от Lucifer

Така! Tо се е видяло, че иначе няма да стане, но я да видя до колко голяма аудитория мога да достигна чрез блога си.

Търся си дизайнер. Имам едно количество информация на тема BDSM и Fetish-и и искам да я направя лесно достъпна, чрез нещо като информационен портал. До тук добре. Ето я трудната част – нямам си на идея как искам да изглежда.

Да видим дали мога да дефинирам заданието:

Искам да създам информационен портал за нестандартни сексуални практики.  Под информация разбирайте всичко – практики, техники, психология, дори философия, ако щете. Искам да направя едно място, където хората които сега откриват, че в секса има и друго освен ванилата и свирките, да могат да намерят малко повече информация, която да им помогне в търсенето на самите себе си и в същия момент, тези които знаят за какво става дума да могат да допринасят. Място на което да се обявяват event-и които имат нещо общо с това и каквото още може да дойде на ум.

Какво ми трябва?

Ами честно казано – идея. Трябва ми идея как да изглежда това място, защото докато мога да го направя, макар и с много труд, не мога да си го представя в завършен вид – освен, че ще е семпло и тъмно. Друго не знам как да дефинирам. Трябва ми пример как да е разположен текста, как да е се достига до различните типове информация, примерна структура … менютенца, бутончета … и аз не знам. Трябва ми нещо, което да е интуитивно и лесно за употреба, което да е представително и да върши работа. Нещо изпълнено като модерен информационен портал, пък бил той и за извратеняци.

Също така да е адаптивно. Ако се получи за портала, ще го нагодя и за форума, към който ще е този портал.

Защо го правя?

Мисля, че това е естественото продължение на един pro bono, в който влагам времето си вече осма година. Време е този проект да излезе от периферията и да започна да го превръщам в нещо функционално. Наистина място в което човек да получи информацията, която му трябва, без да му се налага да рови хиляди теми и десетки хиляди безсмислени мнения, за да я получи. А ако не му стига – форума и общността, която ще представлява този портал, са винаги на среща.

Какво предлагам?

Пари. Това е ясно. Въпреки, че проекта е pro bono и никога не е имал приходи, има някакви пари, които съм отделил за този проект и съм готов да ги дам за завършения дизайн. Колко – ще се разберем с човека, който се навие да го направи.

Творческа изява. Това е нещо, което ще поддържам до колкото мога. Това е още една възможност за проява и безплатна реклама, ако желаете. А и аз съм човек с навици – ако някой ми хареса как работи го препоръчвам на приятели и го търся за други проекти.

Вечната ми благодарност. Това не е точно измерима величина, но … е и това влиза в сделката.

Ако проявявате интерес – оставете един коментар тук, пишете ми на mail-а … или в която и да е социална мрежа, за да се доразберем.

Ваш,

Lucifer

Снимка: andymangold

 

Пост 70 от поне 100

2 Отговори на “За един дизайн в повече …”

  1. Аз щях да правя нещо такова, но не конкретно за BSDM:

    http://luchko.net/?p=1213

    …но така и не стигнах до никъде (липса на време, мързел, етц)

    включително правих и прототип на дизайн за сексоложко списание (име, лого, лейаут) като университетски проект.

    Ако искаш може да помислим и поработим заедно.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.