от Lucifer

Внимание, този пост съдържа продуктово позициониране, защото продукта ми харесва и защото фирмата от която го купих са ми приятели, за това – fick off!

PIC000706Аз съм като малките деца, сериозно . Но нали хората са го казали – единствената разлика между мъжете и момчетата е цената на играчките им. Е моите играчки не са толкова скъпи, но все пак …

За всеки рожден ден обичам да се глезя с една играчка. Нещо от което нямам нужда и което има единствената цел да запълни желанието ми за нова играчак. Миналата година, чаках PadFone и даже си го взех, почти веднага. Годината преди това се самозарадвах с едно X-mini, което сега съм дал на наще, но май ще си остане на секцията в хола … или X-Mini-то беше годината преди това?

Не е важно. Просто обичам да се глезя с нещо безсмислено но лъскаво за рождения си ден. Ей така … все пак веднъж се живее.

За този бях решил да си купя хеликоптер с дистанционно. Малко хеликоптерче, което да пилотирам из стаята. В началото идеята ми беше да си взема нещо малко от Jumbo, но като знам какви боклуци продават там, след час оглеждане и премятане на кутии в ръцете ми се отказах.

PIC000708После се сетих, че момчетата (и Васи) от ozone.bg имат раздел хоби в сайта си и с детска радост видях, че продават хеликоптери с дистанционно. По-принцип съм им фен, за това и реших да се зарадвам от тях. Та … измъчих ги хората да стоят след работно време, докато аз свърша работа и се замъкна до офиса им да си взема моделчето.

Аз съм съвсем новобранец в моделите с дистанционно и единствения ми сериозен досег с такова нещо е един модел, който ми донесоха полу счупен (сега съм решил да седна и да го разглобя и да видя не мога ли да го направя нещо), за това и си избрах малко моделче, пластмасово. Видях, че в комплекта върви с резервни витла, което е добре дошло, но за това след малко.

Не е с радио управление, както ми се искаше, а с IR, но е на Ravell а дори аз знам, че по принцип те правят хубави модели. Та вчера се прибрах с кутията на Ravell Prion, минах през магазина да купя 6 батерии АА, защото пишеше, че не са включени в комплекта ( но се оказа, че са си в кутията). Закачих малката гад с зарядното за USB, изчаках го да се зареди … и за 5-6 минути бях на 8.

PIC000709Дори по-малък. The JOY of it! Всъщност мисля, че с това хеликоптерче го загазих много сериозно. Сега ме сърбят пръстите да оправя полу счупения модел в нас и да видя не мога ли да направя някои корекции, дали няма да мога да сглобя с тези части нещо друго … или да взема да си взема контролери, сервота и да изпозлвам корпуса … Да де … май се запалих сериозно.

Съквартирантаката ми дори успя да го кръсти вече малакта гад. Самата тя, като малко момиченце се забавляваше първо на моя ентусиазъм, после хвана дистанционното и сама усети тръпката на контрола върху пърхащите перки.

Не съм го усвоил още, но все пак имам не повече от 10 минути полет. Всяко зареждане на малката батерия отнема 10-20 минути и дава 5-6 минути полет. Малкия не е един от най-маневрените, но не можете да искате много от 3 канален бръмбъзък. Аз лично съм си го взел за да си хвърка из стаята и нищо друго. Разбира се, докато се уча да летя, му нащърбих комплекта лопатки – няма как като витлата се удрят в масата … (за това и резервните).

PIC000710Всичко е много яко, но не мога да не кажа и че останах една идея разочарован. Само малко – усещането от дистнационното е като от нещо евтино. Имам чувството, че ако го стисна малко повече, ще се потроши, но това са бели кахъри сравнено с детето в мен, което подскача, когато започнат перките да се въртят и да пърхат.

За съжаление започнах сериозно да се заглеждам за по-големи и по-хубави модели още след първата вечер с този мъник.

Абе това животниче си е за аматьори … но аз лично смятам да се забавлявам с него колкото мога … довечера пак ще плаша съквартирантката прелитайки над главата и. Та ако имате желание – марш да си вземете … а може и да си спретнем някой полет в някоя градинка … само да няма много дървета, че имам само един комплект лопатки.

Ваш,

Lucifer

P.S.: Искаше ми се да направя INBOXING видео … но нямах търпение да си джиткам из нас, та ще минете без него.

P.P.S.: Извинете за гадните снимки, но ги правих в 05:30 преди работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux