място, не само като локация, а и като интериор. Самата идея за това нещо и професионализма с който Елена винаги е подхождала към нещата. Знаете, аз съм недоверчив човек и все пак нея я оставям да ме масажира (дори от време на време да ми почиства лицето), не само защото е приятел, а и защото е доказан професионалист. Но това, което ми вдъхва доверие в това нейно ново начинание е начина по който подхожда.

„Аз не искам да ме знаят всички! Искам да ме знаят, хората, които мога да оценят какво им предлагам. Мен в GRABO няма да ме намериш, защото не съм за продан! Искам да направя нещо хубаво, за хора които го оценяват.“

Обещал съм си, че като се прибера във Варна, ще отида до студиото и ще поседя малко там. Ей така, без да правя нищо. Без да мисля за нищо. Не за друго, а просто за да се насладя на мястото.

Ако наистина искате да се поглезите или ако и вие като мен сте сериозни хора, но искате да поглезите някой скъп свой човек, няма по-добро място за това от „Хайку в зелено“.

Ако искате повече информация – http://haikuvzeleno.com

А и няма да е лошо да дадете един Like тук – Хайку в зелено във Facebook

И не, това не е платен пост. Това не е реклама … излъгах – реклама е. Голяма реклама на добър приятел и голям професионалист. И и пожелавам това да е наистина сбъдната мечта и за нея.

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux