от Lucifer

Внимание, от сега предупреждавам, че този пост ще съдържа нецензурни думи! После да не ми се оплаквате, че не съм ви предупредил!

И така … защо е целия rant, ще попитате?

Нека ви разкажа моята „Коледна приказка“.

Всичко започна ранната сутрин на 06.12, когато един мил агент от Централна Кооперативна банка ме събуди в 10 без малко. Не помня защо, но си бях легнал към 06 сутринта по някаква причина. Човечеца искаше да се информира дали смятам да ползвам техния overdraft още. Март, тази година, си бях пуснал overdraft на определена сума … и ако нямало да го подновявам, то трябвало да ми замразят overdraft-а и сметката 3 месеца предварително, за да мога да го върна. Аз разбира се исках да си го продължа и го казах по телефона. Човечеца ми благодари и на въпроса ми дали е спешно и дали трябва да отида до клона на банката ми отговори с:

– Ама спокойно. Аз ще подготвя документите, вие елате когато ви е удобно. Не е спешно!

Благодарих му, затворих и се обърнах да спя с ясната мисъл, че като се върна от плануваното пътуване до Варна, трябва да мина да си оправя документите.

В този период имах известни средства на ръка и за това дори не съм пипал сметката си. Картата ми си лежеше спокойно в портмонето, до този понеделник 20-ти, когато вече изчерпил средствата на ръка които имах, реших да отида да изтегля малко пари, че бях на кафе и исках да почерпя девойката (стара приятелка която не бях виждал от месеци). Отивам аз с бойна стъпка до банкомата, пъхам едната карта и смело натискам копчето оказващо 100 лв. Въвеждам си пина с усмивка … и машината изпищява – „Операцията отказана!“.

Без паника! Едната карта и преди ми е правила този номер, за това най-усмихнато изкарах втората карта към същата сметка … само за да получа същия резултата! Върнах се в кафето, където бях си оставил телефона и започнах да звъня на картовия отдел на ЦКБ. Докато чаках да ме свържат, с както се оказа – симпатична на глас девойка, помолих Галя да черпи това кафе (нещо което съм правил последно мисля в 9-ти клас).

Девойката с която се свързах и на която обясних проблема си, ми заяви, че достъпа до сметката ми е блокиран, защото трябвало да подпиша за някаква промяна в лихвата по отпуснатия overdraft. Няма проблем! Даде ми е телефона на клона в който са ми документите.

Обаждам се аз там. Вдига ми някаква девойка на която обясних проблема си и тя ме прехвърли на някакъв младеж, който се представи като кредитен инспектор или нещо такова. И на него обясних случая си. Човека учтиво ме уведоми, че видиш ли, не можел да ми реши проблема, ами да съм отидел в кой и да е клон на банката им, и там срещу лична карта ще ме оправят.

Моята наивна реакция беше – СУПЕР!!! Ей сега отивам!

Да де, ама не! Отивам аз в най-близкия варненски клон и сядам срещу красивата девойка, давам и личната си карта и и обяснявам проблема си, мисляйки си, че ей сега ще разпиша нещо и ще имам достъп до парите си. Все пак заминавам си след няколко дни и трябва да купя подаръци …

Както казах – да де, ама не! Документите били в офис Химимпорт, пратени там по незнайно каква за мен причина, от клона в който са ми отпуснали overdarft-а. И трябва да ги подпиша там на място и тогава ще ми разрешат да си оперирам с парите. „Не се притеснявайте, като подпишете и до час, най-много два, ще ви отблокират сметката.“ WTF!!!! Вие знаете ли, че е понеделник, а аз се прибирам в София в четвъртък? Какви да ги дървя с шейсе и няколко стотинки?

Но добре … нямате вина. Правила на банката и такива тъпотии … ще се оправя …

Как намерих средства не е важно!

Вчера се прибрах рано рано в София. Починах си, приведох се в вид удобен за логаритмуване, както казваше една приятелка, дори си уговорих останалата част от деня и отидох да си оправя документите. Съответно не знаех, че клон Химимпорт не е клона в който подписах, но те са близо, така че се разходих. Но не пропуснаха да ме зарадват, че сметката ми преди 17:00 няма да я освободят, дори да подпиша …

Е сега … 6 дни без пари … мога да мина още няколко часа … ще пазарувам подаръци утре (днес).

Докопах се до необходимия банков клон, където ми връчиха едно листче за подпис и куцата крава срещу мене ми каза, че сметката ми ще я освободят … „Ами към 08:00 утре сутрин!“

– МОЛЯ!!!! Утре сутрин? Имате ли идея коя дата е? И че трябва и подаръци да се купуват?

– Съжалявам, но има автоматични опреснявания, които трябва да минат … дори сега да ви въведа в системата, горе долу утре сутрин ще се нанесат.

– ОК. Благодаря …

И се изнесох от там, разчитайки на останалите „налични“ пари в брой да изкарам деня … Което не беше проблем. Имах дори пари за подарък на любимото същество … макар и не големия, който исках да и взема.

Ще си кажете, че до тука няма проблем … Е да де, нямаше да има, но …

Днес към 15 решавам да си платя Интернета, че утре изтича. Пъхам електронния подпис, влизам в ePay, натискам плати …

„Недостатъчна наличност по сметката!“

МОЛЯ!!!! КАКВО????????????????????

Влизам в сайта за електронно банкиране на ЦКБ, натискам Текуща наличност … и какво виждам – 0 лв.

КАКВО!!??!!??!!?? Ти наред ли си веееее???????????

Звъня аз на support-а, където ми вдига някакъв младеж. След проверка младежа установява, че аз не съм отбелязан да съм си подписал анекса … overdraft-а ми е замразен и не мога да стигна до него! Тъпата, заспала кучка не ме е отбелязала! Държа си аз тука анекса, но освен да си избърша гъза с него, друго не мога да направя! Шибаното парче не си е свършило работата и ме е оставило без пари за празниците. Най-забавното е, че не могат да ми оправят проблема на друго място освен в клон Хим-fuckin-импорт, който … ще работи в понеделник.

Извиних се на младежа от front desk-а, защото … маааааааааааалко си изтървах нервите върху него …

Сега смятам на 27-ми да отида в съответния клон и да направя тъпата пачавра, която ме остави 4 дена без пари на гъз. Смятам да извикам директора на клона и да навра шибаното парче, което не си е свършило работата в лайната. И не – не се извинявам за думите си и не няма да се извиня и за това което смятам да наговоря на заспалата, некадърна, шибана, проста мърша, заради която имам 42 да изкарам празниците …

Ваш,

Lucier

UPDATE: И така … както може да се очаква не срещнах никаква подкрепа от тъпите путки в шибаната банка. И не не се извинявам за думите си. На въпроса ми защо ми е казала на другата сутрин в 08, тъпата фльорца ми отговори, че никога не била казвала такова нещо. Салонната управителка (и двете патки не се представиха) ми заяви, че видиш ли те нищо не можели да направят! След като съм го бил подписал, те веднъж на ден имали куриер до другия офис (който се намира на 2 минути пеша) и той вече бил минал. Шибаното парче което ме обслужваше на 23-ти ми се изсмя … Обади се по телефона и говори с кредитния инспектор, който „Щял да направи изключение за мене!“ … и довечера след 20 съм щял да мога да оперирам с средствата си …

Да ви ебам мамата, прокълната. Видите ли, те не били виновни. Такава била политиката на банката и не можели нищо да направят за да ми размразят сметката … реших да си тръгна преди да съм започнал да блъскам, защото днес е 5-я ден след като съм подписал и още нямам достъп до сметката си … а да и имам имен ден, да ви ебам пичка ви матерна!

Станах, прибрах си листчето и на вратата просто казах:

То се е видяло, че си приключвам overdraft-а при вас и си закривам всичките сметки! Да ви ебам майката прокълната …

При което охраната се опита да ми се изрепчи с дежурното:

Айде да не псуваш, а?

Леле как исках да го фрасна … но вместо това се обърнах на вратата с едно:

Аз не псувам, поне не както трябва и не още!

Аз не съм труден клиент, по дяволите, но съм човек с принципи и най-важния е, че държа на обслужването. Сменял съм фирма с която съм правил много пари заради 1 малка грешка на консултанта спрямо мен. Изчиствам си нещата с ЦКБ и  приключвам всякакви взаимоотношения с тях!

ЦКБ, вашите служители са некадърни, тъпи путки (специално в клон Химимпорт). Липсва им минималното възпитание, освен това са немарливи и некадърни! Шибаните парчета не знаят как да помогнат на клиент, освен това лъжат и се оправдават като 5 годишни деца … Съжалявам, но заради тъпите парчета в този клон ме загубихте като клиент! Както писах и в twitter:

ЦКБ! Да ви ебам мамата некадърна! 300 коня на сухо да ви го набутат, нещастници некадърни!

Искам само да вметна, че в банката работят и хубави хора. Девойката в клона на народния театър беше изключително притеснена, като разбра, че ме е излъгала макар и без да иска за времето когато ще ми освободят сметката.

5 Отговори на “Merry, fuckin’ Christmas … от ЦКБ!”

  1. И аз съм притеснена че не мога да си ползвам парите когато желая, че има хиляди ограничения.Друга тревога ми е че има непрекъснати помени в програмите на банката и трябва да съм адаптивна .Така е ,но това ми е любимата банка и няма да я сменявам .Давам си сметка че рано или късно ще настъпят промени по-подходящи и удобни за мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.