от Lucifer

Днес по „Нека говорят … “ обсъждаха легализацията на проституцията в България.

Там се съгласиха, че това е най-правилният.

Моето лично мнение е същото. Легализацията на проституцията в България би донесла много хубави неща (доводите ми са почти същите като и тези за порното), а именно:

  1. Контрол над тази професия
  2. Данъци
  3. Осигуровки

Сега псевдоморалистите и разните там религиозни фанатици ще скочат срещу мен с поредната доза предефинирани доводи. Ще се заговори за морал, за ценности.

Но нека наистина заговорим за морала. Нека заговорим за нашия морал спрямо тези жени?

Винаги съм твърдял, че това което правиш е въпрос на избор и че сам си си отговорен за него, но нека погледнем моралната страна на проституцията. Има много морални страни в зависимост от това точно чия ценностна система ще използваш, но тъй като повечето хора които ще започнат да спорят с мен не виждат по далеч от носа си, ще използвам псевдохристиянските ценности. Казвам псевдо християнски, защото надали са много „правоверните“ християни. Просто повечето хора се оповават на нравствения кодекс, който си мислят, че е правилен (някой друг път ще ви кажа мнението си за овчедушеито на хората, когато става дума за морал). Нравствения кодекс и псевдовярата налагаща им да смятат за грешно това, че изпитват привличане и желание.

Днес в предаването си, Росен Петров каза много забавно нещо – „Християнския морал е против …“. Интересно и забавно ми е да разбера, защо водещия смята, че в България е останал християнски морал. Няма такова животно. В нашата мила държава се е навъдил един „морал“ осъждаш всичко което не ни изнася.

Нима не се срещаме с проституция на всякъде край нас?

Нима не е проституция, когато жена спи с „богат чичко“ само за да и купи дрънкулки и да я води по разни заведениица?

Нима не е проституция, когато секретарки спят с шефовете си?

Да, мили ми деца, проституция е.

Но ако я легализираме какво получаваме?

Получаваме изкарване на светло на една доста сенчеста част от „търговията“, макар да не се заблуждавам, че ще изкараме всичко от тази част.

Осигуряваме на жените (и мъжете), които се занимават с това сигурност и осигуреност. Проститутки с данъци и осигуровки … тогава „НОИ sucks“ ще звучи много по различно, нали?

Но най-вече осигуряваме им уважение.

В предаването, което ме накара да повдигна темата, някой спомена, че проституцията била „Насилие на мъжете над жените, които се занимават с това“. Не виждам насилие. Виждам жени, които предлагат една услуга, а именно грижат се за животинските нужди на клиентите си. Те не са любовници и не развалят бракове, макар и да е само защото не е добре за бизнеса  …

Та на кратко: Аз съм много „ЗА“ легализиране на проституцията в България.

Нека плюенето започне сега!

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux