от Lucifer

От сега искам да кажа, че този пост ще обиди и гейовете и педерастите. Моля гейовете да не ме бият, а педерастите да не се пробват да ме ебат.

По принцип нямам против гей парада … но честно казано не виждам смисъл от него.

Сериозно.

Срещу или за какво е този парад?

Ако целта е културно масово мероприятие съм за.

Ако целта е добиване на права, които нямате, например еднополови бракове или осиновяване на деца, пак съм за.

Но ако целта е да провокирате толерантнист в обществото, ще ви изгледма много много въпросително. Съжалявам, но нашето всъщност си е много толерантно. И преди всички, там, дето ще ми дадат примери – говоря за обществото съставено от индивиди, а не направлявано от популисти. Не говоря и за единичните хомофобски прояви на разни педерасти (сега разбрахте ли кои са педерастите или да обяснявам). Всъщност, ако хванете всеки средно интелигентен българин до 50 години и го попитате за гейовете – почти съм убеден, че отговора ще бъде, че няма нищо против.

Тук не говоря за разните педерасти, като онези пред джамията или онези на предните паради. Говоря за тези, които формират общественото мнение, когато не са твърде заети да се справят с живота.

Не съм видял дискриминация към гейовете. Сериозно – с какво ви дискриминмират? Не съм чул на скоро да има уволнен човек за това, че спи с хора от същия пол. Моля правте разлике  между използването на ориентцията, като извинение за разкарване на неудобни играчи и ориентацията, като причина. Не съм чул гейовете да имат по-малко права и свободи в България.

Това с което имат пробелми гейовете в България, са една прослойка хора, тези които аз наричам педерасти в този пост. Това са онези, за които всеки различен е цел за насилие. Това са и популистите, насъкващи другите срещу гейовете само за да отклонят очите на обществото от истинските проблеми, които ни заобикалят.

Съжалявам, но не мисля, че в България има толкова много хомофоби или хора които дискриминират, колкото има отделни групи и фракции, които имат за цел да се конфронтират с всички и всичко, различно от тях и не толкова от желание за някаква идеология, колкото като платени лакеи, за промяна на фокуса на обществото.

Както казах не съм против гей парада, ако има за цел да е културно масово мероприятие или да демонстрирате за права, които нямате в момента, като например еднополови бракове. Но ако целта ви е обществена толерантност – то ще загубите и моята морална поддръжка. Това с което имате проблем не е нетолерантността в Българското общество като такова, а в отделни групи в него, които са си нетолерантни към всичко и всички.

Искам само за момент да обърна внимание и за политическите ви поддръжници – моля ви не се заблуждавайте, че сте просто удобни. Така осигурявате малко повече гласове, а ако случайно загубят изборите, които идват, винаги могат да ви използват с репликата „Ето нетолерантното ни общество ни отхвърли защото подкрепихме различните“.

Отново ще го кажа (за може би трети път) – нямам против парада, имам против някои от възможните мотиви за него.

О да … и ако мога ще дойда на парада, просто защото мотивите ми за са малко повече от мотивите ми против.

Ваш,

Lucifer

4 Отговори на “За гейовете и педерастите”

  1. Дразнещото е търсенето на провокация със събитието. И понеже каквото почукало, такова се обадило, лумпените също ще идат на събитието и само ще дадат поводи на гейовете да претендират колко са дискриминирани.

    • Тъпо нали?

      Това е някакво социално перпетум мобиле … Макар, че нямам против самия парад. На много места това си е бизнес. Приходи за общината, сувенири, бира, кафе …

    • Нямам проблем и в града, честно казано.

      Нямам проблем с парада, като цяло. Имам проблем с мотивите му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux