от Lucifer

Не знам дали е останал някой който да не знае за coursera

Ако вие сте от онези малцина, които не знаят какво, аджеба, е coursera – нека се опитам да обясня.

Coursera е гигантска библиотека с курсове по различни теми (като повечето от тях са безплатни). Курсовете се водят професионално и ви дават съответните познания. Лично аз съм решил да изкарам едни курсове по роботика …

Цялата идея за онлайн обучение не е нова – всичко се предава в сбити, добре подготвени видеа, обяснява се така че да бъде разбрано и запаметено. Миналата година изкарах един такъв курс, но той беше по-скоро тестови от колкото целенасочен. Сега с роботиката съм решил да видя до колко наистина полезна може да е една такава платформа. Да видим дали мога да се науча и все пак нещо полезно.

И като казах безплатни курсове – ако си изкарате курса, положите си изпита и си изпълните всички задания, можете да си платите и да получите електронен сертификат за изкарания курс. Разбира се, няма печатна диплома, но сериен номер позволяващ справка си е достатъчно в повечето случаи.

Лично съм решил, че ако роботиката ми е полезна да си изкарам сертификат за цялата специализация – ей така да се фукам, че знам как се правят автономни системи … не че моите няма сигурно да експлоадират от само себе си или да се забиват в стените … но хей – поне съм се опитал.

Та връщам си да си чета за летящи роботчета и как да ги построим!

До после!

Ваш,
Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux