от Lucifer

1017375_10201501459043458_1707568719_nЕдин от доказаните постулати за тълпата е, че тя е толкова интелигентна, колкото е най-глупавия човек в нея. Друг важен постулат е че тълпата е стадо.

Последните 7 дни успяхме да разбием тези постулати. Вярно е, че не съм бил на всички протести, но хей, аз работя и вечер, а и имам и гадже, което не му се отразява добре да го мъкна по слънцето, а не мога да я оставя сама в къщи. Все пак, когато можех бях там.

Това което отличава #ДАНСwithme от тълпата и стандартния протест е … че не е тълпа. Някога попадали ли сте сред много хора … ама много. Всеки един от тях обаче е целеустремен и с ясна идея за какво е тук. Не говоря за концерт, където си отишъл да се забавляваш, а говоря за друго събиране на хора …

Представете си тези хиляди … които имат идея и желание … те не са хора отишли да рушат, а напротив – отишли са да искат градивна промяна. Тези не ни харесват – сменяме ги. Ако следващите не ни харесат – и те ще си отидат и ще ги въртим до тогава докато дойдат такива, които ни харесват или такива, които са си научили урока.

Градивна тълпа … това не се вижда всеки ден. Високоинтелигента … неорганизирана, но саморегулираща се тълпа. Опитайте се да направите зулум в нея и ще видите как ще се окажете на остров … обграден от полицаи с повече късмет или от хора, които нямат никакво желание да ви търпят, защото децата им са с тях, ако нямате. Препоръчвам ви да ви хванат полицаите … те ще ви арестуват …

Когато преди няколко дни пуснах клипчетата, от протеста протичащ покрай мен ви казах, че това е едно от най-страшните неща, които съм правил. Но защо? Това са само хора … десетки, стотици, хиляди … десетохиляди хора, които имат обаче цел. Всеки един от тях има знанието, необходимо да се извърши промяната.

Тълпата, която не беше тълпа … странна идея … странна е наистина. Странно е да крачиш сред толкова много различни хора, хора, които извън това сборище сигурно нямат нищо общо, но сега са обединени от една идея … от едно желание за промяна, което няма как да се пребори.

Тълпа в която, се чувствам единица, а не част от цялото … голямо чудовище с 10 000 глави, всяка една от които разумна и желаеща. Имаща цел и целенасочена.

Ако бях на мястото на тези, които стоят срещу нас щях да съм изплашен. Много много изплашен, защото най-малката грешна стъпка може да обърне тези хора срещу вас, а не искате това. Наистина не го искате. Хората на протеста са тези, които движат нещата, които си плащат осигуровките, които си плащат тока и движат икономиката. Не само те, сигурен съм, но и те не са малко …

Тълпата, която не е тълпа … това е #ДАНСwithme и се надявам да не продължи още дълго. Не защото ще сте спечелили другари политици, а защото вече загубихте играта … само още не сте го осъзнали. Българите сме търпеливи … спокойни хора, но това е до време … до тогава, докато не прекалите … и после … после лъва се събужда …

А сега вече е буден …

Та … Довечера няма да съм на #ДАНСwithme, защото съм на работа, но #ignorevolen и #УСМИХНИСЕБЕ!

Ще се видим следващия път, когато мога. Днес ще ви подкрепям виртуално.

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.