от Lucifer

22557-Evro_App-1И така … в неделя ще гласуваме.

За представители в европарламента … не звучи много нали? Ще изпратим един хора да и представляват в някаква институция, която има толкова връзка с нашата действителност, колкото колкото цвета на розата с реалността на слепия. Просто едни хора ще ги изберем за да не са ни на нашата глава, а Европата да ги хрантути за няколко години …

А дали е така?

Вече писах, защо според мен е важно да се гласува. Вече съм направил избора си за кого да гласувам, и няма да ви приканвам да гласувате за някого. Никога не съм го правил. Винаги съм вярвал в правото на избор на хората.

Само ще ви помоля да гласувате.

Но освен поредния призив да гласувате, ми се иска да споделя една интересна програма на която попаднах днес. Програмката се казва Евроизбори 2014 и може да се намери тук.

За сега показва само, че остават 4 дни до изборите и за това разполагам само с описанието което авторите и са дали:

Евроизбори 2014 е приложение за тези, които искат да са постоянно информирани в изборния ден. През няколко минути данните от провежданите екзит пулове се обновяват автоматично на Вашия Android смартфон. Съществена част от приложението е възможността автоматично да подадете сигнал за нередност в изборния процес, със снимка и свободен текст, описващ нарушението. Приложението е напълно безплатно и може да бъде свалено от Google Store.

 

Като цяло, за да сме активни граждани, трябва да се интересуваме от това какво става след нашия избор, както и да имаме лесен начин да покажем нередности. Това улеснява и самото приложение. До колкото разбирам освен следене на статистиката, има и автоматична форма за изпращане на сигнал, към която може да се прикрепи снимка на нарушението.

Така всеки един от нас ще може да е контрола за честното и почтено провеждане на изборите.

Та … дори да не си сложите това приложение, в неделя отидете да гласувате. Гласувайте както искате, по съвест и с ум. И бъдете част от обществото от което искате, а не това от което се опитват да ви направят.

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux