от Lucifer

Преди точно 100 дни, в пост Четвърт кило-поста за този блог, си обещах, че ще напиша поне 100 поста за оставащите 103 дни. Само дето се оказва, че не съм смятал правилно и дните са 104, но това е една други тема. Въпреки грешките в сметките ми, днес изпълнявам обещанието си. Обещание, което дадох публично пред всички вас, на самия себе си.

Тези 100 поста свършиха работата си. Когато ги започнах, бях изпаднал в някаква творческа криза. Борех се с ежедневни проблемчета и се стремях да оцелея. После си седнах на дебелия задник и реших, че трябва да изляза както от творческата, така и от личностната си криза. Както вече писах – аз съм упорит. Нищо не може да застане на среща ми, за това и днес мога да кажа, че това решение е изпълнено. Поне що се отнася до творческата част в мен.

За тези сто дни, имаше дни в които си мислех да си почина. Все пак, мислех си, имам право на 3 почивки. Но не! Не исках да се предавам. Всеки ден трябваше да измисля нова тема. И това беше най-трудното. Трябваше да измъдря темата, която да грабне съзнанието ми и да започне да реди думите. На два или три пъти, по липса на време или мързел, използвах извинението, че не всеки пост ще е много смилен и се измъквах с музика и снимки, колкото да отбия номера пред себе си, не пред вас.

Имаше теми сред тези сто с които се гордея, имаше такива написани от гняв, имаше дори такива написани от апатия. Но почти всеки пост беше написан за да изкаже нещо и мисля, че го направи достатъчно добре. Доказах си, сам на себе си, че въпреки всичко мога да се съсредоточа и да сътворя нещо.

И това е хубав навик и тренировка – да се опитваш да пишеш в поредица от дни и в голяма амплитуда от теми. Защото ти помага. Кара мислите ти да работят и да сменят посоката си от тема към тема и от ден към ден. Започваш … пишеш и после спираш и подхващаш другото … за да направиш нещо.

Но нямам намерение да спра до тук. Имах намерение последния пост от поредицата да е на рождения ми ден и смятам да го направя тогава. Аз съм упорито говедо. А и не се отказвам лесно. Защо да спра на сто като мога да направя стои и четири? И ще ги направя.

100% е само началото … от тук на татък продължаваме напред.

Ваш,

Lucifer

Снимка:  Ryan Christopher VanWilliams – NYC

 

Пост 100 от поне 100

Един отговор за “100% … Това е само началото …”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux