от Lucifer

atakaЯвно това ще се превърне в поредица от материали.

По принцип стоя далеч от политиката, но някак си няма как да отмина това. Няма как да искат някакви хора да ни управляват и да не зачитат законите. Но хайде да оставим за момент на страна законите и да се съсредоточим върху нещо малко по-просто от сложния юридически свят на законодателството – техните собствени обещания.

За какво все пак става дума?

Ако не сте разбрали – вчера bTV пуснаха новината за семейство разпознало кадрите от сватбата си в предизборен клип на ПП „Атака“ – онези кафявите за които писах и вчера. Целия репортаж е наличен тук. Можете да го видите. Разбира се, клипа вече е променен във сайта на партийката, но историята помни. Вся някъде има оригиналния клип.

Забавната част знаете ли коя е – семейството, чиито снимки са откраднати са поставени на като пример за „Християнски ценности“. Нямаше ли една такава християнска ценност … абе не беше ли даже сред 10-те основни закона на този християнски бог, чиито ценности защитават – „Не кради“?

Нещо ми се върти че това го има в библията … както има и едни други интересни „закони“, които, ще направят много труден живота на политика.

Малко хумористично ми идва да поставиш откраднати кадри точно с в графа християнски ценности. Все пак, нали тези ценности са точно човешко отношение към хората. Поне тези в новия завет, защото ако започнем да говорим за стария ще стане още по-забавно (някога трябва да седна да напиша какво мисля за „малката“ разлика между старозаконие и новозаконие, но няма да е сега).

Разбира се от ахмаците от Атака веднага обвиниха фирмата изпълнител, нали – ние нямаме вина, те другите. Но какво да се прави – трябва да се бяга от отговорност.

Интересно ми е колко от вас са гледали самия клип?

Аз лично го изгледах преди малко. Колкото да видя точно в кой момент се появява сватбата на хората … споменах ли че е църковната … но както и да е.

Интересен начин са избрали поръчителите – елементарно противопоставяне на страховете на хората, рещу фиктивна надежда. Евро атлантическите ценности са представени като грехове и падения (педофилия, кръвосмешение, война), докато тяхната позиция е благодат и въздигане (традиция и християнски ценности) … разбира се има го отявления контраст – Синьо (лошо) срещу червено (добро). Това поне показва в кой спектър на политическия живот трябва да търсим Атака …

Знам, че по принцип хората са глупави, но това сега какво е?

Нима младежите от Атака смятат, че хората са толкова елементарни? Или тяхната таргет група не е сред мислещите хора, а напротив – искат да използват елементарния страх. Заплахата … противопоставянето на Те и Ние. Елементарен трик в пропагандата – накарай хората да се страхуват от другите и после ги поведи срещу тях. Ще ми се да кажа, че това е глупаво … но за мое съжаление върши работа.

Някак си е разочароващо да гледаш елементарни трикове и кражби, но какво можем да очакваме от елементарни политици … или по-скоро от елементарни хора. Хора без възпитание и култура, насаждащи и използващи основните страхове на хората покрай тях.

Надявам се това да е последния „кафяв“ пост от тази поредица, но силно се съмнявам. Остават толкова малко дни до изборите, което дава възможност за натворяване на толкова много глупости.

Ваш,

Lucifer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux