от Lucifer

Искам да ви разкажа за най-ужасните няколко дни, които ми са се случвали скоро. Да се позабавлявате за моя сметка … или поне да си оплача подобаващо.

Всичко започна предната неделя … Поредния работен ден за мен. 12 часов, въпреки 8 часовто псевдо работно време. По едно време идва една от екскурзоводките (за тези от вас които не знаят – работя в хотел) и ми се примоли да и ударя едно рамо в нечестната война, която се води в тази фирма за „надмощие“. И тъй като съм си отзивчив казах „Да, Гинче! Разбира се! Какво искаш?“ – нищо особенно не се оказа – една презентацийка на „Силовата Точка“ (PowerPoint). Тука ми беше и грешката де!

Условия:

Презентацията да е с одобрения от шефката шрифт

Да има одобреното от шефката лого за конкурса

Да е семпло и въпреки това ефектно

ОК!!!

Дай ми шрифта … – Ми нямам го! От София да ти го пратят (централния офис)

Звъня в София – Абе дай ми шрифта за да правя една презентация … – Кое да ти дам? Как? Защо ти е? Ама как така да ти го дам? Ми то не съм го правила аз … ма ще кажа да ти го пратят …

И тоя разговор 5 пъти! До Вторник в 12 на обяд (презентацията е за 19:30), когато се ядосах, взех телефона на тази която е правила шрифта, който е одобрила Шефката, звъннах и и жената си ми каза каквото ми трябва и си ми прати каквото си ми трябва … Юруш, прави презентации, проверявай за гршки …

Я дайте сценария … аз да се подготвя …

Ми то ние го нямаме!

Е как го нямате бе?

Ми не са ни го дали … ще го дадат към 17:00 …

Ма презентацията е за 19:30!!!

Е колко е то …

В 18:15 аз получавам сценария … който от 10 „слайда“ става на 22 … ГРРРР!!! Направих го! 19:20 съм се строил … пропускаики вечеря… Започва мероприятието … и се оказва, че моя милост трябва да е истипосан В ЦЕТЪРА!!! ПОД ПРОЖЕКТОРИТЕ!!! И което е най-лошото – ПРЕД ВСИЧКИ!!!! Мразя да съм в центъра на вниманието!!!

Както и да е … всичко е ток и жица … тук таме молитви към всички сили на тоя свят да не ме гледат много, щото от работа и нерви не съм се бръснал от 4 дена и приличам на козел паднал върху моторна косачка. Няма проблем … справих се с ексепдитивното местене на техника и живо тегло … справих се и с заспиването на проектора … И точно когато всичко беше на път доволно да свърши … дойде награждаването и проектора отказа да се проектира!!! нямах нито време, нито желание, нито възможност да се занимавам за това се скатах на бързо!

Сряда сутрин! Ставам … по-скоро ме събуждат. Докопваме се на работа … първо кафе време … при което управителя на хотела подава глава в залата и някакъв полупритеснен ми заявява:

Шефката иска да те види, за да обясняваш защо няма Интернет …

При което на мене ми се изправя косата … поглеждам – интернет има! Целия канал свободен (с изключение на „моята част“). Явявам се аз в заседателноата зала … и ми се заявява, че двата компютъра, които съм сложил 10 дни по-рано не работят и видите ли, аз съм бил виновен за това! Освен това shaper-а, който съм сложил, ПОДСЛУШВАЛ тайната кореспонденция на един мухльо, но най-тъпото е не, че мухльото да ми го каже, ми насъскал един от „софиянците“, а той пред Шефката! Излизам аз от заседателната зала! Паднаха ми кепенците! Разбеснях се! Разпсувах се! (Тоя кретен има последно предупреждение от мене и ще му счупя главата) По-късно същия ден научих и други интересни неща което се говорят за мен: ходил съм да му саботирам компютъра и за това не можел да си върши работата, подслущвал съм му интернет-а и какви ли не други нещица …

В четвъртък сутрин реших ад навестя любиамта си лекарка, която ме зарадва, че ми е време отново да пия едни хапченца, които мразя в дъното на съзнанието си! Пак ще има да ходя като сумнамбул. Вечерта имахме малко спречкване … най-вече с едно съдание от женски пол … но не искам да обяснявам какъв животински вид е!

В петък ми се наложи от сутринта да водя битки … обяснявах на Шефката, че всъщност аз не съм чак толкова добър, колкото всички си мислят и че ако не направи нещо по-въпроса с това да съм изкупителна жертва, то ще остане без 2-ма човека във фирмата -единия ще напусне (аз), точно преди да осaнати другия (Ивайло). После бях натоварен с важната мисия да заснема всичко интересно в нашето малко късче земя … и 10 минути преди графика ме уведомиха, че няма да си ходя. А също така и че за другия ден, рано, рано сутринта, ще трябва да имам работещ fireware. OK! Някой да е пробвал да ползва SATA Comptability mode на ASUS M51V? Еми да кажем че си легнах в 4 сутринта в събота и лаптопа ми беше на парчета на бюрото …

След освежителните … 3 часа и половина сън се насочих към работното си място, за да си сглобя машината … Веднага след това се запътих към барчето за кафе … надушвате ли? … малко сън, АЗ, кафе, важна работа с лаптоп-а … Ако сте предположили, че съм бил опънат от гигантския динозавър наречен съдба сте прави – съдбата ме еба и то на криво – без да искам си залях машинката … директно напряко на всички платки … След кратка консултация в Ардес ми казаха да се надявам за изгоряла клавиатура, но да се готвя за изгоряло дъно – нов комп! Обадих се на HellMasterр да дойде с неговата машина да прехварлим нещата от камерата … с fireware-а му … дойде човека … почнахме да прехвърляме … отидахме за кафе … и 1 минута по късно се оказало, че той оказал грешния дял! А оператора бързаше и нямаше как да чака още час, след което при опита да си монтирам още 2 GB RAM си обърнах скенера (майната му на него – служебен е), върху който бяха купчината с DVD-та която записвах 2 дни … и за капак мили деца … Го пиша тоя пост в 01:47 в Неделя, а имам среща с шефа в 09:00 и още не знам кога ще си легна! Shitty ain’t it?

Ваш

Lucifer


5 Отговори на “Изнизва се лошят късмет … надявам се …”

  1. A az se oplakvam za nqkakyv si izpit… 😀 Obache si mislq, che mai otdavna ne si se lupkal kak si trebe i si malko po-iznerven ot kolkoto normalno 😉

    • Надявам се знаеш какво е карма … въпреки че по-принцип не вярвам в будизма. Аз няма да ти пожелая нищо лошо – то по-голямо проклятие от това да си ти няма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux