от Lucifer

Искам да ви разкажа за най-ужасните няколко дни, които ми са се случвали скоро. Да се позабавлявате за моя сметка … или поне да си оплача подобаващо.

Всичко започна предната неделя … Поредния работен ден за мен. 12 часов, въпреки 8 часовто псевдо работно време. По едно време идва една от екскурзоводките (за тези от вас които не знаят – работя в хотел) и ми се примоли да и ударя едно рамо в нечестната война, която се води в тази фирма за „надмощие“. И тъй като съм си отзивчив казах „Да, Гинче! Разбира се! Какво искаш?“ – нищо особенно не се оказа – една презентацийка на „Силовата Точка“ (PowerPoint). Тука ми беше и грешката де!

Условия:

Презентацията да е с одобрения от шефката шрифт

Да има одобреното от шефката лого за конкурса

Да е семпло и въпреки това ефектно

ОК!!!

Дай ми шрифта … – Ми нямам го! От София да ти го пратят (централния офис)

Звъня в София – Абе дай ми шрифта за да правя една презентация … – Кое да ти дам? Как? Защо ти е? Ама как така да ти го дам? Ми то не съм го правила аз … ма ще кажа да ти го пратят …

И тоя разговор 5 пъти! До Вторник в 12 на обяд (презентацията е за 19:30), когато се ядосах, взех телефона на тази която е правила шрифта, който е одобрила Шефката, звъннах и и жената си ми каза каквото ми трябва и си ми прати каквото си ми трябва … Юруш, прави презентации, проверявай за гршки …

Я дайте сценария … аз да се подготвя …

Ми то ние го нямаме!

Е как го нямате бе?

Ми не са ни го дали … ще го дадат към 17:00 …

Ма презентацията е за 19:30!!!

Е колко е то …

В 18:15 аз получавам сценария … който от 10 „слайда“ става на 22 … ГРРРР!!! Направих го! 19:20 съм се строил … пропускаики вечеря… Започва мероприятието … и се оказва, че моя милост трябва да е истипосан В ЦЕТЪРА!!! ПОД ПРОЖЕКТОРИТЕ!!! И което е най-лошото – ПРЕД ВСИЧКИ!!!! Мразя да съм в центъра на вниманието!!!

Както и да е … всичко е ток и жица … тук таме молитви към всички сили на тоя свят да не ме гледат много, щото от работа и нерви не съм се бръснал от 4 дена и приличам на козел паднал върху моторна косачка. Няма проблем … справих се с ексепдитивното местене на техника и живо тегло … справих се и с заспиването на проектора … И точно когато всичко беше на път доволно да свърши … дойде награждаването и проектора отказа да се проектира!!! нямах нито време, нито желание, нито възможност да се занимавам за това се скатах на бързо!

Сряда сутрин! Ставам … по-скоро ме събуждат. Докопваме се на работа … първо кафе време … при което управителя на хотела подава глава в залата и някакъв полупритеснен ми заявява:

Шефката иска да те види, за да обясняваш защо няма Интернет …

При което на мене ми се изправя косата … поглеждам – интернет има! Целия канал свободен (с изключение на „моята част“). Явявам се аз в заседателноата зала … и ми се заявява, че двата компютъра, които съм сложил 10 дни по-рано не работят и видите ли, аз съм бил виновен за това! Освен това shaper-а, който съм сложил, ПОДСЛУШВАЛ тайната кореспонденция на един мухльо, но най-тъпото е не, че мухльото да ми го каже, ми насъскал един от „софиянците“, а той пред Шефката! Излизам аз от заседателната зала! Паднаха ми кепенците! Разбеснях се! Разпсувах се! (Тоя кретен има последно предупреждение от мене и ще му счупя главата) По-късно същия ден научих и други интересни неща което се говорят за мен: ходил съм да му саботирам компютъра и за това не можел да си върши работата, подслущвал съм му интернет-а и какви ли не други нещица …

В четвъртък сутрин реших ад навестя любиамта си лекарка, която ме зарадва, че ми е време отново да пия едни хапченца, които мразя в дъното на съзнанието си! Пак ще има да ходя като сумнамбул. Вечерта имахме малко спречкване … най-вече с едно съдание от женски пол … но не искам да обяснявам какъв животински вид е!

В петък ми се наложи от сутринта да водя битки … обяснявах на Шефката, че всъщност аз не съм чак толкова добър, колкото всички си мислят и че ако не направи нещо по-въпроса с това да съм изкупителна жертва, то ще остане без 2-ма човека във фирмата -единия ще напусне (аз), точно преди да осaнати другия (Ивайло). После бях натоварен с важната мисия да заснема всичко интересно в нашето малко късче земя … и 10 минути преди графика ме уведомиха, че няма да си ходя. А също така и че за другия ден, рано, рано сутринта, ще трябва да имам работещ fireware. OK! Някой да е пробвал да ползва SATA Comptability mode на ASUS M51V? Еми да кажем че си легнах в 4 сутринта в събота и лаптопа ми беше на парчета на бюрото …

След освежителните … 3 часа и половина сън се насочих към работното си място, за да си сглобя машината … Веднага след това се запътих към барчето за кафе … надушвате ли? … малко сън, АЗ, кафе, важна работа с лаптоп-а … Ако сте предположили, че съм бил опънат от гигантския динозавър наречен съдба сте прави – съдбата ме еба и то на криво – без да искам си залях машинката … директно напряко на всички платки … След кратка консултация в Ардес ми казаха да се надявам за изгоряла клавиатура, но да се готвя за изгоряло дъно – нов комп! Обадих се на HellMasterр да дойде с неговата машина да прехварлим нещата от камерата … с fireware-а му … дойде човека … почнахме да прехвърляме … отидахме за кафе … и 1 минута по късно се оказало, че той оказал грешния дял! А оператора бързаше и нямаше как да чака още час, след което при опита да си монтирам още 2 GB RAM си обърнах скенера (майната му на него – служебен е), върху който бяха купчината с DVD-та която записвах 2 дни … и за капак мили деца … Го пиша тоя пост в 01:47 в Неделя, а имам среща с шефа в 09:00 и още не знам кога ще си легна! Shitty ain’t it?

Ваш

Lucifer


5 Отговори на “Изнизва се лошят късмет … надявам се …”

  1. A az se oplakvam za nqkakyv si izpit… 😀 Obache si mislq, che mai otdavna ne si se lupkal kak si trebe i si malko po-iznerven ot kolkoto normalno 😉

    • Надявам се знаеш какво е карма … въпреки че по-принцип не вярвам в будизма. Аз няма да ти пожелая нищо лошо – то по-голямо проклятие от това да си ти няма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.