от Lucifer

8343557091_ee33cce9f2_zДнес сутринта, влизайки в GoodReads (ако не сте запознати със сайта – занимава се с книги) ми предложиха да дам цел от книги за тази година. Това ме накара да се замисля, че май за 2013 не съм си поставил никакви обозрими и реални цели.

Но все пак … защо не?

Да започнем с GoodReads

Миналата година целта ми беше 22 книги и за голям мой личностен срам, трябва да си призная, че не успях да я изпълня. Тази година, тъй като не обичам половинчати работи, предизвикателството ми е 25 книги, но да видим дали и сега ще успея.

Блог

Миналата година направих едно сто и няколко дневно предизвикателство, защото бях изпаднал в творческа криза. Предизвикателството ми помогна, както да изляза от тази криза, така и в някакъв смисъл да подобря начина и стила си на писане. За миналата година имам 166 поста. Нека да видим дали тази ще успея да ги направя 171 (170 + този). Казах ви че не обичам половинчати неща.

f-bg

Тъй като ф-бг е другия ми голям проект, и за там трябва да си поставя цел. Няма как. Макар, че там нещата са лесни – в повечето случаи публикуването на материали е свързано с изравянето на свястна тема, систематизирането на готовата вече информация в нея и разбира се откриване на подходяща снимка. Работата ми е по-скоро редакторска, от колкото авторска, но и за там трябват усилия … за това да кажем 100 нови материала за тази година?

Но този проект, не се изчерпва само електронно. Нашето малко местенце тази година ще стане на 10 … и за десетия рожден ден искам да направя нещо грандиозно. Нещо голямо и както трябва. Нещо като фетиш бала на Gorgon, но направен от хора, за които фетиша и BDSM, но за това вече не се знае, защото трябва да измисля концепция и да на оредя всичко останало.

Личностно развитие

Това вече е малко по-абстрактно … да не кажем, че тук е невъзможно да се определят цели. Но като цяло – само Напред и нагоре. Да науча нови неща, да довърша вече започнати и да преработя стари. Все неща, които да ми помогнат да се движа, а не да стоя на едно място.

Късмет от баницата

От новогодишната баница ми се падна пътуване на стоп. Имам намерение да се насладя на всяка минута от всяко пътуване … и имам намерение да пътувам много!

Началото на годината

Тази година започна много хубаво … по начин, по който рядко започват годините за мен и докато предната беше приятна, то тази се надявам да е хубава, но всичко си зависи само от мен … за това не е лошо да си поставя за цял тази година да е поне хубава. И колкото и това да не е точно цел … то знам, че е въпрос на избор, макар и не само мой …

Оптимизъм

В някакъв момент явно съм одъртял … след като предната година си взех отпуска, тази не само смятам да повторя грешката и наистина да си почина, но по някакъв начин гледам оптимистично на пред … и очаквам с нетърпение всичко, което ще ми се стовари … всяка битка … всяко предизвикателство … всичко … И да – да гледам оптимистично също е цел!

Като цяло, тази година мога само да си пожелая много неща и да си поставя много и различни цели, но колко и до къде ще ги изпълня … ами – ще видим.

А вие какви цели сте си поставили?

Ваш,

Lucifer

Снимка:  Junior Henry

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux