от Lucifer

По принцип знаете, че избягвам да пиша за политика или да намесвам политически партии, но това което се разиграва из публичното пространство последните няколко дни ме възмущава и то много.

Предварително се извинявам, че ще бъда леко нецензурен, но някъде между толерантността и патриотизма ми, не остана много място да се изразявам „политически коректно”. Както сигурно се сещате, ще коментирам последните изцепки на онази политическа и социална мутация, наречена „Атака”.

Аз съм патриот или поне каквото разбирам под това. Не, не съм националист. Патриот съм. Искам и живея в България, гордея се с това и правя всичко което мога за да си оправя положението, защото когато всички се опитват да оправят своето положение и то без да навреждат на другия, то тогава ще се оправим заедно. Да, толерантен съм. Да, имам социална и етническа търпимост. Не мразя турците или циганите (циганин е това, което те сами използват за себе си). Това което мразя е разделението което се прави. Но за това обещавам да пиша друг път. Този пост, ще го отделя на онези нещастници от „атака”.

Тези недоразумения на природата нямат място в българският политически живот. Няма да обсъждам други политически и социални недоразумения, именуващи се партии … те или не са парламентарно представени или не правят такива очеизвадни изцепки, но атакерчетата ги правят. При това се опитват да представят действията си, като действията на българите като цяло.

Мили ми Воленчо, ето ти мнението на един обикновен Българин (да с главно Б):

Ти си за лудницата, а шайката ти престъпници са за затвора. Ти не си българин, до ри малко „б”. Една от основни черти на българина, мили ми Воленчо, е етническата толерантност. От сумай ти и години в центъра на София съжителстват тази джамия и още 3 храма. Да, аз не съм човека, който да говори в защита на религията, но съм за правото на свобода на избора. Дали ще е религиозен, сексуален или социален – аз съм за! Не можеш да събереш шайка главорези, пропаднали шизоиди и комплексирани нещастници, и да ги насъскаш срещу хора, които не са ти сторили нищо, а след това да го представиш като постъпка на патриот. Нещастник.

За едно обаче съм съгласен с Воленчо – трябва да има задържани: като за начало г-н Волен Сидеров за действията си … макар, че по принцип трябва да арестуват баща му и майка му за престъпна небрежност и престъпления срещу родината (и за да ме разберат, дори атакистчетата – престъпна небрежност и престъпления срещу родината е да оставиш такова създание, като Воленчо да се роди)

Лично мое мнение е, че организацията „атака” трябва да се забрани. Дори не трябва да и се дава шанс да се пререгистрира. Тази организация е опасна за сигурността на държавата ни. Това което наистина ни пази от тероризма не са дюнерите на Бойко Дюнера, а това че сме малко камъче и винаги сме били пример за толерантност. Сериозно – колко би бил отзвука в Европа и по света, ако нещо се случи в нашата мила родина? Малък, клонящ към нищожен, но добавете обида или накърняване на достойнството на религия … тогава вече си говорим за нещо много по-различно.

В началото на 90-те, когато балканите бяха обхванати от пожарищата на религиозни конфликти, коя държава остана цяла? Я ми припомнете, че съм забравил … Босна ли беше, или Югославия? Може би Албания? А не бее … България беше. Когато балканите горяха и съседи се избиваха само защото дават различно име на бога си (това е официалната версия), какво ставаше в София? Православна църква, джамия, синагога и католическа църква отслужваха всеки своите молебни.

Уважаеми дебили от „атака”, вие не сте патриоти за каквито се опитвате да се изкарате. Вие сте обида за всеки патриот, защото патриотизмът е не друго, а да поставяш интересите на странта си над всичко останало … а мили ми смехурковци – един етнически конфликт не е това от което се нуждае България точно сега …

Иска ми се да обърна внимание и на оправляващите в момента герберчета – ако не излезете с ясна декларация осъждаща това зверство, значи го удобрявате. Нека не забравяме, че атака са ваши коалиционни партньори … управлявате заедно, следователно трябва да поемете отговорност. Или заемете твърда позиция или се скрийте пак в дупката, от която изпълзяхте, защото ви липсва волята да постъпвате правилно и това си личи все по-ясно. Предните може да са били разбойници, но вие сте безгръбначни.

Отново казвам, това е личното ми мнение и никого не задължавам с него.

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux