от Lucifer

BNDt-lZCYAAX3lZПоследните няколко дни, покрай протестите, се случват чудеса. Но не само покрай тези, а и покрай февруарските мнението ми за българската полиция се повишава. Странно, нали? Точно аз да кажа, че имам добро мнение за момчетата в синьо?

Но да.

Макар, че на февруарските протести имаше кръв и имаше бити, това, което повечето хора предпочетоха да видят беше окървавената глава на стареца, а не да прочетат какви са действията на полицаите в случая. Но както и да е – това е стара история, макар и кървава.

На последните няколко протеста, органите на реда си вършат работата. Спокойно, без насилие. И те са хора и те имат право на мнение, и съм сигурен, че ако имаха право щяха да протестират, но те нямат право. Те имат задължение и това задължение е спазването на закона и безопасността. Нашата безопасност. За това и младежите и девойките от Полицията се пекат на слънце в жегите, за това стоят с цялата екипировка и правят кордон между нас и „другите“.

Вчера полицейския профсъюз излезе с писмо в което беше казано, че и те не са съгласни с това, което се случва в у нас. Но не тълкувайте писмото, като заявка, че няма да си свършат работата. По някаква причина, родната Полиция показва чест, която скоро не бях виждал в някоя от властите. Те изпълняват служебните си задължения въпреки личните си пристрастия. Спазват закона и правилата, въпреки (предполагам) силното им желание да се включат.

През последните дни, ние, като народ и общество показахме, че можем да правим каквото трябва. Да излезем да протестираме мирно и без насилие. Да изискваме от управляващите да се съобразяват с нас. Ние показахме, че сме общество. От своя страна Полицията показа, че е нашата Полиция. Не на гражданите и не на правителството, а на България. Те са задължени да пазят нас и да съблюдават максимално спазването на закона.

Тяхно задължение е да пазят кухите лейки, които ви провокират, но не забравяйте, че пазят и вас.

Тяхно задължение е да ви предпазят от идваща хайка бАтакисти, но нямат право да арестуват психично болния им лидер, защото има имунитет.

В писмото си вчера профсъюза им, поне според мен каза следното – Моля ви, не ни карайте да ви бием. Ние ви пазим, докато не ни се наложи да проявим насилие, но ако се наложи ще го направим. Ние не искаме да пазим болните кретени, но това е наша работа и ние ще я свършим.

От много дълго време не бях виждал проява на чест. Не знам дали е само поза, не знам дали са заповеди, но каквото и да е, имате моето уважение господа Полицаи. Най-искрено уважение за това, че си вършите работата въпреки личните ви предпочитания и въпреки, че понякога, ние които трябва да ни пазите си заслужаваме хубавия бой.

Много се надявам тези протести, въпреки провокаторите да минат без инциденти.

Малко по-рано споменах окървавения старец от предните протести. Това което аз прочетох, не само във вестниците, но и от очевидци е, че полицията е направила всичко необходимо за да отдели провокаторите от протестиращите. Образували са кордон и са започнали да удрят щитовете си за да предизвикат хората искащи конфронтация да излязат пред масата хора … когато това се е  случило … ами понякога има невинни жертви. Съжалявам, че трябва да го кажа, но и аз бих направил същото …

Хора #igonrevolen и нека не предизвикваме Полицията да използва сила. Нека запазим взаимното уважение. И ние сме хора и те са хора, но ако се наложи … ще ядем бой.

Ваш,

Lucifer

Пост 20 от 60

 

Снимка: @LApostolova

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.