от Lucifer

Тъй като явно днес е тематично, смятам да ви представя една малко по-различна гледна точка към Свети Валентин – един от най-комерсиалните празници в световния календар.

Комерсиален е нали? И наистина не е съвсем Български, да не кажа изобщо?

Поредния празник, чиято единствена цел е да ви накара да харчите, нали?

Захаросан и подсладен …

Но, когато махнете всичко това, какво остава?

Аз не съм от хората, които имат нужда от специален ден, за да кажат на специалният човек в живота си, че го обичат. Напротив. Не мисля, че това ме прави слаб или уязвим, но много хора няма да се съгласят с мен.

А Свети Валентин, махайки всички покрити с шоколад заврънтулки и пухкави червени сърчица, е точно такъв, социално и обществено насърчаван дори, специален момент. Един ден в който можеш спокойно да кажеш, на специалния си човек, че го обичаш.

Както казах, аз не вярвам в нуждата от специален повод. Напротив, мисля че тези 2 думи трябва да се казват възможно най-често, и дори още по-важно – да се доказват ежедневно, дори ежечасно – било то с нежно докосване, било то с гушване или целувка, с един нежен момент на човешки контакт който да пренася едно единствено послание – Обичам те!

Много от вас се противят на Свети Валентин, по една или друга причина, но си мисля, че причината този празник да стане толкова световно популярен е точно тази – едно извинение да кажем „Обичам те!“ без да излезем слаби. Един ден в който да си нежен не е „мекушаво“, да обичаш не е „загубеняшко“ и най-вече – няма да изглеждаш като пълен идиот, ако кажеш „Обичам те!“.

Може да плюете празника, че е претрупан, нагласен, безвкусен и комерсиален, но не забравяйте, че преди всичко друго е перфектното оправдание. Може да е тотално експлоатиран, но може би това му е целта …

Възползвайте се!

Ваш,

Lucifer

P.S.: И за да не съм голословен и специално за едно момиче:

Обичам те, кучко проклета! Обичам те, коте! Просто си те обичам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.